Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
To ją sprzedaj/oddaj/wyrzuć - niewłaściwe skreśl, nie cierpie takich ludzi którzy narzekają na wszystko co się da. Bo widać twój wspólnik wybiera dobre narzędzia, a co z tego że wybrałbyś wkretarke z innej firmy na M skoro jest pewnie o połowę słabsza a baterii nie można doładowywać?. A AEG promuje się tak samo jak Makita czy Dewalt, bo kto o makicie słyszał 15 lat temu? Istnieje dzięki marketom. Zresztą większość tych marek istnieje dzięki sprzedaży w marketach. Oprócz boscha i dawnego B&D. I wiedz że nie ma nachalnych sprzedawców, istnieją tylko klienci którzy koniecznie chcą coś fajnego kupić a sprzedawca ma im dopomóc w przekonaniu służsznego wyboru. To 80% kupujących, reszta to ludzie którzy wiedzą co kupują i nie potrzebują ubarwnień od sprzedawcy.
Zresztą większość tych marek istnieje dzięki sprzedaży w marketach. Oprócz boscha i dawnego B&D.... Masz jakieś konkretne dowody na to śmieszne spostrzeżenie ? Czy tylko twoja intuicja ci to podpowiada ? Bo to bzdura.
dobre;D - klient marketu. Masz całkowitą rację TWOJA intuicja jest super i wiesz że 15-20 latemu Dewalt, Metabo, Makita czy AEG były wszędzie dostępne w polsce a sklepy firmowe powstawały jak grzyby po deszczu, a Polacy tak przyzwyczajeni do Boscha/Celmy chętnie rzucili się na nowe marki, bo byli świadomi ich jakości.... Aha to był sarkazm.
No z tymi bateriami to dowaliłeś!Widać że masz pojęcie o narzędziach innych firm i nie masz klapek na oczach skierowanych w stronę aeg które ma chyba monopol na baterie li-on.A co do baterii li-on to też się ich nie formuje ( nawet przekonałem się o tym osobiście na 6-ciu takich samych telefonach po uformowaniu baterii w 3 ich wydajność i trwałość spadła) jak raczyłeś sugerować to w innym wątku a ni cd doładowywane nawet w cudownych ładowarkach aeg mają efekt pamięci .Więc oszczędż sobie takie doradztwo bo jedyne co ci dobrze wychodzi to kłótnie na forum z których najlepszy jest schizofreniczny pojedynek panów jk parę miesięcy temu.To była dopiero żenada .Najgorsze w tym jest to że nic do ciebie nie dociera i każdego kto się z tobą nie zgadza traktujesz jak intruza.Ale ten typ już chyba tak ma.
A ja właśnie czekałem aż walniesz o bateriach Litowo-jonowych. To wiedz że czy są to AEG czy Topex wolno je doładowywać. Tych baterii nie NIE formuje! A ja mówiłem o zwykłych. Skoro narzekałeś na cieżką wkrętarke. Bo wiedz że każdy producent ma lekkie wkrętarki jak i cięzkie maszyny. Więc oszczędź nam tych narzekań na aeg. Nie cierpie takich ludzi którzy narzekają na takie rzeczy, a potem oświecają wszystkich że to samo zrobią podróbką boscha, kup waść ogrinał i wtedy sobie porównuj. Żenadą jest ten sposób wypowiedzi i drwiny z ciekawego tematu, oraz ton bo ktoś śmie bronić markowych narzędzi bo na pewno jest w spisku i ma płacone za reklamowanie narzędzi tutaj na forum. Widzisz to ty zacząłęś, to ty pierwszy wyśmiałeś kogoś, a teraz gdy ja bronie siebie robisz ze mnie wariata. Zastanów się nad sobą, skoro ty masz prawo bronić swoich poglądów, to nie każdy się z tym musi zgadzać. Więc odpuść sobie to, bo mnie nie przekonasz że podróbką zrobisz tyle samo i koniec!! I dla fachowej wypowiedzi: Baterie Ni-Cd mają efekt pamięci jak każde!! Ale to w jakim stopniu on wystąpi i jka szybko zależy od dwóch czynników: 1) Jakości wykonania samych baterii 2) Odpowiednich ŁADOWAREK!!! i jak ładujesz nimi Jak tego nie pojmujesz to twoja sprawa.
