Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
Hej, Czy może ktoś mi powiedzieć czym różni się skil od skil Master ?? Czy to jest analogicznie linia amatorska i profi ?? Dziękuję
Hej, Czy może ktoś mi powiedzieć czym różni się skil od skil Master ?? Nazwą Czy to jest analogicznie linia amatorska i profi ?? Skil nie produkuje i nigdy nie produkował narzędzi profesjonalnych, tak samo jak FSO nie produkowało wyścigowej wersji Fiata 126p. Pozdrawiam, Robert
Ehh ekspert, Skil zawsze produkował narzędzia profesjonalne, zaprzestał tego bodajże kilknaście lat temu. Skil Masters to powórt do korzeni Skila. Piersza pilarka tarczowa czy pierwszy młot udarowy to pomysły skila które służyły w niejedniej fabryce.
Ehh ekspert, Skil zawsze produkował narzędzia profesjonalne, zaprzestał tego bodajże kilknaście lat temu. Co może skłonić firmę z wieloletnią tradycją, do tego, by nagle przestać produkowania profesjonalnego sprzętu? Co masz na myśli pisząc "profesjonalne"? Coś jak niebieski Bosch, Metabo, Hitli? Skil Masters to powórt do korzeni Skila. Piersza pilarka tarczowa czy pierwszy młot udarowy to pomysły skila które służyły w niejedniej fabryce. Poproszę o konkrety. Czym różni się zwykła pilarka Skilla od Mastersa? Skil produkował narzędzia ze średniej półki. Kiedy firma stała się częścią Boscha wiadomo było, że trzeba zrobić coś, żeby firmy zaczęły pomiędzy sobą konkurować. Bosch miał w niskobudżetową linię zielonych narzędzi, więc trzeba było zrobić coś z siostrzanym Skilem, żeby użytkownicy pozbyli się wrażenia, że to coś gorszego od "zielonki". Tak powstała linia Masters, aby wyodrębnić z marki dwa programy elektronarzędzi: dla amatorów i "profesjonalistów". To jest działanie bardzo popularne wśród producentów. Jeśli porównasz sobie dokumentację techniczną zielonego Boscha i Skila, to przekonasz się, że niektóre części są identyczne. Jak rozumiem, w katalogach napisali inaczej?
Radzę po prostu poszukać po necie informacji, a potem wypowiadać się na forum.
Budowlaniec ma rację. Skil master jest przyzwoitą linią, ale dla majserkowiczów. Główna zmiana oprócz samej nazwy dotyczy obudowy. Sam produkt w środku bez zmian i nie różni się od postawowej linii Skill. Dla amatora sprzęt dobry, ale amatorski. W warunkach profesjonalnych sprawdzi się jedynie jako narzedzie pomocnicze (uzupełniające). Pozdrawiam,
tak tak, te same narzędzia tylko teraz nazywają się masters;]
tak tak, te same narzędzia tylko teraz nazywają się masters;] Nooo! W końcu zaczynasz chwytać! Robert
Ale ty niestety coraz mniej chytasz;]
do: Budowlaniec Widzisz, pochwaliłeś człowieka i też mu nie pasuje :)
Powiem szczerze , że wpieniają mnie wasze kłótnie. Zajmują za dużo miejsca na forum w stosunku do przydatnych porad!!! Wracając do wątku: Skil masters to bardzo dobre narzędzia AMATORSKIE!!! Tak jak amatorski jest SPARKY , GRAPHITE , EINHEEL RED itd. Bo chyba takiego sprzęty nikt nie nazwie profesjonalnym? : http://allegro.pl/item862918561_mlot_600w_1741_skil_masters_uchwyt_torba.html Pozdrawiam
Mylisz się, ja to nazwę narzędziem profesjonalnym. Skoro sam producent nazywa to lina profesjonalną. A to czy twoja opinia czy jest inna , bo twy uważasz;] nie ma tu znaczenia. Podstawą do stwierdzenia czy narzędzie jest profesjonalne jest gwarancja producennta. A ta wyraźnie istnieje. A to że narzędzie jest wytzrymałe czy nie to druga sprawa. Nie porównuj Skila do Graphite, bo to bzdura. A jak chcesz sie wypowiedzieć to powiedz czy pracujesz na tych narzędziach, bo są one nowe, bez opini o ich wytrzymałości twoja opina jest bezpodstawna.
Kolego JK. Otóż powiem Ci tylko tyle , że jestem kolejną osobą , której wypowiedź skwitowałeś tekstem typu "twoje nie ma tu znaczenie" , "twoje jest bezpodstawne". Mimo , że jak opisałem drażni mnie wojna Twoja z Budowlańcem , do tej pory nie zabierałem głosu. Jednak po tym co teraz napisałeś stwierdzam , że jesteś człowiekiem egocentrycznym z bardzo wysublimowanym pojęciem własnej racji. A teraz w temacie! Jeśli producent coś opisze w dany sposób to nie musi być to do końca prawdą! Jeśli na liczniku samochodu jest 240 to czy on tyle jedzie ??? Jeśli AUDI robi autko takie jak Q7 to czy jest to samochód TERENOWY??? A czy jeśli na soku napisane jest 100% to znaczy , że jest tam 100% owoców? Otóż nie jest zawsze tak jak by się chciało. Co do pracy narzędziami to porównam młotowiertarkę 1741 SKIL MASTERS oraz 726 BH-G EINHELL GLOBAL. Skil niby ma być narzędziem profesjonalnym , Einhell też jest tak opisany przez producenta. Skil nie ma kucia ( podkuwania) , einhell ma:). Pracowałem - wierciłem jedną i drugą maszyną. Jeśli chodzi o komfort ( kultura pracy - wibracje ) oraz efektywność pracy to einhell po prostu miażdży skila. Natomiast skil jest maszyną cichą i bardziej precyzyjną ( bicie wiertła ). Ale przy wierceniu w żelbetonie precyzja idzie jakoś na 2 plan ( oczywiście wszystko w granicach norm ). Cóż jeśli miałbym się skłaniać co do profesjonalności tych narzędzi to podałbym raczej tego einhella , ale podkreślam OBA TE NARZĘDZIA TO SPRZĘT AMATORSKI , KTÓRY NIE ZDA EGZAMINU W WARUNKACH BUDOWY!!! Kolego JK jeśli nadal twierdzisz , że moja znajomość tematu nie ma znaczenia to proszę o konkrety. Porównanie wytrzymałości skila z niebieskim boschem , DW , Makita , Metabo , Festool , Protool , hilti itd. Pozdrawiam
Panowie myślę że dobrym kompromisem będzie określenie tych narzędzi jako, przeznaczone dla bardziej profesjonalnych amatorów.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.