Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
posiadam parkside 1500w z uszkodzonym uchwytem sds a reszta jest sprawna , proponuję sprzedarz swojego lub odkupienie Twojego jaka jest Twoja decyzja?Ten nick to...
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
...wiec tak, padło na DeWalt DC727KL... Dziękuje za wypowiedzi ,szczególnie dla digi-ego,jako jedyny pokazał jakieś inne rozwiązanie.Troszkę nie na temat poszło ,bo chodziło o 3-y wybrane modele... pozdro
Łukasz, uprzedziłeś mnie;-) Nie mam nic do Chin. Ale do fanatyzmu - owszem. Udzieliła mi się niezdrowa atmosfera, fakt. Jeśli byłem dla kogoś nieuprzejmy, to wszystkich zainteresowanych przepraszam. Mam doświadczenia z bardzo różnymi narzędziami. Jak coś mi się nie podoba, to sprzedaję po miesiącu lub trzech. Do tej pory Bosch okazał się klapą, Makita podobnie, AEG i serwis - sporo do życzenia (szczególnie czas naprawy i logistyka). Metabo także nie jest nieskazitelne, ale akurat o serwisie nie powiem złego słowa. I szlag mnie trafia, że kiedy piszę, że jestem niezadowolony z serwisu AEG, to ktoś to podważa - bo to moja wiertarka, moje telefony i popsute nerwy. W tym biznesie jest tak, że jak się na czymś przejedziesz, nie weźmiesz do ręki drugi raz. Może i pechowo trafiłem, ale nikt mnie nie przekona, że AEG jest niezawodne, a serwis doskonały. Żeby nie było - miałem kilka szlifierek Metabo (tanie oscylacyjne - bardziej dla modelarzy, niż majsterkowiczów). Obie sprzedałem - cieszą się nimi inni.
A co z Boscha okazało sie klapą? Bo zamierzam kupić ich kątówke 125mm z normalnym dwuręcznym uchwytem, niewielu takie produkuje i mały wybór.
Ogólnie akumulatorówki, a konkretnie słabe wyposażenie w stosunku to (bardzo) wysokiej ceny. Drażnią wolne ładowarki w NiCd i słabe (ale za to tanie) akumulatory. Szlifierek kątowych nie miałem okazji używać. W zielonych widziałem plastikowe gniazda na rączkę. Co znaczy dwuręczny uchwyt? To, że można mocować po prawej i lewej stronie? A to nie jest standard? Hmmm... ja się w sumie chyba nie spotkałem z modelem, który ma tylko po jednej...
Dwuręczny to dla mnie taki jak w dużych kątówkach - jako uchwyt mocno zwężony korpus za silnikiem, włącznik tez taki jak w dużych kątówkach a nie pstryczek-suwaczek w boku obudowy. Nie lubie tych walcowatych korpusów w małych kątówkach. Dla przykładu Bosch 15-125 jest tym o czym myśle.
Ok, kumam. Chyba nie jest aż tak strasznie z tym brakiem na rynku. Prawie każdy producent ma taką szlifierkę na 125 mm: Black&Decker Makita Metabo AEG FLEX DEWALT Bosch Wrzuć do guglarki, ja jestem leniuch - nie chce mi się linkować. Ceny z sieci - od 250 do 1000 PLNów.
Niobass moje zdanie znasz, chyba nastawiłeś się od początku na jedno urządzenie. Wpadnij raz jeszcze i napisz czy spełnia Twoje oczekiwania i jak się sprawuje.
Mam doświadczenia z bardzo różnymi narzędziami. Jak coś mi się nie podoba, to sprzedaję po miesiącu lub trzech. Do tej pory Bosch okazał się klapą, Makita podobnie, AEG i serwis - sporo do życzenia (szczególnie czas naprawy i logistyka). Metabo także nie jest nieskazitelne, ale akurat o serwisie nie powiem złego słowa. I szlag mnie trafia, że kiedy piszę, że jestem niezadowolony z serwisu AEG, to ktoś to podważa - bo to moja wiertarka, moje telefony i popsute nerwy. W tym biznesie jest tak, że jak się na czymś przejedziesz, nie weźmiesz do ręki drugi raz. Może i pechowo trafiłem, ale nikt mnie nie przekona, że AEG jest niezawodne, a serwis doskonały. Żeby nie było - miałem kilka szlifierek Metabo (tanie oscylacyjne - bardziej dla modelarzy, niż majsterkowiczów). Obie sprzedałem - cieszą się nimi inni.
Aha i jedna rzecz w woli wyjaśnienia, Kress, AEG czy Makita podają jak najbardziej kraj produkcji i są uczciwe w stosunku do klienta. Bo jesli która kolwiek z częsci narzędzia jest robiona, w innym kraju niz reszta to nie piszą: Made in Germany, czy Made in Japan poza tym jest to zabronione prawem. Nie piszą "assembled in....." bo to małe oszustwo. Zrestą bosch jest czasem nie lepszy: na opakowaniu napisze jedno, na wkrętarce to samo, a na baterii i ładowarce co innego;) i klient głupieje. Nie można napisać: "Made in Germany" skoro np. aluminiowe korpusy przekładni są robione w chinach....Tylko gdy 100% produkcji jest z jednego kraju mozna używać tych slów: "Made in....."
