Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Mam wiertarke akum.Mac Allister ale padły skumulatory. Nie moge dokupić bo wypuścili na rynek nowsze wersje wkrętarek i nowe ulumulatory nie pasują.Starych...
posiadam parkside 1500w z uszkodzonym uchwytem sds a reszta jest sprawna , proponuję sprzedarz swojego lub odkupienie Twojego jaka jest Twoja decyzja?Ten nick to...
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Witam Od jakiegoś czasu w OBI pokazały się elektronarzędzia f-my LUX-TOOLS. Miał ktoś z nimi doczynienia. Co to za firma?? Czy warto kupić urządzenia tej firmy do domowego użytku?? Czy to coś jak Einhell, Graphite lub B&D ??
Poczytaj tutaj: http://panfleks.blogspot.com/2012/07/narzedzia-108v-lux-tools.html
Kiedyś Lux-tools były robione przez Einhella(Red) teraz nowe narzędzia Luxa to inny dostawca. Einhell Red wrócił do Obi w normalnej postaci.
Mam w domu pile spalinowa do drewna.Od nowosci nie wchodzila na obroty, leje sie paliwo podczas pracy w poziomie, ciezko pali jak ciepla jest, ciezka jak HQV 357 a nie ma nawet 1/3 jej mocy. dzis nie odpalila-syf, gaznik niby walbro ale odlew lichy jkiego jeszcze nie widzialem- chinski syf jakich malo!!
A na co liczyłeś kupując TANI sprzęt? Jakość MUSI kosztować. Daj sprzedawcą w sklepach specjalistycznych się nachapać marżą i kup sprzęt klasy profesjonalnej. Najdroższy.
Najdroższy dziś nie oznacza najlepszy.Wymagam nawet od chińszczyzny takiego minimum, abym przy użyciu narzędzia za pierwszym razem,a może przez kilka razy okazjonalnie w ciągu roku pracował tym sprzętem jak należy. A to to rozpada się w rękach-to jest zwykłe oszustwo!
Pilarki spalinowe LUX-TOOLS totalny chiński chłam,dziadostwo jakich mało,w tej cenie co popularne chinole,i tyle samo warte.Kupiłem ten szajs bo nie był drogi,jestem z tego powodu zawiedzony,tym się nie da ujechać. Zalety: przystępna cena, Wady: problem z odpalaniem, baardzo lichej jakości łańcuch, napinacz łańcucha do d.. blokada prowadnicy (lepiej nie mówić) problem z zamianą łańcucha dobrej jakości(chyba że ktoś lubi chinole to ok) trudne w utrzymaniu napięcie łańcucha starter,działanie startera(lepiej nie mówić). Wniosek: dołożyć lepiej trochę grosza i kupić coś markowego,łatwiej z częściami i serwisem. Ja to kupiłem i straciłem cenę tego g..na.(nie wspominając o dyskomforcie pracy) Odradzam kupno tego dziadostwa,zwłaszcza w marketach typu OBI.
i co po to kupiles ten szajs by sie przechwalac teaz i wady wymieniac?? chytry traci dwa razy. Co do lux toolsa mam taka pile 4.5KM nawet nie kupilem poprostu dostalem ze niby popsuta z marketu niemieckiego OBI i co zapierdziela jak trzeba moim zdaniem jakoscia wykonania nie grzeszy porownujac nawet nasze husqvarny czy stihle nowe tez sa szajsowacie zrobione, co do lancucha to ide do yle marketu budowlanego i mi dorobi dlugosc na zamowienie z oregona np... ja polecam narzedzia z lux toolsa no chyba ze na rynek polski chinole robia wiekszy szajs jak na niemiecki, kto o wie..
