Jaki kocioł CO wybrać?

Do ostatniej strony »
G
MarekWrzeszcz 2013-07-14 10:33

Re: Jaki kocioł CO wybrać?

Jest wielu polskich producentów, warto się rozejrzeć. Z tych bardziej renomowanych to zobacz sobie firmę Witkowski. To rodzinna firma działająca już dość długo na rynku, to gdyby badziewie produkowali, to już by dawno padli. Lepiej unikać firm, które są od kilku lat, bo nie wiadomo jak wytrzymałe są ich piece, a przecież takiego sprzętu nie kupuje się na kilka lat, tylko na dziesięciolecia.

G
Witold 2013-07-15 11:52

Dokładnie, konkurencja dość spora, więc warto patrzeć na firmy z długim stażem. Po za tym zawsze podejrzane jest, jak producent nie daje możliwości obejrzenia kotła na miejscu.Jak kupowałem piec w firmie Witkowski to spokojnie mogłem podjechać do nich i sprawdzić jak wyglądają kotły i do tego skonfigurowali mi go pod moje potrzeby.

G
piotrek44 2013-07-16 15:19

ja kupowałem z firmy Piecbud, to obejrzałem sobie spokojnie na miejscu, firma rodzinna, z tradycjami dłuugimi. mam kocioł KJ G z podajnikiem, rewelacyjny wybór, na moich 138mkw sprawdza się idealnie.

G
MariuszKurc 2013-08-15 21:27

Ktoś tutaj chyba robi nieudolną reklamę dla Piecbud. Prziecież to żadna firma rodzinna. Po za tym oni zajmują się produkcją piecy dla przemysłu. Zamiast kombinować lepiej spojrzeć na bardziej wiarygodne firmy, jak np. firmę Witkowski.

G
Karol 2013-10-16 15:06

Ja mam kocioł firmy Kołton i jestem bardzo zadowolony. To solidna firma ich kotły są solidne i łatwe w obsłudze. Nie mam zastrzeżeń także do ich serwisu, gdy w zeszłym sezonie coś mi się poprzestawiało przy kotle bardzo szybko przyjechali i wszystko naprawili.

G
maciek 2013-11-30 22:24

@MariuszKurc - chyba nie do końca wiesz, o czym mówisz, albo producenci Ci się pomylili. jak najbardziej Piecbud to rodzinny interes i produkuje kotły dla indywidualnych użytkowników, sam zamówiłem parę miesięcy temu od nich piec! a poza tym jaka reklama? że ludzie chcą sobie pomóc? chyba od tego są fora internetowe? równie dobrze Tobie można zarzucić reklamę.

G
ZGret 2013-12-19 10:56

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
aab 2013-12-27 19:49

Panie Stępień pytam przy jakiej instalacji ma sens węgiel do nowego dobrze izolowanego domu ?

G
lucek 2014-07-01 11:57

Dla mnie ciekawym tematem są ostatnio kotły na słomę. Dla tych co mają dobry dostęp do beli albo kostek słomy to wydaje sie ciekawe rozwiązanie- znam takich co nie mają co zrobic ze słomą a co rok szukają gdzie tu węgiel taniej kupić , co będzie jak wprowadzą zakaz palenia węglem? Ponoć słoma pali się świetnie i dobrze ociepla
Jest ktoś kto ma taki kocioł i napisze jak się to sprawdza?

G
boczek952 2014-10-14 23:19

G
boczek952 2014-10-15 21:31

G
Barbara Warszawa 2016-01-15 18:18

Piecem węglowym palił mój dziadek, ojciec i ja przez 30 lat. Nigdy nie można było mieć porządku w piwnicy. Marzyło mi aby mieć tam pralnie, spiżarnie, lecz nie było możliwości tego wprowadzić w życie, aż do momentu jak sprawiłam sobie ten wynalazek. Od miesiąca biało, nowe kafelki, czysto i pachnąco. Praleczka się kręci:) Uwielbiam ten świeży zapach prania, zamiast cuchnącego czadu i brudu. Po miesiącu używania mogę stwierdzić, że koszt ogrzewania zgadza się z tabelką. Mam stary dom 180 m2, ocieplony i po przeliczeniu zużytej energii wyszło 660zł/miesiąc. Śpię spokojnie, nie wstaję w nocy żeby dokładać do pieca. Plac wysprzątany, piwnica czysta, nic się nie wnosi się do środka. Dla mnie super. Piec nazywa się T69 zakupiłam na stronie www.przyjemnysen.pl Polecam każdemu Barbara

piec kupiłam tutaj:
[url= http://przyjemnysen.pl/kocio%C5%82%20elektryczny,%20ogrzewanie%20elektryczne,%20piec%20elektryczny%20C.O.%20T69]http://przyjemnysen.pl/kocio%C5%82%20elektryczny,%20ogrzewanie%20elektryczne,%20piec%20elektryczny%20C.O.%20T69[/url]

G
Barbara Warszawa 2016-01-15 18:19

Piecem węglowym palił mój dziadek, ojciec i ja przez 30 lat. Nigdy nie można było mieć porządku w piwnicy. Marzyło mi aby mieć tam pralnie, spiżarnie, lecz nie było możliwości tego wprowadzić w życie, aż do momentu jak sprawiłam sobie ten wynalazek. Od miesiąca biało, nowe kafelki, czysto i pachnąco. Praleczka się kręci:) Uwielbiam ten świeży zapach prania, zamiast cuchnącego czadu i brudu. Po miesiącu używania mogę stwierdzić, że koszt ogrzewania zgadza się z tabelką. Mam stary dom 180 m2, ocieplony i po przeliczeniu zużytej energii wyszło 660zł/miesiąc. Śpię spokojnie, nie wstaję w nocy żeby dokładać do pieca. Plac wysprzątany, piwnica czysta, nic się nie wnosi się do środka. Dla mnie super. Piec nazywa się T69 zakupiłam na stronie www.przyjemnysen.pl Polecam każdemu Barbara

G
jony 2016-01-22 22:25

Polski kamino 25 lat zero napraw pale wszystkim drewno wegiel trocina I.t.d Dom ok 190 m przy -25 I tep.na piecu 60-70 w pokoju mam ok+ 27

G
tyymon 2016-03-11 13:17

1 2 3