jaka wkrętarka ?
Koledzy , jako że jestem maniakiem wkrętarek to pytam Was o opinie na temat zielonego i niebieskiego Boscha, Hitachi, Makteca .. , ojciec pracuje zawodowo przy montażu dachów i bardzo często używa wkrętarki, miał zielonego PSRa 14,4V przez 4 lata po czym padł w nim silnik a konkretnie zużyły się do zera szczotki, były też pod koniec problemy z zebatkami a była to wersja dwubiegowa. Potem kupił GSRa 12V z dwoma akku 1,2Ah ale tą droższą wersję z największym momentem obrotowym, wkrętarka zaczeła kuleć po około 6 miesiącach a dokłanie jej akumulatory, oprucz tego starczały na 3 razy krócej niż w zielonym PSR 14,4v :(, po kilkukrotnym wymianie akku(bardzo drogo) wkretarka pożyła jeszcze 2,5 roku i silnik umarł a dokładniej koniec szczotek.., Dodam że stary PSR 14,4 pracował dłużej ,i bez kupienia dodatkowego akku , wele mnie i ojca GSR został zdeklasowany przez PSRa i ojciec był zły że tak szybko umarła mu tak droga wkrętarka :(, teraz kupił Hitachi 14,4V 2Ah DS14DV F3 , ma potęzną moc, większą niż wszystko co miał , pracuje na akku bardzo długo, dłużej niż dawny PSR i jest od niego 2 razy silnijsza. jedyny problem to ładowarka UCY18G - ona poprostu podczas ładowania śmierdzi jakby miała zaraz eksplodować, poza tym nagrzewa strasznie akumulator .., ma ją już około 3 miesięcy i nadal akku jest 100% sprawny co mnie dziwi bo GSR od Boscha po tym czasie i bez super temperatur ładowania zaczynał się kończyć, więc podejrzewam że Hitachi ma mega wydajne i super jakości akumulatory.
Jako że naprawdę kocham wkrętarki i pracuje nimi w domu ot tak poprostu że je kocham :) , prawie codziennie do wykręcania śrób w sprzętach elektrycznych i takie tam lekkie pracy, dla samego usłyszenia pracy silnika też ją używam :) i w ogóle delektuje się pracą przekładni , silnika, wrzeciona , ładowaniem i po prostu wszystkim.. . Mam 350zł i nie wiem co kupić , czy 18 V Boscha PSR czy 18 V Maktaca ? który jest trwalszy ? który ma trwalsze akumulatory , trwalszy silnik , przekładnie , dodam że wolę jak wkrętarka ma 1 bieg bo jest bardziej bezkompromisowa trwałościowo choć daje mniej mocy ale mi 1 bieg w zupełnosci starcza. Noże są jakieś alternatywy do 350zł ?, dodam że zawsze lubiłem Boscha ale ostatnio wszędzie słysze że padają akumulatory :(. Wkrętarki poznałem i zakochałem się bo serwisowałem ojcu te co miał, przedtem nie myslałem nawet o nich a teraz przegląd i konserwcje co 2 miesiace robie bo lubię jak wszystko jest super.
Jako że naprawdę kocham wkrętarki i pracuje nimi w domu ot tak poprostu że je kocham :) , prawie codziennie do wykręcania śrób w sprzętach elektrycznych i takie tam lekkie pracy, dla samego usłyszenia pracy silnika też ją używam :) i w ogóle delektuje się pracą przekładni , silnika, wrzeciona , ładowaniem i po prostu wszystkim.. . Mam 350zł i nie wiem co kupić , czy 18 V Boscha PSR czy 18 V Maktaca ? który jest trwalszy ? który ma trwalsze akumulatory , trwalszy silnik , przekładnie , dodam że wolę jak wkrętarka ma 1 bieg bo jest bardziej bezkompromisowa trwałościowo choć daje mniej mocy ale mi 1 bieg w zupełnosci starcza. Noże są jakieś alternatywy do 350zł ?, dodam że zawsze lubiłem Boscha ale ostatnio wszędzie słysze że padają akumulatory :(. Wkrętarki poznałem i zakochałem się bo serwisowałem ojcu te co miał, przedtem nie myslałem nawet o nich a teraz przegląd i konserwcje co 2 miesiace robie bo lubię jak wszystko jest super.