Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Mam takie pytanie Gdzie można dostać części do takiego młota np.EINCHEL BRM 850 jest ich wiele tylko nazwa inna czy ma ktoś jakieś namiary na stronki z częściami do tych młotów
www.einhell.pl ?
Na pewno do einhellla to się nie fatyguj się nawet pisać . oni dla takich szaraków to nie odpisują. Pewnie rozwaliło ci się sprzęgiełko i tryb zasprzęglający udar. Napisz co konkretnie potrzebujesz , bo części prawdopodobnie nie dostaniesz NIGDZIE. Ja miałem podobny problem - szukałem wirnika Niestety dla mnie był nie do kupienia, wszyscy handlarze gdy wspominałem Einhelll to kręcili głową. A ten Twój to pewnie nie BRH tylko BBH ...to tak a propo Slawek
Sławku, czemu ciągle uważasz że się nie da? Nie po to jest formulaż do zamiawiania częsci na ich stronie, żeby nie dało się skorzystać. A to że wolno, to już druga sprawa. Ale szybki bosch, nie wymienia wsszystkiego jak leci na gwarancji. Coś za coś.
Piszę dlatego, że z Wrocławiem kontakt żaden bo nie odpisują na zapytania. Na takie postępowanie w dobie wielkiej konkurencji handlowej mało kto sobie pozwala. Piszesz do makity , HQ odpiszą , poślą , a einhell ....nie ma żadnego odzewu. No, ale może coś się zmieniło????? Osobiście do ich narzędzi nie mam uwag, ponieważ maja korzystną dla kupującego relacje pomiędzy jakością , a ceną.. Ot po prostu narzędzia do domowego użytku. W tych wszystkich konstrukcjach ww. młotka to najczęstszą przyczyną awarii jest uszkodzone łożysko igiełkowe pod sprzęgiem. Tam leci łańcuszek uszkodzeń: łożysko igiełkowe, sprzęgieł ko, wytarte zęby na sprzęgiełku udaru i wytarte zęby w wirniku. Często ludzie wymienia tryb a nie wymienia łożyska i sytuacja się powtarza., Części do narzędzi w serwisach są dość drogie i decydując się na odtworzenie taniego narzędzia trzeba się zastanowić czy warto. Przy cenie 150-200 złotych ( koszt pozyskania nowego) zakup np wirnika za 120-150 złotych jest bezcelowy tak samo jak przewijanie i wymiana komutatora. Wracając do tematu serwisu: Koba , jestem gotów się założyć o dobre piwo ,że z Einhellla kolega nie uzyska pomocy. Sławek
Sławku z makity też nie odpisują;) lub nie odbierają telefonów;)) - czasem na faxa odpowiedzią, bo muszą przyjąść reklamację. Jeszcze raz powtórze, w instrukcjach obsługi dołączają wykaz częsci, który mozna znaleźć na stronie www. jest tam formularz do wypełnienia. Trzeba zamówić i czekać na odpowiedź po prostu, a nie narzekać że sie nie da, bo ktoś na forum kiedyś miał problem.
Bynajmniej nie narzekam i nie mam zamiaru nikogo pouczać jak co robić. Problem znam z autopsji , bo korzystałem właśnie z procedur objaśnianych przez Ciebie, więc nie jest to coś co przeczytałem i powtarzam cudze zdanie.. Tak opierając się na moim i Twoim rozpoznaniu sytuacji można wysnuć jeden wniosek: -firmy produkujące i rozprowadzające narzędzia nie są zainteresowane współpraca z klientem. problem zepsutego narzędzia jest po prostu klienta. Zauważ ,że nie rozpatruję dlaczego zepsute, bo jest to tutaj nieważne . Jest to arogancja niezrozumiale w interesach , wprawdzie dla firmy to tylko grosze ale w perspektywie lat to jest być albo nie być na rynku. Gdybym ja był przedstawicielem firmy na kraj to gdybym się dowiedział o braku odpowiedzi na pismo z zapytaniem zrezygnowałbym z pracownika (-ów) odpowiedzialnych za te czynności w firmie.. pozdrawiam Slawek
Sławku rózne sa doświadczenia, ja znam ludzi którzy w ten sposób korzystali z zamówień i się doczekali. Więc nie można generalizować tych spraw. A co polityki to się wcale nie dziwię, z prostej przyczyny, serwis Einhella i tak idzie mocno na ręke klientów w czasie reklamacji gwarancyjnych, mój kolega zburzył ścianę ceglaną własnie takim młotkiem!!! Aż pękła mu obudowa z przegrzania, a co zrobił Einhell? Wymienił na nowy, więc nie oczekujmy że nagle zajmą sie indywidualnym klientem jak w Boschu. Polski Einhell nadal jest daleko w tyle z profesjonalizmem Serwisu i sadze że póki ludzie będą w ten sposób korzystać z "tańszych" narzędzi, Einhell zawsze bedzie zajmował sie głownie reklamacjami gwarancyjnymi.
Pewnie masz rację.... Jednak trzeba się zastanowić co decyduje o profesjonalizmie obsługi klienta i dotyczyć będzie każdej działalności sprzedaży.: - wywiązywanie się z ustawowych obowiązków, - wywiązywanie się ze zobowiązań własnych, - fachowa obsługa sprzedaży i napraw, - utrzymanie klienta przy pozytywnej opini o firmie. Możliwe jest że polityka firmy jest dla klienta ale ludzie którzy ja realizują nie wypełniają jej rygorów. Po prostu wypływa to z ludzkich przywar: zgnilstwo w pracy, głupota, lekceważenie problemów innej osoby itp. To raczej jest przyczyna braku profesjonalizmu serwisu. No i klient już nie pójdzie do Einjell Polska chociaż narzędzia do użytku domowego mają dobre. pozdrawiam Sławek
witam gdzie dostane części do w/w młota? jakiś sklep? części zamienne
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.