Kolego naucz się czytać ze zrozumieniem. 1. Nigdzie nie napisałem że nie można doładowywać LI-ON !Natomiast tym delikatnym wywodem chciałem ci podpowiedzieć że inne firmy też mają aku które można doładowywać (a mianowicie li-on)i że aeg nie ma na nie monopolu(Ty napisałeś że wkrętarka firmy na M jest o połowę słabsza i ma baterie które nie można doładowywać.Więc ja chciałem ci zasugerować że właśnie ma takie które można doładowywać czyli li-on,czy teraz w miarę prosty sposób to napisałem?) 2. Natomiast wyraziłem się jasno że li-on się nie formuje więc nie musisz mnie powtarzać tym bardziej że jeszcze w czerwcu 2009 pisałeś że należy formować wszystkie aku włącznie z li-on(wspomniałes coś o rozładowującej ci się w pracy wkręt.li-on bosch).No chyba że pisał to twój sobowtór z którym toczyłeś boje na forum,wtedy zwracam honor 3. Dla twojej wiadomosci ,posiadam oryginał 2-24 i 2-26 DFR jak i wiele innych narzędzi profi(bo mnie teraz na to stać)jak i parę amatorskich.A zaczynałem dawno temu od podróbek,eincheli itp które też sobie jakoś dawały radę i zarobiły na lepsze. 4. Co do mojego narzekania ne wagę w/w wkrętarki.Weż sobie w łapkę model BBM-14STX zLI-ON i powiedz czy jest lekka czy to mój wymysł.Jedno musze przyznać że plusem są 3Ah aku 5. Nie wyśmiałem i nie zadrwiłem z pana M tylko stwierdziłem fakt że robię to samo od paru lat narzędziem 5-razy tańszym i się z tym nie obnoszę.Ciekawy jestem jakbyś ty zareagował gdyby tytuł tego "ciekawego tematu"brzmiał: Praktyczna moc podróbki młotka BOSCH 2-24DFR 6. Jeśli nie znasz podstawowej zasady na tym forum (którą będziesz widział po lewej stronie okienka w którym będziesz mi zapewne pisał odpowiedż)to naprawdę się nie wypowiadaj przynajmniej w tym temacie Gdybyś nie raczył zauważyć zacytuję: UWAGA !!! Jeżeli treść wiadomości będzie miała charakter reklamowy lub handlowy, to zostanie usunięta! 7. PAN M PRZYZNAŁ ŻE JEST TO REKLAMA AEG I dla fachowej wypowiedzi: Chyba też nigdzie nie wspominałem że baterie Ni-cd nie mają efektu pamięci.Natomiast ty raczyłeś kiedyś napisać że akumulatory aeg w połączeniu z cudownymi ichnimi ładowarkami takiego efektu nie posiadają. No chyba że to znów twój sobowtór UFF To chyba wszystko w tym temacie i kończmy to bo wyjdzie z tego kolejna bezużyteczna żenada
Już mi się niedobrze robi, zwłaszcza jak ktoś nie potrafi czytać i sam komuś to wypomina. Z jednym się zgodze żenada to co zrobiłeś w tym temacie, swoją podróbką. 1) Gdyby to był temat o Boschu, Makicie, Dewalcie czy metabo nic bym nie powiedział, może jedynie to że każde dobre narzędzie profi poradziłoby sobie z taki pracami. Więc waść skończ wściskać coś czego nie powiedziałem, nie rób się modim szefem który w rozmowie z pracownikiem jest tak bystry, że wie co pracownik chce powiedzieć. 2) to forum jest też poradnikiem, więc usuwanie tematów mających znamiona reklamy uszczupliło by forum do wypowiedzi twojego typu: "kupiłem podróbke i działa super" - a to też reklama tylko nie wiadomo czego:P mimo że nie jesteś sprzedawcą reklamujesz coś, czego sprzedawanie jest niezgodne z prawem. 3) Jest cięzka? to porównaj inne wkrętarki tego typu i o tej sile, z przed paru lat. Dlatego wypominam ci narzekanie, bo po pierwsze przyznałeś się że to nie ty kupiłeś - masz sprzęt korzystaj!! Po drugie czy byś kupił Dewalta czy Boscha o takich parametrach miałbyś równie cięzką wkrętarke. I co z tego wynika że narzakasz na AEG o akurat trafiłeś na ciężkie narzędzie - więc trzeba pojechać po wszystkich którzy lubią AEG? Bzdurne rozumowanie. 