Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam. Niedawno prosiłem Was o pomoc w wyborze młotowiertarki i szlifierki. Kupiłem Boscha 2-26 DFR i Metabo We 9-125. Teraz przyszła kolej na nowe narzędzie - wkrętarko-wiertarkę. Mam dość duży dylemat ponieważ potrzebuję wiertarki do drewna i metalu a także wkrętarki do drewna. Na początku chciałem kupić wiertarkę z regulacją obrotów i używać jej do obu rzeczy- teraz zastanawiam się czy nie lepiej zdecydować się na wkrętarkę akumulatorową. To drugie rozwiązanie wydaje się być bardziej praktyczne lecz nie wiem ile lat wytrzyma bateria? Na ten cel mogę wydać od 400 do 600zł i chciałbym żeby ten sprzęcik posłużył mi długo. Możecie mi doradzić co będzie lepszym wyborem?
taka jest cud malina: http://www.allegro.pl/item788233035_aeg_bsb_14_stx_3_0ah_lion_63nm_nowa_gwarancja.html
A ja odradzam;] bo brak jest jednego akumulatora. a szkoda potem dokupywa. Jeśli już jesteśmy przy AEG to w obi jest BSB 14X za 599 - można się jeszcze potargować. Orginał z dwoma akumulatorami, choć NiCd 2Ah a nie litowo-jonowe. Ale 2 w zestawie. Maszyna z udarem. Jeśli nie potrzeba takich duzych i cięzkich maszyn. Wystarczy AEG BS 12X(1,5Ah) lub BS 14X(2Ah).
Wiertarka nie nadaje się do wkręcania, bo brakuje takiego jakby sprzęgła (nie wiem jak to sie fachowo nazywa:D ). Ja na twoim miejscu kupiłbym dwa urządzenia wiertarkę i wkrętarkę. W tej cenie kupisz spokojnie dwa urządzenia do zastosowań domowych, lepszy ten który będziesz częściej używał. Jeśli chodzi o 2 akumulatory to musisz sam zdecydować, jak często i długo będziesz używał wkrętarki, i czy ci są potrzebne. Czas pracy takiego akumulatora zależy też od tego jakie wkręty bedziesz przykręcał, czy 30mm czy takie 70mm.
Wiertarka nie nadaje się do wkręcania, bo brakuje takiego jakby sprzęgła (nie wiem jak to sie fachowo nazywa:D ) i przez to się szybko końcówki niszczą (sam to przerabiałem). Ja na twoim miejscu kupiłbym dwa urządzenia wiertarkę i wkrętarkę. W tej cenie kupisz spokojnie dwa urządzenia do zastosowań domowych, lepszy ten który będziesz częściej używał. Jeśli chodzi o 2 akumulatory to musisz sam zdecydować, jak często i długo będziesz używał wkrętarki, i czy ci są potrzebne. Czas pracy takiego akumulatora zależy też od tego jakie wkręty bedziesz przykręcał, czy 30mm czy takie 70mm.
Wiertarka nie nadaje się do wkręcania, bo brakuje takiego jakby sprzęgła (nie wiem jak to sie fachowo nazywa:D ) i przez to się szybko końcówki niszczą (sam to przerabiałem). Zmartwiło mnie to bo właśnie o tym modelu pomyślałem. To przez udar? Cena jest dobra jak za ten sprzęt a raczej nie kupie dwóch narzędzi w tych pieniądzach. Zwłaszcza że wole coś markowego i profi, nawet gdybym miał rzadziej tego używać. Chciałbym takie "dwa w jednym".
co wy gadacie? ten aeg ma sprzęgło jak każda wiertarko wkrętarka! a tak według mnie to jeśli to jest do domu to masz profi sprzęt z jednym aku litowo jonowym, wystarczający jest jeden taki, co innego jak byś brał jakiś ni-cd no to 2, ale li-ion długu trzymają, a ty tego nie użytkujesz codziennie przez kilka godzin, jak będziesz coś robił to wcześniej naładujesz i pracujesz. Takie moje zdanie
Ja pisałem o typowej wiertarce (że nie ma sprzęgła). Ad. aeg Jakoś sobie nie wyobrażam wiercić w kamieniu czy w metalu za pomocą wkrętarki akumulatorowej :] ale może sie myle, bo ja mam wkrętarkę Boscha kupioną ładnych kilka lat temu i spisuje się dzielnie. Takie jest moje zdanie, ja bym kupił dwa urządzenia jak pisałem wcześniej.
napisał przecie, że ma 2-26 dfr. więc jak będzie trzeba coś powiercić w kamieniu czy betonie to jest czym. a po co pisałeś o typowej wiertarce skoro to temat o wiertarko wkrętarce ehhh. a jak będziesz chciał coś powiercić w jakiejś cienkiej ściance działowej i boisz się w niej wiercić tą młotowiertarką to taka wier.-wkręt. jest dobra, włączasz udar i idzie. a do wkręcania jest ona dość mocna, będziesz zadowolony ;)
Ok. Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc. Powiedzcie mi jeszcze czy akumulatory litowo-jonowe mają dłuższą żywotność od NiCd? Chodzi mi nie tyle o ilość cykli ładowania tylko ile lat wytrzymają.
Ok. Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc. Powiedzcie mi jeszcze czy akumulatory litowo-jonowe mają dłuższą żywotność od NiCd? Chodzi mi nie tyle o ilość cykli ładowania tylko ile lat wytrzymają. Dzwoniłem do obi ale mają tylko NiCd, szkoda bo cena jest dobra...
jeśli o mnie chodzi to przy takiej cenie brał bym na allegro będzie po prostu najtaniej i też nowe oryginalne na jakiejść okazji np. taka jest jest w tym temacie w linku, albo jest jeszcze od innego sprzedawcy z siemianowic śl. za 585zł, ta co podana na górze 600zł no i aku jest 3ah
Na początku chciałem kupić wiertarkę z regulacją obrotów i używać jej do obu rzeczy Dlatego wspomniałem o wiertarce, aby na dobre uświadomić kupującego, że zwykłą wiertarką sobie nie poprzykręca zbyt dużo śrub.
Masz rację slaaa, po prostu miałem dzisiaj dużo pracy i czytałem zbyt szybko. Pomieszało mi się i stąd wynikło nieporozumienie. Przepraszam :) Chciałbym tylko jeszcze się dowiedzieć jak jest z tą żywotnością akumulatorów. Dłużej wytrzymają NiCd czy LiIon? (chodzi mi nie o długość pracy tylko o żywotność ogniw.)
tak, większą żywotność mają li-ion niż ni-cd
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.