Makita LXT czy zestaw akumulatorowy innych marek ??

G
Tedi 2010-08-10 09:57

Makita LXT czy zestaw akumulatorowy innych marek ??

Co myślicie o LXT Combo - zestawach akumulatorowych makity ?
Czy są jeszcze lepsze zestawy narzędzi akumulatorowych z innych marek lepszej jakości ??

Tedi

G
damork 2010-08-10 14:13

Re: Makita LXT czy zestaw akumulatorowy innych marek ??

Jak dla mnie porażką są zestawy gdzie akumulatorów jest mniej niż narzędzi. Jeśli to wszystko ma nie być ozdobą tylko służyć do pracy, to akumulatory będą mocno eksploatowane a to pierwsza rzecz która pada. Ceny nowych akumulatorów są wręcz zaporowe, więc przy awarii zostaje się z kupą sprzętu bez możliwości użytkowania go o ile nie zainwestuje się kolejnych kilku stów w baterie.
Sam po latach zarzynania kolejnych zestawów aku (powinienem mieć ksywę Akukiller) zaczynam po mału wracać w stronę kabli. Niewygodne to, ale mam dość tego że użytkowany zgodnie z instrukcją (tyle że intensywnie) akumulator działa mi przeciętnie niewiele dłużej niż rok.
Takie sprzęty jak GSR, czyli małe mocne wkrętarki są niezastąpione i z nich nie zrezygnuję, ale do wierceń będę jednak z przedłużaczem latał.

G
Makita.Sklep 2010-08-18 19:15

Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się zbyt długo,oczywiscie o wiele lepszą i bardziej uznaną marką są narzędzia firmy Makita,wystarczy poczytac opinie na forum.

G
enter 2012-07-19 08:49

makita tylko do domu - Hilti ma profesjonalną gwarancję długą na narzędzia dla firm i dobry serwis
makita obcina gwarancję dla firm do roku - więc jak to się ma do 5 lat od hilti ?

1

Producenci :

Kategorie :