Czas już iść spać, bo przecieram oczy ze zdziwienia i nie wierzę... Jak można zarzucać mi, że jestem fanatykiem? Co powinienem zrobić, żeby pan jk przyjął do wiadomości, że moja wiertarka FAKTYCZNIE trafiła do serwisu na ponad tydzień, a awaria była błahostką - uszkodzeniu uległ włącznik... Nie będę więcej pisał o "postawie fanatyka", bo nie przebiję głową muru. W końcu to nie o mnie mówią "fan AEG". Podtrzymuję zdanie, że AEG jest na rynku mało i sprzedaje się kiepsko, ale to nie mój kłopot, tylko sprzedawców. Co do związków AEG z lodówkami: nadal uważam, że lepiej idzie im sprzęt do domu. Nie znam pełnej oferty AEG, wiertarkę dostałem w prezencie (może nawet ktoś polecił ten model na tym forum;-)). Wiem jedno - będę omijał szerokim łukiem te narzędzia, bo to najtańszych nie należą, a są zawodne jak każde inne. Wolę dopłacić parę złotych do sprawdzonego metabo. A jak zawiodę się na metabo, to poszukam alternatywy. PS Chiny mam w nosie. Producent może składać/produkować narzędzia nawet na Syberii. Serwis powinien być sprawny i kulturalny. A narzędzia powinny być niezawodne. AEG ssie w temacie obsługi posprzedażowej. Koniec tematu.
JK jesteś pewien z tymi przepisami dotyczącymi podawania kraju produkcji? Gadałem kiedyś z pewnym Niemcem i mówił mi że nie jest to u nich sztywno ustalone i że głowne czynności produkcyjne musza być robione w kraju który jest podany jako kraj pochodzenia(mówił akurat o kluczach). Wątpie czy jest urządzenie które w 100% zostało wykonane w Niemczech czy Szwajcarii, takie elementy jak kable, wtyczki, przełączniki z pewnością przypływają z Państwa Środka. ;)
A to że Bosch pisze na ładowarkach, bateriach i urządzeniach co innego to wg. mnie dobrze, a nie źle, co w tym dziwnego, można urządzenie wyprodukować w Scintilla AG, baterie złożyć w Polsce, a elektronike zamówić gdzieś na wschodzie. Lepiej tak, niż tak jak robią Ci od tanich zegarków, wkładają baterię Renata a na zegarku pisza swiss made. ;)
Łukaszu niestety nie jest tak. Kraj pochodzenia to kraj z którego importuje się narzedzie. Kress właśnie zawsze umieszcza dodatkową naklejkę na opakowaniu o kraju pochodzenia. Są więc narzędzia Kressa z napisem np: Made in Germany ale z dodatkową naklejką: Kraj pochodzenia Szwajcaria.... Inni producenci piszą o tym w instrukcji lub gwarancji: najczęsciej tak: główny importer(Polski dystrybutor i adres) oraz adres eksportera czyli Adres Firmy zagranicą, skąd przyjechał towar. Podam taki ciekawy przykład Akumulatorówki Milauwkee dostepne w USA są z napisam Made in China oraz Adresem Producenta w Milwaukee. Natomiast te same narzędzia w Europie są tylko z adresem producenta w Niemczech. o znaczy tyle że Amerykanie dostają akumulatorówki produkowane w Chinach, a Europejczycy dostają te same narzędzia będące częsciowo produkowane i montowane w Niemczech. Mimo że np Młoty udarowe Milwaukee są produkowne w Niemczech, to Milwaukee nie zamieszcza tej informacji, ponieważ zdaża się że jakaś część jest produkowana gdzie indziej.
Felek masz rację, wyśpij się dobrze chłopie bo jesteś niereformowalny, Nawet nie zajarzyłeś żartu z producentem pralek! AGD pod szyldem AEG to jest Szwedzki elektrolux! zrozum to wreszcie. To tak jak myjki B&D które prawa do szyldu Ma włoskie Annovi. A drogie AEG i tak jest znacznie tańsze niż twoje metabo, A jeśli moderator usunie linki: podam tylko modele do porównania: Młoty: Metabo KHE 26 i KH 26E z AEG, KHE 56 z Metabo i KH5E z AEG, KHE 96 z Metabo kontra PM 11E. Szlifierki: BAE 75 Metabo i HBS 1000E, EX 150 z AEG i SXE 450 z Metabo. zeby nie było że złosliwie dobieram to dam droższe z AEG też, ale jakie parametry! Wkrętarka 18V compact li-ion; BS 18li z Metabo kontra BS 18C z AEG - Tu widać że płacimy więcej za parametry. Zeby być sprawiedliwym Metabo też ma tanie narzędzia głównie szlifierrki kątowe, znacznie tańsze niż odpowiedniki z AEG, ale co mnie zastanawia być może ludzie dlatego u nas ta chwalą Metabo za dobre katówki bo są tańsze od konkurencji(podobnie jak bosch)?? Być może ich cena to tak naprawe jedyna ich przewaga. Bo podejrzewam że nie chodzi o jakość. Także Panie Felek więcej pokory i mniej zmyślania.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.