Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
http://www.allegro.pl/item223985899_super_mlot_udarowy_mlotowiertarka_sds_max_2100w.html Jak to jest sds-max to.....:)
moze i jest na max-a. nie ździwił bym sie, ale skąd wiedza że ma 7,3 J :). narzędzie dla naiwych:) pozdro
sorki ale link który dałem jest nieprawidłowy i na aukcji jest rzeczywiście sds-max. Niestety nie mam linka prawidlowego ale bylo smieszne
chociaz moze byc i plus a tylko osprzecik maxa
Michale, z prostego wzoru: Pi x sufit x widzi mi się ;) a potem wg. pozostałych wzorów: - zasada numer jeden: niska cena - zasada numer dwa: krzykliwe epatowanie z naklejek mocą silnika (jakby to miało większe znaczenie, ale laicy i tak się nie znają, a wybiorą mocniejszy np: 2000W)!!! - zasada numer trzy: potężnego napięcia akumulatory od 18 V wzwyż... reszty parametrów nie podają no bo po co się ośmieszać? - zasada numer cztery: wszelkie wartości podane na tabliczce są umowne i znacznie zawyżone (jak w tanich mini wieżach 1000W PMPO) bo raz nikt tego nie sprawdzi, a dwa czymś klienta trzeba przekonać do zakupu - zasada numer pięć: dodać kupę wątpliwej jakości gadżetów i gratisów w walizce bo klient lubi otrzymać dużo w zamian za swoją wydaną kasę i mieć przeświadczenie że dokonał naprawdę udanego zakupu ;) Szkoda że internet jeszcze nie oferuje przenoszenia zapachów, bo już na samego "czuja/niucha" można by spokojnie oddzielać ziarna od plew... tego typu wyroby już z daleka zalatują tandetą... pozdro
Witam. No właśnie. Polak kupi żeby pokazać sąsiadowi że ma "lepsze". Tylko jakim tukiem trzeba być kupując przez internet żeby nie porównać sprzętu z aukcji ze sprzętem ze str. firmowej? No bo jeśli ludzie kupują te podróbki , a nie jest ich mało , to może niedługo na ulicach znów pojawią się fiety 125 p , po 75000 zł i z napisem mercedes-Benz e-klasse ? :) a polonezy z naklejką masserati ? Czemu nie? :) Pozdrawiam
Witam Nie mogę zgodzić się z 4 punktem. Wszystkie dane które sa podawane na tabliczce znamionowej urządzenia muszą być zgodne z parametrami urządzenia. Wszystko mozna doskonale sprawdzić poddając urządzenie próbom i pomiarom w odpowiednim instytucie. Przeciez producent sprzetu nie narazałby się na płacenie wielkich odszkodowań za błednie podane dane na tabliczce znamionowej urzadzenia. Porównałeś moc urzadzenia do mocy podanej w sprzecie RTV. Złe porównanie ponieważ moc miniwieży w jednostkach PMPO jest moca przeliczeniową a nie mocą którą mozna "wydusić" z danego urządzenia. Zapoznaj się jaka jest różnica pomiędzy mocą w jednostkach PMPO, WAT. Producent nie "oszukuje" klienta, to klient zle odczytuje parametry urządzeń. Pozdrawiam
Witam Marcin nie mogę zgodzić się z 4 punktem. Wszystkie dane które sa podawane na tabliczce znamionowej urządzenia muszą być zgodne z parametrami urządzenia. Wszystko mozna doskonale sprawdzić poddając urządzenie próbom i pomiarom w odpowiednim instytucie. Przeciez producent sprzetu nie narazałby się na płacenie wielkich odszkodowań za błednie podane dane na tabliczce znamionowej urzadzenia. Porównałeś moc urzadzenia do mocy podanej w sprzecie RTV. Złe porównanie ponieważ moc miniwieży w jednostkach PMPO jest moca przeliczeniową a nie mocą którą mozna "wydusić" z danego urządzenia. Zapoznaj się jaka jest różnica pomiędzy mocą w jednostkach PMPO, WAT. Producent nie "oszukuje" klienta, to klient zle odczytuje parametry urządzeń. Pozdrawiam
e tam Marcin. to że B&D wymyśla nowe rozwiącania, które sie czasami nie sprawdzają tak jak ten młotek z tradycyjnym uchwytem, to nie znaczy że chińczyk nie może wyprodukować małego młotka z sds max:) pozdro
