Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Muszę skuć wylewkę w pokoju - niewiem jak grubą. Moj budżet na to 1300zl max. Zastanawiałem się nad http://www.aeg-pt.pl/product/detail/m%C5%82oty/m%C5%82oty-wielofunkcyjne-%E2%80%9Ccombi%E2%80%9D/kh-28-super-xe-kh28superxe ale niewiem czy ją nie zajadę. Z drugiej jendak strony mam szlifierkę kątową, wyrzynarkę, przecinarkę produkty castoramy MacAllister. Amatorskie ale jest, używałem je naprawdę rzadko trudno mi poddać ich ocenie. I jest właśnie takie coś jak młot MacAllister MRH1500? http://www.macallister.pl/ Gdzie niegdzie ktoś mi polecił Einhell-a BBH1500 Mimo wszystko niewiem co wybrać. Co do 2 ostatnich pozycji to przecież produkty amatorskie
Szczerze, to mimo mocy to AEG bedzie się męczyć z taką pracą, masz zadanie tak naprawde dla SDS-maxa, a nie młotka sds-plus. A ile chcesz skuć tej wylewki? Jakbyś nie chciał jednak mieć tak dużej maszyny fajnym rozwiązaniem były inny młotek AEG, tylko z funkcją podkuwania coś takiego: marki-aeg-pm3-za-890zl- jest w miare tani, bo nie ma 3 letniej gwarancji producenta tylko gwarancję sprzedawcy, ale normalnie za ten młotek trzeba by dać z 1500zł. Z tańszych narzędzi mógłbyś spróbować Skila prawie profesjonalnego: mlot-1790-ma-1100w Albo Einhella ale conajmniej tego: rt-rh-32-einhell-2lgwpl- czy seria Blue może dość szybko paść na intesywniejszej pracy. Ewewntualnie tani sds max: 1050w-58g865-graphite Albo ciekawy nowy młot sds max - który jest kopią AEG: graphite-mlot-wyburzeniowy-1700w - ale ten to już olbrzym, prawie jak wyburzeniowy.
Wypożycz sobie duży młot na jeden-dwa dni i z tego budżetu zostanie Ci jeszcze dużo pieniędzy.
Kuba masz "recht" , szkoda tak pięknego narzędzia AEG do tak ordynarnej pracy jaka jest kucie posadzek, murów. Stojąc przed podobnym dylematem wybrałem Euroteca za 250zl - identyko wersje tego przedstawionego przez ciebie Graphite . Dobry wybór to Einhell 1500W Bavaria, Global lub Rot. Kolega z Krakowa do ww. celów , do 1200 złotych może kupić coś używanego " Dobrej firmy".... .- to też rozwiązanie Slawek
4,1J w AEG jest już nieźle Sławku, zwłaszcza że to młotek tylko do podkuwania;] - zła opcja dla kogoś kto potem bedzie chcial wiercić. A taka bawaria moze szybko paść na takiej pracy. Dlatego proponowalem sds-maxa jako najbardziej odpowiednie narzędzie.
samo posługiwanie się narzędziem przy kuciu jest niszczące dla cienkiego grotu sds plus - wbicie i wypchniecie oderwanej części przez przechylenie całego narzędzia. Gruby max wiadomo ,ze wytrzyma więcej. mam bbh dość długo i nie ma awarii. Zresztą konstrukcyjnie to one wszystkie zbudowane podobnie, czasami różnią się plastikami, liczba zębów na trybach. Mam też takiego craftmana z regulacją obrotów i nie mam uwag co do działania. potrafię ocenić narzędzie ponieważ się nim posługuję i lubi mieć na składzie COŚ. Lubię te ładne piękniste ale i te z badziewnych firm , bo często wytrzymują straszne katusze. Ot i tyle. Wiem więc ,ze czasami nie warto wydawać kilku tysięcy złotych bo prace wykona narzędzie za 200, 300 zł. kwestię te podnosiliśmy parę razy kłócąc się o szczegóły. najważniejsze to określenie stopnia natężenia i jak ciężka jest robota i wtedy dobranie czegoś jest łatwiejsze. Pracując w sklepie wiesz też ,że proponując komos tanie możesz go skutecznie odstraszyć, bo klient myśli że wciskasz mu kit , a jest on przyzwyczajony do " dobre"j i drogiej firmy. Nie obrażajmy się więc gdy ktoś ma inne zdanie niż my sami, może przez to możemy bez bólu czegoś się nauczyć. Myślę ,że kolega Krakus znajdzie dla siebie odpowiednie narzędzie i skutecznie wykona swoją zamierzoną robotę pozdrawiam slawek pozdrawiam slawek
Niby tak, ale sławku nie mamy informacji jak intensywnie kolega chciaby pracować, a dwa ile jest tego betonu do skucia. Bo jak ok. 2cm to taki sds plus, jak ten skil sobie poradzi, oczywiście szanując narzędzie.
