Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
Witam, W firmie której pracuje wykonujemy otwory wiertnicą diamentową z chłodzeniem wodnym. Otowry wykonujemy pod słupki balustrady najczęściej w betonie lub jakimś twardym materiale. Interesuje mnie odkurzacz którym będę mógł po wykonaniu zadania posprzątać cały ten bałagan i wodę której jest dość dużo. Moje pytanie: w jaki sposób odkurzacze zbierają wodę i czy naprawdę dobrze się spisują w tej kwestii?? Czy są potrzebne jakieś specjalne końcówki ? worki ? Który odkurzacz polecicie mi ?? najlepiej tak do 800 -1000 zł ? Słyszałem dobre opinie o odkurzacza Starmix, Kres. Odkurzacze Makita są dobre do tego typu prac ? Mam sentyment do makity. Pozdrawiam
Jesli poszukujesz naprawde dobrego sprzetu i niezawodnego proponuje http://numatic.pl/catalog/51/odkurzacze-przemyslowe.html. Osobiscie uzywam odkurzacza numatic do pylow i naprawde jest to rewelacyjny sprzet.
Witam.Odkurzacze z ssawką do wody bardzo dobrze (bo z równej powierzchni zbierają niemal do sucha) a ze zwykłą ssawką dobrze radzą sobie ze zbieraniem wody.Warto kupić coś lepszego na budowy i wydać 1000 zł lub trochę więcej .Polecałem na tym forum odkurzacz kressa NTX 1200. Po ponad dwóch latach użytkowania uważam że warto dołożyć i kupić coś z otrzepywaniem filtra np Starmix Bosch lub Karcher i nie pakować się w odkurzacze typowo workowe(czyli do ok 1000zł).Na worki do Kressa wydałem majątek i dopóki były to worki oryginalne było ok.Po jakimś czasie były dostępne tylko worki "oryginalne"firmowane przez firmę Lange Łukaszuk i wtedy się zaczęło,jedno odkurzanie i dziura.Po rozerwaniu się worka pył osiada na filtrze zatykając go ograniczając zasysanie odpadów, ciąg odkurzacza zniekształca filtr(podciśnienie go zgniata)więc pył dostaje się do silnika.Wymiana silnika 250 zł nowy filtr 90 zł (też oryginalna podróba która zgniata się przy niewielkim zapyleniu).Obecnie mamy Flexa s47 i naprawdę jest to bezstresowy odkurzacz.Bez worków,sam otrzepuje filtr,wciąga wodę bez zdejmowania filtra.Teraz kupiłbym Karchera 361 eco(bez gniazda elektro)1000zł lub Karchera NT35 1150 zł(prawie to samo co nasz s47 tylko mniejszy i bez gniazda elektro)albo Bosch 25 1300 zł, Starmix 1225 1500zł.Bosch i Starmix to podobno to samo więc to co tańsze. Plusem odkurzaczy Karcher a podejrzewam też że Boscha I Starmixa jest to że odkurzasz cały bałagan mokry i suchy bez wyciągania filtra.Pozdrawiam 9
hej.... tia.... bosch , kress , itp.... z wyjatkiem karcher .... to tak jakbys chcial kupic wiertarke od specjalisty w produkcji lodowek...Pozdro.
No nie strasz mnie że karcher to taka lipa .Po porażce z kressem teraz porażka z flexem?Przecież karcher produkuje odkurzacze dla flexa i de walta a ja kupiłem pare miesięcy temu flexa s-47.A jeszcze kilka lat temu w Exbudzie i Mitexie używali przeważnie odkurzaczy Boscha Hilti i właśnie Karchera, no chyba nie znali się na lodówkach.Moi koledzy od kilku lat używają przy szlifowaniu gładzi s-47 z żyrafami,pewno tez produkcji POLARU
starmix1225 ma 2 filtry a bosch gas 25 ma jeden. polecam starmixa
hej Jacu.... wiesz - syrenka tez jest samochodem ...po syrence fiat 126p itd....Dla mnie w sprzecie wazne jest aby byl skuteczny , nie szkodzil ( w przypadku odkurzacza -cichy)tani w eksploatacji.To jest tylko moje zdanie i dlatego nie kupuje narzedzi od producentow lodowek:-).Nie mowie , ze sprzet ktory wymieniles jest zly....poprostu ktos zapytal o odkurzacz ja podalem marke dobrego sprzetu ..jesli nie najlepszego:-) . wprawdzie malo znany w polsce ale naprawde rewelacyjny. widzialem modele z lat osiemdziesiatych pracujace do dzisiaj na oryginalnych czesciach eksploatacyjnych i to u ludzi dla ktorych nie ma problemu wymienic sprzet na nowszy , bardziej zaawansowany itp. poprostu rolls royce. Pozdrawiam.
