Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Chcę kupić wydajny, oszczędny i solidnie wykonany kocioł na węgiel, drewno, odpadki itp. który będzie służył przez długie lata. Interesuje mnie kocioł o niedużej mocy i rozmiarach(aby ogrzać ok 70m2) najchętniej sterowany elektronicznie. Jaki kocioł wybrać (firma, model)? Czytałem w Internecie że kotły z dolnym spalaniem są lepsze niż z górnym. Pytałem się w dwóch sklepach i dostałem sprzeczne inforamcje - raz mi powiedziano że lepsze są kotły z STĄPORKOWA a za drugim razem że z ZĘBCA. Niestety te z ZĘBCA z dolnym spalaniem są bez elektroniki i nadmuchu. Zastanawiałem się nad modelami UKN 10kW ze Stąporkowa i KWKD15 ZĘBIEC oraz Kocioł PER-EKO KSU-15kW. A może niepotrzebnie uczepiłem się tych z dolnym spalaniem. Może wybrać inne rozwiązanie. Proszę o rady. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wg mnie najlepsze piece są z Pleszewa. Jest tam kilka firm produkujących piece. Należałoby zwrócić uwagę na piece uniwersalne z nadmuchem i sterowane elektronicznie. Spalają paliwo stałe tj. miał (spalanie górne), węgiel, drzewo, śmieci, itp. Producenci nie zalecają palenia koksem oraz nie wymagają montowania wkładu kominowego. Na podany metraż zalecałbym piec o pow. grzewczej 1,5m2.
Chcę kupić wydajny, oszczędny i solidnie wykonany kocioł na węgiel, drewno, odpadki itp. który będzie służył przez długie lata. Interesuje mnie kocioł o niedużej mocy i rozmiarach(aby ogrzać ok 180 m2) najchętniej sterowany elektronicznie. Jaki kocioł wybrać (firma, model)? Czytałem w Internecie że kotły z dolnym spalaniem są lepsze niż z górnym. Pytałem się w dwóch sklepach i dostałem sprzeczne inforamcje - raz mi powiedziano że lepsze są kotły z STĄPORKOWA a za drugim razem że z ZĘBCA. Niestety te z ZĘBCA z dolnym spalaniem są bez elektroniki i nadmuchu. Zastanawiałem się nad modelami UKN 10kW ze Stąporkowa i KWKD15 ZĘBIEC oraz Kocioł PER-EKO KSU-15kW. A może niepotrzebnie uczepiłem się tych z dolnym spalaniem. Może wybrać inne rozwiązanie. Proszę o rady. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Ja kupiłem kocioł Kmg .znalazłem go przez Allegro Zanim jednak go kupiłem musiałem upewnić się że naprawdę jest on warty zainteresowania. w necie nawet jest ostatnio forum na ten temat .wybór był dobry .Polecam go teraz znajomym bo można palić i miałem i ekogroszkiem i to do 4 cm. Każdy ma prawo wyboru a na rynku jest ich obecnie tyle że trudno się zdecydować ale warto posiedzieć i posprawdzać co inni myślą o danym kotle zanim sie go kupi jeśli ktoś chce sprawdzić jakie to kotły to są one na aukcjach na ebay i allegro strony niepodaję poszukajcie sami
ja tez dlugo szukalam dobrego pieca co.Nie mialam pojecia jaki wybrac,ale dobrze trafilam bo poradzil mi kominiarz.kuilam kociol Slawexu zkomputerowany i wygralam mam cieplo.polecam
Odradazm piece kostrzewia. Mój ojciec ma same problemy z tym piecem, a za każde odwiedziny serwisu trzeba zapłscić 250zl. Serwisant siedzi pół dnia piec zaczyna poprawnie działać, a po odjeździe serwisu wszystko się zaczyna na nowo i nie dopala groszku. koszt pieca z podajnikiem ok 20000zł. gwaramcja ma piec 3lata, na elektronike 1 rok, pobór prądu 650W. Ojciec jest wq..... Pozdrawiam
to gazowy!!!
Może już kupił ten piec wciągu tych 5-ciu lat.... Slawek
nie kupujcie kotłów kostrzewa
polecam kotly z hef lubliniec kupilem 50kw z pelnym wyposarzeniem ogrzewam 400m2 eksploatuje go juz 7 rok odpukac eko groszek wypala sie super komputer dziala .kupuje eko grosze kopalnia julian
Chcę kupić wydajny, oszczędny i solidnie wykonany kocioł na węgiel, drewno, odpadki itp. NAJCHĘTNIEJ PIECOKUCHNIĘ która będzie służyła przez długie lata. Interesuje mnie kocioł o mocy 12-15kW, niedużych rozmiarach(aby ogrzać ok 110m2) najchętniej NIE sterowany elektronicznie. Jaki kocioł wybrać (firma, model)? Czytałem w Internecie że kotły z dolnym spalaniem są lepsze niż z górnym. Ale nie wiem jaką piecokuchnie wybrać:Pleszewa,Kostrzewa,Sławex czy jaką?? Proszę o rady. . Interesuje mnie też piec SAD -KMD, ale nie wiem....Z góry dziękuję za odpowiedzi..
Nie polecam kotłów Sławex. Po 5 sezonie się przepalił. A w eksploatacji tez był bez rewelacji.
Polecam kotły www.berski.pl , sprawdzone, bardzo dobre kotły, super wykonane i wszystko ładnie się do końca wypala. Pozdrawiam
Ja mam CHT, sprawdza się bardzo dobrze
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.