Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Kolega polecił mi to forum, więc piszę - mam spory problem, bo potrzebuję kupić nowy kocioł - stary, brzydko mówiąc, szlag trafił. Kocioł ma być wydajny, oszczędny, żeby można w nim było spalać i węgiel, i drewno, i pellet itd. Nieduża moc i nieduże rozmiary (aby ogrzać 70m2). Jaki więc wybrać - model, firma. Myślałem o takiej firmie, jak Kotły Witkowski, bo mam ją tutaj w pobliżu (mieszkam w Brzeźnicy), więc nie musiałbym daleko jechać (na czym także mi zależy), ale żadnych opinii o niej nie słyszałem. Może ktoś miał z nią do czynienia? Jak tak, to bardzo proszę o opinie co do jakości kotłów, obsługi klienta, montażu itd. Bardzo proszę o rady, bo niestety lato chłodne, więc czas nagli. :)
też szukam podobnego, lato chłodne, jesień i zima tuż-tuż ,może znajdzie się ktoś pomocny? Pozdrawiam
jeżeli chciałbyc mieć uniwersalke to polecam kocioł Żubr. Doskonale się sprawdzi i jest bardzo uniwersalny, nie posiada przesadzonej automatyki polecam zamontować zawór 3 lub 4 drogowy. Sterownik jest prosty w obsłudze kocioł ma duzy zasyp, ważny przy paleniu drewnem trocinami peletem itd. Ewentualnie Viadrusa ma nowy model na drewno można go w układzie zamkniętym montować, bo reszta to raczej na węgiel. Jednak ja mieszkam w świętokrzyskim więc moje propozycje mogą Ci nic nie mówić, bo co region to inne kotły. Twój STARY kocioł padł pewnie przez brak zaworu 3 drogowego, nie zawsze suchy opał i przede wszystkim zbyt niskie temperatury w instalacji, jak będziesz palił poniżej 60 stopni to kocioł wytrzyma max 3 lata.
Marcin28, mnie też wysiadł kocioł, koło 5 miechów temu. Mieszkam w Wadowicach, a więc niedaleko. Właśnie nowy kocioł zamówiłem z tej firmy, o której piszesz - Witkowski. Powiem ci, że sprawdza się bardzo dobrze, nie kopci mi - nie wiem, czy to zależy od pieca, ale spalam także mniej węgla. Obsługa także bardzo dobra - przyjechali, wymierzyli, pogadaliśmy, pojechali, nowy kocioł był po krótkim czasie. :) No i cieszę się, że piec porządnie wykonany - tamten, który miałem wcześniej, to była jakaś porażka - tutaj za to z solidnej, grubej blachy. Dla mnie firma na +++++. Jak masz blisko, to się nie zastanawiaj nawet.
Z kotłami jest tak, że większość tych będących na rynku jest dobrych, różnią się tylko dodatkami i bajerami. Na to patrzy przeciętny klient. A najważniejsze jest odpowiedni montaż (o co trudno tak naprawdę), odpowiednia eksploatacja i opał, wtedy ciężko jest znaleźć różnicę miedzy kotłem za 2900 a takim za 4000
O Witkowskim nic Ci nie powiem .Natomiast mogę powiedzieć ,że dobre są kotły Ekowitt .Ja akurat mam z podajnikiem tłokowym Hades Lux . Pozwala spalać eko-groszek, miał węglowy, pellety oraz owies . Jest super .
Robert, a jaki masz konkretnie model? I z czego kocioł jest wykonany? Mówisz, że nie fuszerka? Bo boją się natknąć na nieuczciwą firmę - jak coś kupić, to na lata. I jaką masz moc tego kotła i jaka powierzchnia domu?
Paw-Therm - zgadzam się, montaż to większa część sukcesu, u mnie na szczęście nie było problemu z dobrym montażem, wszystko perfect. :) Marcin28 - ja mam uniwersalny kociołek, UKS - M. powierzchnia to 83mkw, moc to 11kW - daje sobie radę spokojnie, posiada miarkownik ciągu. Kocioł jest ze specjalnej blachy kotłowej - gwarancja na jego działanie to 5 lat.
Z tego, co piszesz, to firma całkiem ok wygląda, także chyba sobie tam podjadę i pogadam na żywo. Byłem na ich stronie, poczytałem o tym twoim kotle i myślę, że chyba sprawdzi się u mnie dobrze, mocniejszego raczej nie potrzebuję. Dzięki jeszcze raz!
Zajrzyj na stronę http://www.makroterm.pl/. Jest tam spory wybór kotłów i innych systemów ogrzewania. Kotły na ekogroszek czy pellet nie są zbyt wygodne, może znajdziesz jakieś lepsze rozwiązanie.
Ja już jestem po zakupie kotła - odebrałem go naprawdę solidnie zrobionego. Model, jaki wybrałem to UKS - M, panowie z firmy Witkowski też potwierdzili mój wybór. Przepalałem już parę razy w nim i nie żałuję zakupu, jestem bardzo zadowolony tak z jakości kotła, jak i z obsługi w firmie.
A może miał/ma ktoś do czynienia z kotłem od firmy PIECBUD? zastanawiam się nad zakupem pieca z tej firmy, bo wszystkie parametry z tego, co czytałem, to mi odpowiadają. ale jak z wykonaniem, w praktyce? bo na stronie to można napisać wszystko.
Ja kupiłem od nich kocioł ponad rok temu, model KJ G z podajnikiem ślimakowym, działa bez zarzutu, wykonany jest bardzo solidnie, żadna fuszerka. Także z zakupu jestem jak do tej pory jak najbardziej zadowolony.
mam piec tej firmy /Piecbud/ od 5 lat, szczerzę mogę napisać, że żadnych niespodzianek z nim nie było do tej pory, z użytkowaniem żadnych problemów, piec jest wykonany naprawdę solidnie.
ludzie tak naprawde na trwałość kotła ma wpływ głownie poprawnosć montażu i eksploatacji a nie solidność wykonania
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.