Pomoc przy wyborze - pilne DeWalt vs Kress vs Bosch vs ...

G
JK. 2011-02-11 17:50

Re: Pomoc przy wyborze - pilne DeWalt vs Kress vs Bosch vs ...

Akurat ten filmik jest lipny;) bo Milwaukee ma uszkodzoną baterię, raczej obie, to widać nawet jak gość rozkręca ppotem ją. Ogniwa Li-ion sa ugotowane tam!! To niemożliwe przy sprawnym systemie ochrony ogniw.
Po drugie akurat według autorów tego filmiku, ten Dewalt bije na głowe wszystkie podobne wkrętarki HIlti, Hitachi, Bosch, Makita, Ridgid(To samo co milwaukee)... jak się poszuka na you tubie więcej znajdziemy filmy z konkurencji pokazujące zupełnie cooś innego. Już kiedyś piasałem o tym, nawet Skil wywierci więcej otworów niż w tym filmie milwaukee.
Dla troche bardziej kumatych w temacie narzędzi proponuje obejrzeć ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=LN_xHQw90Is

G
Maariusz 2011-02-11 18:32

Ferm to elektronarzędzia do użytku na wekend. Do codziennej pracy sę inne firmy.

G
anty_JK 2011-02-11 19:00

i wszyscy mamy w dupie twoje wypowiedzi więc daj sobie spokój. skrót JK Jestem K.....

G
rock79 2011-02-11 19:23

Dzięki za opinie.
Gość porównywał DeWalta też z Makitą, która wypadła porównywalnie. Co do Milwaukee i tego filmu, to jest to reklama firmy a nie żaden test. Dla mnie firma może się nazywać Żwirek i Muchomorek byle produkowała porządny sprzęt. Dla mnie nr jeden jest Metabo (mam kilka narzędzi tej firmy i są perfekcyjne, choć nie twierdzę że nie mogą się zdarzyć też wadliwe egzemplarze) ale akurat młoty nie są na moją kieszeń a do celów domowych kupno sprzętu za kilka tys. zł mija się z celem. Nie ma sensu wydawać ciężkich pieniędzy na coś czego użyję max kilka razy w roku. Ale tandety też nie chcę. Pozdrawiam.

G
JK. 2011-02-11 20:34

Eryk tylko jest istotna róznica miedzy tym co zrobili ludzie z Dewalta, a ttym co pokazało milwaukee. Po pierwsze nikt chyba przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że wyszystkie wkrętarki jedej klasy robią srednio ponad 20 otworów a akurat milwaukee siada po 5! Po drugie Dewalt uzył wkretarki z akumulatorami NiCd 1,7Ah, cała reszta konkurencji miała akumulatory Li-Ion 1,3 lub 1,5Ah. Więc każdy mający trochę pojęcia o techologii Li-Ion wie, że ich jedną z nielicznych wad jest że stale przeciązane w pracy, szybciej się grzeją i zużywają. NiCd mozna je mocno przeciążać, ale tylko do czasu, bo w Li-ion zadziała zabezpieczenie(w milwaukee było to uszkodzone) w NiCd nie zadziała i akumulator po prosu ugotujemy troche póżniej. Kolejną rzeczą jest to, że kojażący rynek Amerykański że od lat Dewalt próbuje różnych pomysłów na dogonienie MIlwaukee, jednym z nich są właśnie takie filmiki, których trikami próbują ośmieszyć własnie MIlwaukee jako głównego konkurenta. A prawda jest taka, że w technologii Li-ion jest daleko w tyle za Milwaukee, Makitą czy nawet Hitachi. Dopiero od niedawna Dewalt, próbuej swych sił z techologią Litowo-polimerową. ale to przyszłość okaze, kto będzie pierwszy.
Tym czasem filmik z MIlwaukee pokazuje czystą odporość na przeciążenie, tutaj jak widać zabezpieczenie działa. Co do kopcącego się silnika makity, to mogę to portwierdzić z własnego doświadczenia z przed kilku dni, klient po 3 miesiącach od zakupu Makity tylko model niższy, przyniósł ją do reklamacji, działa tylko silnik trzeszczy i się ostro dymi z niej. A co makita zrobiła? Wymieniła na nowy;) Widać nawet nie próbowali wmówic klientowi że przeciążył sprzęt.

1 2