4) Sprawa formowania - widzisz źle rozumiesz pojęcie. Każde baterie się formuje ale w rózne sposób. Baterie LI-on nie da się formować jak starych Ni-Cd. Dlatego napisałem ci że ich się nie formuje. Dlatego ponieważ posiadasz 1h ładowarke! formowanie przy takiej ładowarce wygląda tak samo jak każde ładowanie! Pełny cykl naładowania - jeśli straciłeś coś w ten sposób to chyba nastapił cud(w złym sensie). Róznicą pomiędzy Ni-Cd a Li-On polega na tym, że Ni-Cd rozładowaujesz praktycznie do końca. Z Litowo-jonowymi tego nie robisz. pełny cykl naładowania w Li-On przywraca im niemal 100% pojemność energetyczną, czego doładowanie nie zrobi w pełni. 5) A co do twoich podróbek - masz podróbkę 2-24, czy po prostu tanie markowe narzędzie? Bo teraz namieszałeś. Ja mam klientów którzy kilka lat temu tez kupili Einhelle globale i mówią że to jeden z leszych zakupów. Ale to rodzynki, nie nalezy uogólniać, dawniej einhelle miały wytrzymywać 2 lata i dawały niektóre radę(jak i teraz) ale nie są podróbkami. Podróbka to narzędzie marki X które nie jest orginalne. A to że tobie jakaś podróbka wytrzymała tyle, to twoje porównanie z AEG i wyśmianie M było niedorzeczne, kup 10 takich podróbek, pewnie 1 ci wytrzyma tyle co orginal. kup 10 orginałów moze 1 lub 2 sztuki ci odpadną. 6) Sprawa nieszczęsnych ładowarek AEG, bo widzę że każdemu trzeba tłumaczyć z osobna. - czytanie ze zrozumieniem; napisałem że w akumulatorach AEG Ni-Cd nie wystąpi efekt pamięci spowodowany niewłaściwym dla tych akumulatorów doładowywaniem! Zrozum każda bateria NI-Cd ma efekt pamięci! Lecz odpowiednie ładowanie może w bardzo mocnym stopniu ograniczyć wystąpienie tego zjawiska, efekt pamięci to cecha Baterii! A ta cecha może objawić się bardzo szybko z powodu doładowywania. Ładowarki AEG mają to do siebie że elektronicznie niwelują ten efekt niemal do 0. Przez co wyklucza się jeden z dwóch powodów wystąpienia efektu pamięci. Drugi powód to sposób ich rozładowania. Jeśli baterie AEG będziemy doładowywać, gdy ich stan rozładowania jest niski wystapi efekt pamięci, bo sama bateria zapamiętuje dolny stan naładowania, przyjmując go jako niski. Jednak ładowarka nadal będzie ładować do pełna! Dlatego też NI-Cd w AEG również należy dbać wykorzystywać baterię do końca(jesli to możliwe) W innych tego typu narzędziach przebiegnie to inaczej, doładowywanie zwykłmi ładowarkami spowoduje dodatkowo że bateria zapamięta maksymalny poziom naładowania, który niekoniecznie będzie realnym maksymalnym poziomem. TO JEST ta róznica. Czyli po krótce: - ładowarka AEG/Milwaukee - doładowywuje do pełna, ograniczając efekt pamięci(częsciowo) - ładowarki innych firm - doładowywanie następuje niekortrolowanie, czyli poziom ładowania, prąd ładowania działa na baterię jak w zwykłym ładowaniu. Czyli nie naładuje baterii do pełna w tym samym czasie, a poza tym trwa to ok 1h przez co bateria niepotrzebie przegrzewa się tracą swoją gestość energetyczną i jej stan naładowania jest znacznie niższy. Wyjmując wcześniej baterię powodujemy efekt pamięci, bateria jest nie doładowana i zapamietuje ten stan jako swoje maksimum. Mam nadzieje że zrozumiałeś teraz o co chodzi.
