Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
PKS Brzeg – usługi mechaniczne to pewność, że Twój samochód zostanie naprawiony przez fachowców. Ich zaangażowanie i profesjonalizm są na najwyższym...
Człowieku, ta wypowiedź prywatnej osoby figuruje w przeglądarce jako opinia nt. Yato! To nic, że pod innym pytaniem użytkownika są nasadowe Yato polecane...
Witam Od jakiegoś czasu w OBI pokazały się elektronarzędzia f-my LUX-TOOLS. Miał ktoś z nimi doczynienia. Co to za firma?? Czy warto kupić urządzenia tej firmy do domowego użytku?? Czy to coś jak Einhell, Graphite lub B&D ??
Poczytaj tutaj: http://panfleks.blogspot.com/2012/07/narzedzia-108v-lux-tools.html
Kiedyś Lux-tools były robione przez Einhella(Red) teraz nowe narzędzia Luxa to inny dostawca. Einhell Red wrócił do Obi w normalnej postaci.
Mam w domu pile spalinowa do drewna.Od nowosci nie wchodzila na obroty, leje sie paliwo podczas pracy w poziomie, ciezko pali jak ciepla jest, ciezka jak HQV 357 a nie ma nawet 1/3 jej mocy. dzis nie odpalila-syf, gaznik niby walbro ale odlew lichy jkiego jeszcze nie widzialem- chinski syf jakich malo!!
A na co liczyłeś kupując TANI sprzęt? Jakość MUSI kosztować. Daj sprzedawcą w sklepach specjalistycznych się nachapać marżą i kup sprzęt klasy profesjonalnej. Najdroższy.
Najdroższy dziś nie oznacza najlepszy.Wymagam nawet od chińszczyzny takiego minimum, abym przy użyciu narzędzia za pierwszym razem,a może przez kilka razy okazjonalnie w ciągu roku pracował tym sprzętem jak należy. A to to rozpada się w rękach-to jest zwykłe oszustwo!
Pilarki spalinowe LUX-TOOLS totalny chiński chłam,dziadostwo jakich mało,w tej cenie co popularne chinole,i tyle samo warte.Kupiłem ten szajs bo nie był drogi,jestem z tego powodu zawiedzony,tym się nie da ujechać. Zalety: przystępna cena, Wady: problem z odpalaniem, baardzo lichej jakości łańcuch, napinacz łańcucha do d.. blokada prowadnicy (lepiej nie mówić) problem z zamianą łańcucha dobrej jakości(chyba że ktoś lubi chinole to ok) trudne w utrzymaniu napięcie łańcucha starter,działanie startera(lepiej nie mówić). Wniosek: dołożyć lepiej trochę grosza i kupić coś markowego,łatwiej z częściami i serwisem. Ja to kupiłem i straciłem cenę tego g..na.(nie wspominając o dyskomforcie pracy) Odradzam kupno tego dziadostwa,zwłaszcza w marketach typu OBI.
i co po to kupiles ten szajs by sie przechwalac teaz i wady wymieniac?? chytry traci dwa razy. Co do lux toolsa mam taka pile 4.5KM nawet nie kupilem poprostu dostalem ze niby popsuta z marketu niemieckiego OBI i co zapierdziela jak trzeba moim zdaniem jakoscia wykonania nie grzeszy porownujac nawet nasze husqvarny czy stihle nowe tez sa szajsowacie zrobione, co do lancucha to ide do yle marketu budowlanego i mi dorobi dlugosc na zamowienie z oregona np... ja polecam narzedzia z lux toolsa no chyba ze na rynek polski chinole robia wiekszy szajs jak na niemiecki, kto o wie..
