Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, zastanawiam sie nad ww katowkami. Potrzebuje katowki niedrogiej z tarcza 125mm do uzytku w okol domu i garazu. sam bardziej bym sie klanial ku b&d ktory jest ciut drozszy ale nie wiem czy nie ma zbyt slabego silnika (701w). einhell mimo mocniejszego silnika (950w), boje sie ze zaskoczy mnie slaba trwaloscia. Zastanawiam sie rownież nad einhellem RT-AG 125/1010W a b&d kg1200. Tu juz praktycznie nie ma przewagi cenowej einhella Czy wieksze modele sa w miare poreczne? Moze jednak proponujecie cos innego w tym przedziale cenowym?
Tego einhella nie bierz już, to stare modele, nie produkowane. Gdybyś chciał dostać do nich szczotki, będzie ciężko nawet w serwisie einhella. Ten B&D jest rzeczywiście ciut słaby, ale nie tyle mocą co jakością. Jeżeli już to B&D KG915 900W znacznie solidniejsza, mimo że 115mm. Jeśli chcesz się zmieścić w 200zł to masz wybór: B&D - KG725 i KG915 Einhell - BT-AG850, BT-AG1000 oraz RT-AG 125(czerwony) Możesz mnieć też ciut lepszego jakościowo Boscha PWS720-115. Oraz Kressa 710 WS - ten ostatni najlepszy jakościowo ale też 115. Wszystkie te szlifierki dostaniesz do 200zł. B&D KG1200 chyba będzie w granicach 300zł kosztował, a jak już tyle to do 300zł można mieć makite GA5030, AEG WS6-125, Metabo W6-125.
za około 200zł to ja bym rozważał zakup perlesa czy aeg, a nie jąkąś chińszczyzne
a najlepiej niebieskiego boscha GWS 780C za około 220zł
B&D kg1200 kosztuje ponizej 200zl. Interesuja mnie tylko 125. Perlesa w tych cenach znajede tylko tego zielonego, nie wiem jak z jakoscia. To samo tyczy sie niebieskiego AEGa. Na niebisekiego boscha mnie nie stac i chyba nie potrzebuje tyle wydac skoro mam zamiar uzywac katowki sporadycznie. Jak z jakościa einhella RT-AG 125/1010W i b&d kg1200?
zobacz: http://www.allegro.pl/item874724634_szlifierka_katowa_780w_125mm_gws_780c_bosch.html i masz 3 lata gwarancji i porządny sprzęt, a wystarczy dołożyć pare groszy
To z pułapu 225zł (tyle sobie licza za tego boscha)mozna dolozyc pare groszy na cos lepszego. I tak w nieskończoność
no tak, ale wtedy dalej idziesz w sprzęt profesjonalny, a nie przechodzisz z amatorskiego na profesjonalny
Wezme pod rozwage Twoja propozycje. Zastanawiam sie tylko czy amatorowi potrzebny jest sprzet profesjonalny.Mimo to ten bosch to ciekawe rozwiazanie mojego dylematu co kupic? tylko czy aby ten silnik nie jest troche za slaby? Profesjonalny ale slabszy i drozszy bosch czy amatorski ale silniejszy i tanszy b&d (kg1200? A tak do 200zl spośród sprzetu rozumiem ze amatorskiego co polecacie?
Wybierz profesjonalną szlifierkę ze słabszym silnikiem a nie amatorską, która ma moc tylko na tabliczce. Komfort pracy też będzie wyższy. Miałem już kilka szlifierek i wiem, że jakość amatorskich elektronarzędzi jest coraz gorsza
Maariusz - ja moim klientom mówię tak: jeśli chcesz mieć narzędzie zawsze pod ręką, ale po to, żeby użyć go od święta, to nie wydawaj więcej, niż 50 złotych, bo to jest koszt dojazdu fachowca do bardzo prostej usterki. Jeśli czujesz, że zrobisz coś więcej, przeznacz na narzędzie większą sumę, ale: sprawdź, ile za daną robótkę weźmie fachowiec. Jeśli koszt narzędzia jest niższy, niż koszt robocizny, to ok - będziesz miał satysfakcję z czegoś wykonanego własnoręcznie, z zaoszczędzonych pieniędzy i narzędzia, które ci zostanie. Jeśli nie - opcja numer 1. Zgadzam się, że narzędzia "profesjonalne" posłużą dłużej, ale czy zawsze jest sens płacić więcej za coś, czego możliwości nigdy się nie wykorzysta? Nie sądzę... Michał - masz rację, pisząc: "Zastanawiam sie tylko czy amatorowi potrzebny jest sprzet profesjonalny". Odpowiadam, że nie. Po pierwsze: jakość podstawowego sprzętu "profi" jest bardzo słaba. Oznacza to, że zapłacisz więcej za komfort psychiczny posiadania czegoś, co się nie zepsuje, co jest oczywistą bzdurą. Parametry tanich elektronarzędzi jest często brana z kosmosu, albo producent podaje graniczne parametry, przy których narzędzie ulega destrukcji. Do 200 złotych kupisz bardzo porządnego Skila, czy nawet Metabo, na które dostaniesz 3 lata gwarancji. Pamiętaj o zasadzie: jeśli oszczędzasz na narzędziu, nie oszczędzaj na osprzęcie. Nie znaczy to, że jak fleksa kupisz za 30 PLN, to tarcze za 100 PLN. Zachowaj zdrowe proporcje. Z lepszym osprzętem narzędzie będzie mniej wysilone, a praca łatwiejsza. Pozdrawiam, Robert.
Polecam szlifierkę MODECO tania i dobra nacinałem nią ścianę w bloku:) pracowała w niezłym zapyleniu ale działa dalej i jeszcze mam na nią gwarancję:) także już zarobiła na siebie, kosztowała mnie ok 100zł w praktikerze
Moim zdaniem jest sens płacić za narzędzia profesjonalne. Kupiłem ostatnio Boscha 850C i Ferma z regulacją obrotów. Zawsze po kilku godzinach pracy rozkręcam głowicę i sprawdzam czy jest w niej smar. W szlifierce Ferm owszem był, ale koło zębate miało luz osiowy i na wpuście. Długo by to nie pochodziło. Po przeróbce jest ok. Nie każdy jednak to zrobi. Uważam, że większość teraźniejszych narzędzi amatorskich to szajs
Maariusz boscha tez rozbierasz i poprawiasz fabryke?
No i dobra zdecydowałem sie na zakup boscha gws 850c. Mysle sobie wydam wiecej a przy moim nieczestym uzytkowaniu najwyzej przepisze ja w spadku;)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.