Witam ponownie w tym wątku. Panowie mam gorącą prośbę. Skończcie się kłócić obrzucać oszczerstwami. 1.AEG to bardzo dobry sprzęt ale nie najlepszy. 2. M , M , D, Blue B , F , M , itd. ( ludzie w temacie wiedzą o co chodzi) są i lepsze i gorsze:) zależy od konkretnego narzędzia!! 3. Bardzo cienię gościa M. Opisał co zrobił sprzętem ale przyznał , że jest sprzedawcą i jednocześnie coś tu reklamuje!!! Daje to możliwość marginesu na opis możliwości :). ( nie neguję ich , bo nie miałem okazji pracować takim narzędziem). 4. Odnośnie magicznych ładowarek. Jeśli najpierw rozładowują aku do prawie 0 potem je ładują to mogą znacząco wpłynąć na ich żywotność. Nie wiem czy tak jest. Pytam JK bo Ty powinieneś wiedzieć. 5. Podróbką można zrobić dużo więcej niż oryginałem!!! Ale może ona się też zepsuć tuż po uruchomieniu!!! Zanim zacznie pracę!!! Zależy jak się trafi :) Przeważnie źle się trafia :) Pozdrawiam
dragsteer zgadzam się z pkt.4 rozładowywanie prawie do końca przez ładowarkę a następnie naładowanie może ograniczyć efekt pamięci ni cd .Wiem że taką funkcję mają elektronicznie ładowarki akumulatorków AA/AAA.Dodatkowo mają też funkcję odświeżania starych aku. Z mojej strony to koniec tej dyskusji. Pozdrawiam
Dwie sprawy: 1) Jak mówiłem, zdaża się że podróbka bywa niemal jak orginał, jednak to nie jest powód na reklamowanie się takimi hasłami, bo dziesiątki ludzi kupują podróbki i najczęsciej po kilku tygodniach plują sobie.... bo się popsuło i nikt tego ne chce naprawić a wydali 200-300 zł w błoto. 2) jeszcze do tych ładowarek - kto ci powiedział że rozladowują do zera??! To niemożliwe i to nie jest żadna wiedza marketingowa, szkolenia AEG czy coś w tym stylu, sam mam wkrętarke AEG i doładowywałem już ją i jestem zadowolony z efektu bo: doładowałem baterie, zajeło to ok 40min łacznie, zrobiłem to w połowie listopada, baterie wytrzymały bez uzytkowania niemal w pełni sprawne do 2 lutego, gdzie miałem pewną prace do wykonania. Cały sęk tkwi w tym jakim prądem jest ładowana bateria. ładowarka AEG najpierw sprawdza stan baterii, potem ewentualnie lekko podwyższa temperaturę jeśli bateria jest zbyt zimna, ładowarka odczytuje stan naładowania baterii i zaczyna ładowanie odpowiedniej wartości prądem. Zwykła ładowarka w chwili włożenia baterii, odczytuje stan baterii jako pusty zawsze i ładuje początkowo wysokim prądem. Przez co bateria zamiast nieszkodliwie doładować swój stan jest przegrzewana.
Wasze odpowiedzi umocniły mnie w jednym - to nie jest forum dla narzędziowców tylko dla pseudo-egocentrycznych indywidualistów (są wyjątki). Nie zamierzam w tym dalej uczestniczyć. Dzieki za miło spędzony czas. Trzymajcie się. Cześć. M
Alez M, egocentryzm to cecha charakteru, narzędziowiec to raczej zawód-hobby;). Czyż sprzedwca/serwisant/majsterkowicz/zawodowiec nie może być egoistą i egocentrykiem?
Panie M, piszesz jak gimnazjalista. Nie znasz znaczenia słów. Obrazisz się jak powiem o Tobie pseudo amator? Co oznacza, że ktoś jest pseudo egocentrykiem? To to samo co pseudo debil, pseudo idiota i pseudo cham? Jak ktoś, kto zawodowo zajmuje się narzędziami może się przyznać, że ma dwie lewe ręce i nie potrafi zrobić remontu, tylko wynajmuje do tego ekipę. Jaka ekipa pracuje za możliwość zarżnięcia elektronarzędzi??? Nikt to po Tobie płakał nie będzie. Miło że znikasz. Jednego amatora mniej.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.