Mam kilka narzędzi Lux-Tools. Używam ich średnio intensywnie - dom wolno stojący, wiadomo - zawsze jest coś do roboty, a teraz jako emeryt robię różne rzeczy np. mebelki dla wnuków. Nie mam z narzędziami kłopotów. Pierwsza była wiertarko wkrętarka. Wcześniej miałem 2 x Skilla, Boscha zielonego. Dobijało mnie zawsze to, że kiedy padała bateria, taniej było kupić w promocji nową wiertarkę niż wymienić baterię. Tutaj Obi ma w ofercie baterię najwyżej w połowie ceny sprzętu, i to taką pojemniejszą. Upadki też jej niegroźne. Jak nie zap...sz 8 godzin na dobę przez 6 dni w tygodniu to warto używać lux'a Pozdrawiam
Dla mnie ok a mam kilka sprzetow tej firmy.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Witam. Chciałem coś napisać w odpowiedzi na Wasze wypowiedzi. Chińszczyzna - niesprawiedliwe określenie jakości przedmiotów wyprodukowanych w Chinach. W Polsce mamy dostępnych bardzo wiele artykułów pochodzących z Chin. Niestety sprzedawane w naszym kraju przedmioty są podłej jakości, bo chcemy właśnie kupować tani szajs. Oni produkują również sprzęt klasy premium, przewyższający parametrami sprzęt z USA, Niemiec i innych krajów. Jeśli chodzi natomiast narzędzie LUX Tools, mam małe doświadczenie. Zazwyczaj akcesoria malarskie. Kupiłem natomiast wyrzynarkę, jedna z dwóch modeli z oferty. Jedna była poniżej 200 zł, druga za 240. Mam te droższa. Wykonanie pierwsza klasa. Ergonomia i komfort pracy również. Nie zgadzam się z niektórymi z Was, że to taniocha. Oglądałem Boscha, który w porównaniu do zakupionej, wyglądał jak Chinol. Nie chciałem tez wydawać 500, lub 600 zł. Działam tą wyrzynarką intensywnie ponad miesiąc i złego słowa powiedzieć o tym sprzęcie nie mogę. Jest cool... To bardzo dobry stosunek jakości do Ceny.
myjka HD-150/2000 lux tools nadaje się do wyrzucenia po 25 miesiącach, pękł w pistolecie taki zaworek (odlew) podczas mycia kostki, najgorsze jest to że obi sprzedało myjke a nie można dokupić części, pistolet karchera nie pasuje do myjki, ja nie polecam!!!
Kupiłem wkrętarkę lux-tools głównie z myślą o tanich częściach/zamiennikach ale używam jej jednak jako wkrętarki bo chcę sprawdzić jak długo jest wstanie wytrzymać jako sprzęt dla majsterkowicza w cyklu 4 godzinnej i codziennej pracy. Jak na moje "widzi mi się" to jestem bardzo zadowolony, choć niektórzy piszą że to Chiński badziew to chyba jednak styczności z tym sprzętem nie mieli. Wkrętarka jest sprzedawana w zestawie z dwoma bateriami, ładowarką, dwustronnym bitem dość kiepskiej jakości, chyba że ktoś planuje zakup wkrętarki by tym bitem wkręcać kołki w styropian..., oraz całkiem poręczną i niewielką walizeczką na klamerki. Zdążyłem już raz rozebrać i złożyć wiertareczkę z czystej ciekawości flaków jakie się w niej znajdują.W środku jak w niebieskiej makicie, czerwonym bosch'u czy wszystkich modelach elektronarzędzi dewalt znajduje się zestaw trzech kółek zębatych które idealnie pasują z Lux-Tools'a i koła mimośrodowego takiego jak w Bosch GSR 1080, więc na wypadek awarii tej wkrętarki będę miał zestaw reanimacyjny dla kilku innych elektronarzędzi. Akumulator z Lux-Tools'a pasuje do wkrętarki Einhell i odwrotnie. Na razie używam od pół roku Lux Tools'a przeciętnie po kilka godzin dziennie i nie narzekam. Akumulatory ładują się w trybie przemiennym po 2 do 3 godzin a na noc jedną z nich zostawiam na ładowanie całkowite. Ogólnie bardzo fajny sprzęcik i z całkiem dobrym wyposażeniem jak za taką kasę. Całość flaków z tego co widziałem jest robiona przez tę samą fabrykę części, do której robione są też części z Bosch'a i Einhell'a. Tak czy siak, polecam bo może korpus nie jest jakiś markowy ale środek ma ten sam co większość markowych osprzętów w znacznie wyższej cenie.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.