MŁOT UDAROWY???

G
yankes78 2010-11-18 00:37

MŁOT UDAROWY???

Mam takie pytanie
Gdzie można dostać części do takiego młota np.EINCHEL BRM 850
jest ich wiele tylko nazwa inna czy ma ktoś jakieś namiary na stronki z częściami do tych młotów

G
JK. 2010-11-18 17:10

Re: MŁOT UDAROWY???

www.einhell.pl ?

G
Slawek1 2010-11-18 17:24

Na pewno do einhellla to się nie fatyguj się nawet pisać . oni dla takich szaraków to nie odpisują.
Pewnie rozwaliło ci się sprzęgiełko i tryb zasprzęglający udar.
Napisz co konkretnie potrzebujesz , bo części prawdopodobnie nie dostaniesz NIGDZIE. Ja miałem podobny problem - szukałem wirnika Niestety dla mnie był nie do kupienia, wszyscy handlarze gdy wspominałem Einhelll to kręcili głową.
A ten Twój to pewnie nie BRH tylko BBH ...to tak a propo
Slawek

G
JK. 2010-11-18 19:09

Sławku, czemu ciągle uważasz że się nie da? Nie po to jest formulaż do zamiawiania częsci na ich stronie, żeby nie dało się skorzystać. A to że wolno, to już druga sprawa. Ale szybki bosch, nie wymienia wsszystkiego jak leci na gwarancji. Coś za coś.

G
Witam 2010-11-19 09:32

Piszę dlatego, że z Wrocławiem kontakt żaden bo nie odpisują na zapytania. Na takie postępowanie w dobie wielkiej konkurencji handlowej mało kto sobie pozwala. Piszesz do makity , HQ odpiszą , poślą , a einhell ....nie ma żadnego odzewu. No, ale może coś się zmieniło?????
Osobiście do ich narzędzi nie mam uwag, ponieważ maja korzystną dla kupującego relacje pomiędzy jakością , a ceną.. Ot po prostu narzędzia do domowego użytku.
W tych wszystkich konstrukcjach ww. młotka to najczęstszą przyczyną awarii jest uszkodzone łożysko igiełkowe pod sprzęgiem. Tam leci łańcuszek uszkodzeń: łożysko igiełkowe, sprzęgieł ko, wytarte zęby na sprzęgiełku udaru i wytarte zęby w wirniku. Często ludzie wymienia tryb a nie wymienia łożyska i sytuacja się powtarza.,
Części do narzędzi w serwisach są dość drogie i decydując się na odtworzenie taniego narzędzia trzeba się zastanowić czy warto. Przy cenie 150-200 złotych ( koszt pozyskania nowego) zakup np wirnika za 120-150 złotych jest bezcelowy tak samo jak przewijanie i wymiana komutatora.
Wracając do tematu serwisu: Koba , jestem gotów się założyć o dobre piwo ,że z Einhellla kolega nie uzyska pomocy.
Sławek

G
JK. 2010-11-19 21:52

Sławku z makity też nie odpisują;) lub nie odbierają telefonów;)) - czasem na faxa odpowiedzią, bo muszą przyjąść reklamację. Jeszcze raz powtórze, w instrukcjach obsługi dołączają wykaz częsci, który mozna znaleźć na stronie www. jest tam formularz do wypełnienia. Trzeba zamówić i czekać na odpowiedź po prostu, a nie narzekać że sie nie da, bo ktoś na forum kiedyś miał problem.

G
Slawek1 2010-11-20 10:43

Bynajmniej nie narzekam i nie mam zamiaru nikogo pouczać jak co robić. Problem znam z autopsji , bo korzystałem właśnie z procedur objaśnianych przez Ciebie, więc nie jest to coś co przeczytałem i powtarzam cudze zdanie..
Tak opierając się na moim i Twoim rozpoznaniu sytuacji można wysnuć jeden wniosek:
-firmy produkujące i rozprowadzające narzędzia nie są zainteresowane współpraca z klientem. problem zepsutego narzędzia jest po prostu klienta. Zauważ ,że nie rozpatruję dlaczego zepsute, bo jest to tutaj nieważne . Jest to arogancja niezrozumiale w interesach , wprawdzie dla firmy to tylko grosze ale w perspektywie lat to jest być albo nie być na rynku. Gdybym ja był przedstawicielem firmy na kraj to gdybym się dowiedział o braku odpowiedzi na pismo z zapytaniem zrezygnowałbym z pracownika (-ów) odpowiedzialnych za te czynności w firmie..
pozdrawiam Slawek

G
JK. 2010-11-20 18:10

Sławku rózne sa doświadczenia, ja znam ludzi którzy w ten sposób korzystali z zamówień i się doczekali. Więc nie można generalizować tych spraw. A co polityki to się wcale nie dziwię, z prostej przyczyny, serwis Einhella i tak idzie mocno na ręke klientów w czasie reklamacji gwarancyjnych, mój kolega zburzył ścianę ceglaną własnie takim młotkiem!!! Aż pękła mu obudowa z przegrzania, a co zrobił Einhell? Wymienił na nowy, więc nie oczekujmy że nagle zajmą sie indywidualnym klientem jak w Boschu. Polski Einhell nadal jest daleko w tyle z profesjonalizmem Serwisu i sadze że póki ludzie będą w ten sposób korzystać z "tańszych" narzędzi, Einhell zawsze bedzie zajmował sie głownie reklamacjami gwarancyjnymi.

G
Slawek1 2010-11-21 09:54

Pewnie masz rację....
Jednak trzeba się zastanowić co decyduje o profesjonalizmie obsługi klienta i dotyczyć będzie każdej działalności sprzedaży.:
- wywiązywanie się z ustawowych obowiązków,
- wywiązywanie się ze zobowiązań własnych,
- fachowa obsługa sprzedaży i napraw,
- utrzymanie klienta przy pozytywnej opini o firmie.
Możliwe jest że polityka firmy jest dla klienta ale ludzie którzy ja realizują nie wypełniają jej rygorów. Po prostu wypływa to z ludzkich przywar: zgnilstwo w pracy, głupota, lekceważenie problemów innej osoby itp. To raczej jest przyczyna braku profesjonalizmu serwisu.
No i klient już nie pójdzie do Einjell Polska chociaż narzędzia do użytku domowego mają dobre.
pozdrawiam Sławek

G
kibiclecha1987 2012-01-06 20:46

witam gdzie dostane części do w/w młota? jakiś sklep? części zamienne

1