dla porownania ze starmixem:-) zobacz- http://numatic.pl/catalog/51/48/odkurzacz-do-drobnych-pylow-50l-.html
hej.... tia.... bosch , kress , itp.... z wyjatkiem karcher .... to tak jakbys chcial kupic wiertarke od specjalisty w produkcji lodowek...Pozdro. dla porownania ze starmixem:-) zobacz- http://numatic.pl/catalog/51/48/odkurzacz-do-drobnych-pylow-50l-.html Hej lub Tia... takiej firmy nie znam:-)Natomiast dla np.Boscha,Kressa,Metabo odkurzacze produkuje Starmix.Firmy Numatic też nie znam więc nie proponuję.Polecam to czym ja pracowałem lub moi znajomi. Odkurzacz miał mieścić się w cenie 800-1000zł i zbierać wodę a w twoim linku jest "beczułeczka" za parę lub kilkanaście tyś do drobnych pyłów.Może jest skuteczny cichy i tani w eksploatacji ale czy w zakupie?Skoro firma mało znana to co z serwisem?Ja poprostu w zamian za kupowanie odkurzaczy workowych(Kressa ntx1200 Makity 440 czy tańszych Karcherów lub Metabo itp)proponuję chyba najtańsze "bezworkowe"by ta eksploatacja była tania łatwa i bezproblemowa.A z moich propozycji wybrałbym Karchera NT 35 bo jest w miarę cichy,skuteczny(mogę na przemian odkurzać na mokro lub sucho bez wyciągania filtra),na tle innych markowych tani,tani w eksploatacji bo nie potrzebuję worków a filtr kosztuje 50 zł.Pozdrawiam PS.Pod jaką marką Karcher sprzedaje lodówki?:-)
Jacu.... nie myslalem o firmie Karcher jako o producencie lodowek :-) to byla tylko przenosnia , ktora dotyczy zreszta wielu firm produkujacych rozny sprzet. Poza tym , jesli chodzi o sprzet , ja rowniez nie proponuje drogiego. Strona ktora podalem jest tylko przykladem. Nie ukrywam , ze uzywam odkurzacza numatic:-) i jestem baaaardzo zadowolony ,poza tym korzystalem z Boscha o ktorym piszesz , korzystalem z odkurzaczy Karchera. { niestety ale karcher tylko z wyzszej polki jest dobry} poza tym dyskusja o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy jest troche jalowa i nie wnosi wiele . Co do slow krytyki , ja nie krytykuje firmy starmix poniewaz nie korzystalem z produktow oznaczonych ta marka.nie wnikam w to kto dla kogo produkuje , tylko do czego sie przyznaje pod wlasna nazwa.Co do numatica - kupilem odkurzacz 5 lat temu - jedyne koszty eksploatacji to energia , ktora w/w pobiera. filtry sa wielorazowego uzytku.fakt - zaplacisz troche wiecej za sprzet - ale zoszczedzisz na filtrach.To wszystko co mam do powiedzenia . Nie rozwijam dalej tematu- Pozdrawiam.
Tak dla porównania: Liebherr produkuje i lodówki (w tym dla Miele) i dźwigi budowlane. Podobnie Hitachi czy Ingersoll. O General Electric nie wspominając.
TO ja się wtrące w dyskusje;) Jesli chodzi o Karchera i model NT 361Eco to jest to odkurzacz workowy jak najbardziej;) - może źle zrozumiałem;) jesli tak to przepraszam. Co to innych odkurzaczy producentem Starmixa jest firma Electrostar - robią oni odkurzacze dla Kressa, Boscha, Metabo. Ale bardziej mogę polecić odkurzacze Nilfiska, które są dostępne również pod markami Milwaukee, AEG, Makita i Protool.(ceny on 900zł w góre, z oczyszczaniem filtra ok 1800zł w góre) Są jeszcze mardzo dobre odkurzacze festoola, ale też już bardzo drogie. Tu jest ciekawy przykład w filtrem który można myć: http://allegro.pl/nilfisk-alto-odkurzacz-bez-workow-sucho-mokro-i1596489537.html
Witam, tak trafiłem przez przypadek ale widzę że się znacie więc może mi doradzicie. W lidlu jest "odkurzacz do pracy na mokro i sucho" i wygląda całkiem solidnie i ma spoczko cenę tylko pytanie czy to jest dobre rozwiązanie? zawsze miałem workowe odkurzacze tylko że nie jest to tanie rozwiązanie (w sensie worki). Nie używam go do profesjonalnych zastosowań ale powierzchnię mam sporą więc jeszcze raz.. czy ma to sens w moim przypadku?:)
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.