Mam kilka narzędzi Lux-Tools. Używam ich średnio intensywnie - dom wolno stojący, wiadomo - zawsze jest coś do roboty, a teraz jako emeryt robię różne rzeczy np. mebelki dla wnuków. Nie mam z narzędziami kłopotów. Pierwsza była wiertarko wkrętarka. Wcześniej miałem 2 x Skilla, Boscha zielonego. Dobijało mnie zawsze to, że kiedy padała bateria, taniej było kupić w promocji nową wiertarkę niż wymienić baterię. Tutaj Obi ma w ofercie baterię najwyżej w połowie ceny sprzętu, i to taką pojemniejszą. Upadki też jej niegroźne. Jak nie zap...sz 8 godzin na dobę przez 6 dni w tygodniu to warto używać lux'a Pozdrawiam
Dla mnie ok a mam kilka sprzetow tej firmy.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Witam. Chciałem coś napisać w odpowiedzi na Wasze wypowiedzi. Chińszczyzna - niesprawiedliwe określenie jakości przedmiotów wyprodukowanych w Chinach. W Polsce mamy dostępnych bardzo wiele artykułów pochodzących z Chin. Niestety sprzedawane w naszym kraju przedmioty są podłej jakości, bo chcemy właśnie kupować tani szajs. Oni produkują również sprzęt klasy premium, przewyższający parametrami sprzęt z USA, Niemiec i innych krajów. Jeśli chodzi natomiast narzędzie LUX Tools, mam małe doświadczenie. Zazwyczaj akcesoria malarskie. Kupiłem natomiast wyrzynarkę, jedna z dwóch modeli z oferty. Jedna była poniżej 200 zł, druga za 240. Mam te droższa. Wykonanie pierwsza klasa. Ergonomia i komfort pracy również. Nie zgadzam się z niektórymi z Was, że to taniocha. Oglądałem Boscha, który w porównaniu do zakupionej, wyglądał jak Chinol. Nie chciałem tez wydawać 500, lub 600 zł. Działam tą wyrzynarką intensywnie ponad miesiąc i złego słowa powiedzieć o tym sprzęcie nie mogę. Jest cool... To bardzo dobry stosunek jakości do Ceny.
myjka HD-150/2000 lux tools nadaje się do wyrzucenia po 25 miesiącach, pękł w pistolecie taki zaworek (odlew) podczas mycia kostki, najgorsze jest to że obi sprzedało myjke a nie można dokupić części, pistolet karchera nie pasuje do myjki, ja nie polecam!!!
Kupiłem wkrętarkę lux-tools głównie z myślą o tanich częściach/zamiennikach ale używam jej jednak jako wkrętarki bo chcę sprawdzić jak długo jest wstanie wytrzymać jako sprzęt dla majsterkowicza w cyklu 4 godzinnej i codziennej pracy. Jak na moje "widzi mi się" to jestem bardzo zadowolony, choć niektórzy piszą że to Chiński badziew to chyba jednak styczności z tym sprzętem nie mieli. Wkrętarka jest sprzedawana w zestawie z dwoma bateriami, ładowarką, dwustronnym bitem dość kiepskiej jakości, chyba że ktoś planuje zakup wkrętarki by tym bitem wkręcać kołki w styropian..., oraz całkiem poręczną i niewielką walizeczką na klamerki. Zdążyłem już raz rozebrać i złożyć wiertareczkę z czystej ciekawości flaków jakie się w niej znajdują.W środku jak w niebieskiej makicie, czerwonym bosch'u czy wszystkich modelach elektronarzędzi dewalt znajduje się zestaw trzech kółek zębatych które idealnie pasują z Lux-Tools'a i koła mimośrodowego takiego jak w Bosch GSR 1080, więc na wypadek awarii tej wkrętarki będę miał zestaw reanimacyjny dla kilku innych elektronarzędzi. Akumulator z Lux-Tools'a pasuje do wkrętarki Einhell i odwrotnie. Na razie używam od pół roku Lux Tools'a przeciętnie po kilka godzin dziennie i nie narzekam. Akumulatory ładują się w trybie przemiennym po 2 do 3 godzin a na noc jedną z nich zostawiam na ładowanie całkowite. Ogólnie bardzo fajny sprzęcik i z całkiem dobrym wyposażeniem jak za taką kasę. Całość flaków z tego co widziałem jest robiona przez tę samą fabrykę części, do której robione są też części z Bosch'a i Einhell'a. Tak czy siak, polecam bo może korpus nie jest jakiś markowy ale środek ma ten sam co większość markowych osprzętów w znacznie wyższej cenie.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.