Witam Nie mogę zgodzić się z 4 punktem. Wszystkie dane które sa podawane na tabliczce znamionowej urządzenia muszą być zgodne z parametrami urządzenia. Wszystko mozna doskonale sprawdzić poddając urządzenie próbom i pomiarom w odpowiednim instytucie. Przeciez producent sprzetu nie narazałby się na płacenie wielkich odszkodowań za błednie podane dane na tabliczce znamionowej urzadzenia. Porównałeś moc urzadzenia do mocy podanej w sprzecie RTV. Złe porównanie ponieważ moc miniwieży w jednostkach PMPO jest moca przeliczeniową a nie mocą którą mozna wydusić z danego urządzenia. Zapoznaj się jaka jest różnica pomiędzy mocą w jednostkach PMPO, WAT. Producent nie oszukuje klienta, to klient zle odczytuje parametry urządzeń. Pozdrawiam Częściowo masz rację, ale nie do końca, bo: owszem producenci mający zezwolenia, koncesje i wpis do rejestru wytwórców, czy chociaż przestrzegają ustawowych norm (u nas PN), muszą stosować się do praw i norm europejskich a w szczególności posiadacze certyfikatów ISO i TUV, ale nie chińska manufaktura z których to pochodzą takie wynalazki. I wedle tej zasady markowi i uznani wytwórcy MUSZĄ podawać rzetelne dane na tabliczkach znamionowych i oddawać swój sprzęt do testów w laboratoriach które te informacje potwierdzą wydając odpowiedni certyfikat, ale który importer chinoli zadaje sobie taki trud? oni opierają się na mglistych przepisach obowiązujących w chinach i tamtejszych standardów które nijak nie mają się do norm i przepisów unijnych. u nas podaje się moc użyteczną i nominalną urządzenia, a ta pierwsza jest zazwyczaj tym realnym oznaczeniem rzeczywistych parametrów poboru mocy silnika. Widziałeś to na maszynie klasy Toya? Analogię do PMPO podałem dla przykładu, by zaakcentować nurt w który celowałem. Uznani wytwórcy podają moc w Watach, a moc muzyczną w sprzęcie RTV w TRMS (True RMS) czyli wartość rzeczywistą zmierzoną na sinusie podczas normalnej pracy a nie wartość szczytową podczas spalenia przetwornika. I tym się różnią krętacze od profesjonalistów. Tesla poda Ci moc w Watach np 50W, a już jakiś chiński wynalazek będzie wrzeszczał z tabliczki mocą 350W a pod spodem w PMPO, lub innym kosmicznym parametrem określającym umownie moc muzyczną. Ale jak podzielisz to przez 7 lub więcej, efekt nie wygląda już tak imponująco. Czy to nie jest wprowadzanie klienta w błąd? Ktoś sobie dosłownie wymyślił taki parametr, bo w przeliczniku rzeczywistym owe 350w nie wygląda imponująco (wychodzi jakieś 30W. podobnie jak stosowane ostatnio bodaj SOLVE (sorry za ew. przekręcenie) czyli parametr głośności wiatraczków komputerowych.... a co to k... jest???? jakaś wartość umowna która ktoś lansuje, choć nie ma jakiejkolwiek logicznej analogii do decybela, bo jest uwaga: subiektywną oceną głośności, ha ha ha ha ;D jak widzę na sprzęcie certyfikat ISO, TUV lub nawet CE, wiem że sprzęt był w laboratorium które przebadano i zweryfikowało podane przez producenta parametry i mam pewność że otrzymało również certyfikat bezpieczeństwa (że mnie nie zabije przy pierwszym użyciu) i spełnia jakieś normy. a gdzie tego szukać u chinoli? Niestety prawda jest taka, że nikt tego co chinole podają na etykietkach nie weryfikuje, a czymś klienta muszą do zakupu przekonać, i często się okazuje że szumnie podawane 1000W w kątówce okazuje się ledwie czymś w okolicach 600-650W. tysiąc to ona ma w momencie przepalenia wirnika ;) pozdro
Michale, chińczyk wyprodukuje tak, jak ktoś mu kazał ;) a zasadność i celowość takiego rozwiązania to już inna broszka.... zleceniodawcy. choć stawiam na klasycznego babola aukcyjnego, gdzie laik coś tam wystawia i trzasnął błąd literowy ;) a może chciał by groźne zabrzmiało? i oferta wyglądała miażdżąco??? ;D pozdro
http://allegro.pl/item240044526_mlot_bosch_gbh_5_40_de_gratis_warto_.html
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.