Pomoc przy wyborze - pilne DeWalt vs Kress vs Bosch vs ...

Do ostatniej strony »
G
rock79 2011-02-06 21:16

Pomoc przy wyborze - pilne DeWalt vs Kress vs Bosch vs ...

Witam
Początkowo nosiłem się z zamiarem kupna w miarę taniej młoto-wiertarki firmy Ferm ale po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw doszedłem do wniosku, że chyba rozsądniejszym będzie zainwestowanie w lepszej klasy sprzęt.
Przeznaczenie:
- wiercenie głównie w betonie, rzadziej w drewnie i metalu (choć do tego mam sprytną kompaktową Makitę HP 1640)
- kucie/podkuwanie: płytki, tynki, rzadziej beton
Dodatkowo: fundusze - do 600 zł, sprzęt spoza Chin.
Mój wybór ograniczył się do:
1. Kress 700 PSE
2. DeWalt 25123K
3. Sparky BPR261E
4. Bosch 2-26

Zastanawiałem się jeszcze nad:
- Hitachi DH24PC3 - spotkałem się na różnych forach ze sporą (oczywiście jak na tej klasy narzędzie) ilością negatywnych opinii o udarze w tym modelu (nie wiem czy to prawda)
- MAKITA HR2470 - tutaj cena jest już zbyt wysoka (próg finansowy można podnosić niemal w nieskończoność ale trzeba zachować zdrowy rozsądek - nie jestem budowlańcem a narzędzie ma mi służyć do remontu i okazjonalnie do drobniejszych prac - wypożyczenie odpada).
Wiem, że optymalnie jest mieć i wiertarkę udarową i młot udarowy ale chyba w moim wypadku byłaby to już mała przesada.
Obecnie moim faworytem jest DeWalt.

Proszę o rady, które w/w narzędzie sprawdzi się najlepiej. Dziękuję

G
Sasza 2011-02-06 23:07

Re: Pomoc przy wyborze - pilne DeWalt vs Kress vs Bosch vs ...

Najlepszy stosunek cena/jakość ma zdecydowanie Kress 700P SE.
Bardzo dobrą młotowiertarkę można mieć na 599 zł (za tyle sprzedają ją w OBI)

G
rock79 2011-02-07 20:27

Dzięki za radę. Byłem w Obi, Kress zakupiony. Pozdrawiam.

G
eryk7 2011-02-07 21:50

witam, od jakiegoś czasu pracuje Dewaltem d25124k , naprawdę ciężko pracuje i świetnie się sprawdza, do cięższej roboty mam Hilti Te 76 ATC, ale co do wiercenia i podkuwania dewalt robi robotę i nie narzeka, ten model o który pytasz różni się od mojego wymienną głowicą z sds+ na uchwyt trój szczękowy i powiem ci że naprawdę przydatna sprawa. powiem tak nie polecam boscha makita też daje radę mam niezłą wkrętarkę aku ale chce sprzedać i nastawiam się na zakup narzędzi Dewalt, nie jestem żadnym handlowcem ani przedstawiciele co znają się tylko na cyferkach, znam narzędzia od strony praktycznej i moją firmę przestrajam właśnie na tą markę, ale wybór należy do ciebie, z tym hitachi dobrze się zastanów i uważaj na podróbki, życzę powodzenia P.S. jestem pewny że niedługo na tym poście pojawi się pewien gość dla którego" mercedesem" wśród narzędzi jest milwaukee, :-) tylko że kto to kupuję??

G
rock79 2011-02-08 21:28

Wiertarka jest. Ale szkoda jej do cięższych prac. W związku z tym potrzebuję jeszcze młota. Co sądzicie o tym wynalazku?
http://allegro.pl/mlot-wyburzeniowy-ferm-dhm-1100c-fvat-a-i1439276307.html

G
JK. 2011-02-10 01:18

Pewnie tego mercedesa kupuje ten, kogo stać na takie narzędzia a nie bawi się chińskim dewaltem za 600zł z danymi grubo przesadzonymi;))

G
anty _JK 2011-02-10 17:50

śmieszny przedstawicielu Handlowy każdy ma dość już twoich głupich komentarzy, człowieku ciebie nie stać nawet na wkrętaki z biedronki ale po co ci jakbyś sobie krzywdę zrobił nie bede się wypowiadał ale w........... z tego forum :-)

G
anty_JK 2011-02-10 17:52

a pewnie jeździsz maluchem i dla twojej wiadomości że hitlery robią wodę z mózgu a mercedesy się tak pier.... jak żaden inny, ale nie temat dla ciebie bo ty się podniecasz niezdrowo na widok szfabskiego mercedesa

G
anty_JK 2011-02-10 18:12

dla wszystkich anty JK http://www.blog.tool-box.pl/czerwone-jak-cegla-milwaukee-ktora-marka-elektronarzedzi-najlepsza/, przeczytajcie komentarz polecam . heheehe mercedesa heheheheehhe

G
JK. 2011-02-10 20:46

Dla ciebie nawet Traband made by Metabo jest super;))) aha nie spamuj tyle i spójrz na swój link jest zły, a na samym forum widać że Metabo, Makita i Bosch też mają fajne komentarze;))) - ja też zapraszam wszystkich do przeczytania.

G
antyJK 2011-02-10 21:45

Dla ciebie nawet Traband

Dziwna marka, ANALfabeto....

G
anty_JK 2011-02-11 05:38

człowieku każdy ma dość już twoich komentarzy, przejdz na inne forum bo tylko wkur... ludzi.

G
rock79 2011-02-11 08:09

Kiedyś zastanawiałem się nad wypasioną wkrętarka Milwaukee ale to porównanie skutecznie mnie wyleczyło z pomysłu
http://www.youtube.com/watch?v=PnF2Uh4oFfg

Co z tym Fermem? Do domu się sprawdzi?

G
eryk7 2011-02-11 16:24

witam, ten filmik mówi sam za siebie "Merdedes" wśród narzędzi nie dał rady hehe. wczoraj kupiłem następne narzędzie Dewalt szlifierkę kontową dewalt d28130 polecam 900W daje rade mała zgrabna. pozdro dla rock79

G
eryk7 2011-02-11 16:54

co do Fermma, myślę że na użytek domowy to śmiało, mam maszynkę do kafelek tej firmy kupiłem na własny użytek bo żonka zażyczyła sobie remontu łazienki, na temat młota nie wypowiem się, bo nie miałem z tym nic do czynienia. pozdrawiam

1 2