Gdzie w budownictwie stosuje się dwucentymetrowe wylewki? Niech autor wątku skuje na próbę kawałek i nie będzie musiał zgadywac czy jest tego 5 czy 15cm.
Łukaszu zaczynasz się bawić we znawców jak z innych tematów?? Gdzie tu jest powiedziane, że w budownictwie stosuje się wylewke conajmniej 5cm?? - Czy autor tematu wspomniał, że pracuje w budownictwie i w firmie chce skuwać taką wylewkę?? Poza tym, ja znam wiele prywatnych domów czy domków letniskowych z wylewką ok2cm jednynie, ja na balkonie mam taką..... Dałem tylko przykład, a ty od razu aluzja że jakoby w budownictwie stosuje się wieksze. . Ale trzeba było napisać, że pan JK nie wie o czym mówi, nie zna się na wylewkach itp... : //
Ja powiem: pan JK zna się na narzędziach, na innych sprawach wybiórczo, albo wcale. W dalszym ciągu czekamy na wyjaśnienie: JK. napisał(a): o to normalne i skoro kąt wierzchłka ma 135st to tą kąt samego natarcia wynosi 22,5st i jest on ZAWSZE mniejszy niż przy wierzchołkowym kacie 118st (natarcie 31st). Czemu tak jest bo to wynika z czystej geometrii 180st - kąt wierzchołka= kąt natarcia(podzielona na 2, bo spirala jest dwuostrzowa) Zdradź nam źródło tego wzoru, bo pomyślę, że jesteś słabym sprzedawcą elektronarzędzi.
Ja się nie bawię w znawcę(ciekawe że akurat Ty mi to zarzucasz) tylko pytam, bo jeszcze nie spotkałem wylewki w pokoju(po co piszesz o balkonach skoro człowiek wyraźnie zaznaczył że będzie kuł wylewkę w pokoju?) która byłaby tak cienka, nawet zbrojona i nie chciałbym na takiej postawić akwarium. Niech wykuje kawałek i się przekona. Może jest tam 15 cm mocnego żelbetu i szczęśliwie skorzysta z mojej rady zamiast kupować i niszczyć drogi i mały młotek(na który i tak mu pieniążki zostaną, hehe). Jak masz jakieś problemy z tym, że pytam o potwierdzenie tez które wydają mi się wątpliwe to zgłoś to do moda, może zbanują moje IP i będziesz mógł spokojnie szerzyć rewelacje o akumulatorach w których wzrasta napięcie pod obciążeniem, obliczaniu wierzchołkowych kątów natarcia i konsumenckich ogniwach produkowanych wyłącznie na specjalne zamówienie producentów elektronarzędzi.
Felek oszczędź sobie wstydu już, bo twoja ściskająca się spirala przestaje byc śmieszna. Nie widzisz że to inny temat!!? Zaśmiecasz kolejny temat. Łukaszu a od kiedy wylewka to żelbet tylko? Więc zamin na drugi raz napiszesz, że w budownictwie uzywa się przynajmniej 5cm(czyli ja mówiąc o ok 2cm, sie myle) sprawdź u źródła co to za wylewka. Jakbyś przeczytał dokładniej, to napisałem jasno że to takiej pracy potrzeba sds max, najlepiej kujący młot. Dałem do wyboru wszelkie opcje, bo autor tematu nie sprecyzował swojej pracy do wykonania. Jak chce skuc powierzchniowo to dobry sdsplus sobie poradzi, a jak chce kuć, lub wyburzyć to musi kupic sobie Maxa, albo wyburzeniówke. Proste. Po co te aluzje, o wielkości wylewki, co stosuje się w budownictwie, a co nie, oraz skoro ma 1300zł na młot, ma wydac 300zł na chińskie badziewie? Może kolega ma dużo do skucia tego i potrzebuje pracować intensywnie? Skoro wybrał początkowo AEG który kosztuje ponad 1000zł, to chyba nie po to żeby skuć 60cm2 wylewki?
Poza tym jak widze jesteś takim samym znawcą wszystkiego, jak pan "super metabo" od ściskającej spirali wiertła, które jest kątem natarcia;)) Oraz od alternatora, który mimo że jest stabilizatorem napięcia, w trakcie odpalania auta na spadki napięcia na wyjściu(eureka). Który kazdy mój post musi głupio komentować. Nie widzę dalszej konwersacji z tobą..
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.