Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, chcę kupić wiertarko-wkrętarkę akumulatorową. Ostatnio trochę czytałem na ten temat i zdania są różne, jeden woli to inny poleca tamto... Ja sam wybrałem kilka modeli i chciałbym, aby ktoś bardziej doświadczony mi pomógł z wyborem. Nie ukrywam, że wolałbym wkrętarkę z akumulatorem li-ion, ponieważ może zdarzyć się tak, że nie będę jej używał przez jakiś czas...mimo to, nie chce kupować czegoś taniego. Cenowo wydaje mi się, że tak najlepiej do +/-700zł, ale oczywiście droższe tak do ok 900zł też wchodzą w grę. Chciałbym więc, abyście przedstawili mi swoje opinie, oraz wady i zalety tych modeli, które zaraz przedstawię. OCZYWIŚCIE, JEŻELI MACIE SWOJE TYPY, TO TEZ PROSZĘ O NIE! Bosch PSR 18 LI-2 (2 akumulatory, walizka) PSR 14,4 LI-2 (2 akumulatory, walizka) 12V MAKITA 6270 ZESTAW PROMOCYJNY 3 szuflady 12V Makita Makita 6390DWAE METABO Akumulatorowa wiertarko-wkrętarka BSZ 14,4 Metabo BSZ 12 LiPower KRESS Akumulatorowa wiertarko-wkrętarka ABS 180 Set LI-ION Hitachi DS14DFL
Hmm, miałem nadzieję, że mi ktoś odpisze...
Cześć MILWAUKEE C12 D http://www.milwaukeetools.pl/int%5Cpl%5Cpl_products.nsf/vwToolsLink/B4DD2DEA9832DE7AC125749700684CFF?OpenDocument&nav1=pro# Sam ją mam jako pokazową, waży 1kg, 2 aku li-ion 12V/1,5 Ah, miekka waliza, ładowarka, cena katalogowa 900pln ale za 815 ją wyrwiesz. Jeśli chcesz czegoś większego to możesz wyrwać coś z AEG. Napisz na przyszłość co chcesz nią wkręcać, ta co ci podałem jest świetna dla kogoś kto potrzebuje sprzętu lekkiego i z li-ion. Pożądna wkrętarka z Milwaukee do cięższych tematów to koszt ok. 1250pln (PLD 12X NiMH, 3.0Ah)
Wkrętarka ta ma służyć między innymi do pracy w domu, na działce, w ewentualnych remontach no i rzecz jasna, jak jakaś robótka się trafi to też ją zabiorę, tzn jakiś montaż czy coś w tym stylu... No i zależy mi na tym, aby jednak zamknąć się w 1000zł, ewentualnie troszkę ponad tą kwotę. Myślałem na temat tych boschów zielonych, ale nie jestem do końca przekonany, ewentualnie ten metabo i znalazłem też coś z Kressa
Witam Jezeli chodzi o MILWAUKEE C12D to raczej nie moze ona miec 12V poniewaz ogniwa li-ion sa produkowane tylko i wylacznie o napieciu 3,6Vx4ogniwa=14,4V lub 3,6Vx3ogniwa=10,8V ????? Bierz boscha 14,4(17Nm) lub 18V(22Nm) w zaleznosci od max. srednicy wiercenia, a jak znam zycie to 14,4 w zupelnosci Ci wystarczy. Zapomnij o ni-cd oraz ni-mh tylko li-ion beda dzialaly przz dlugi czas przy zadkim uzytkowaniu.
Kolega widzę bardzo zafascynowany marką "B". Niech kolega chociaż nie wciska, że są tylko ogniwa 3,6V. Dla sprecyzowania odsyłam do stronki opisującej technologię milwaukee. (głównie technologię V28 ale jest mowa o pojedynczych ogniwach) http://powerelectronics.com/portable_power_management/batteries/power_liion_cells_build/ Pozdrawiam
Ok, a może tak byś coś doradził...generalnie nie chodzi mi o wkrętarkę tylko, wiercić też chce i ze średnicą w metalu min. 10mm, więc Milwaukee odpada na starcie. A co do tego Boscha, to czemu go tak negujesz? Może doradzisz coś od siebie?
Vitus a od kiedy li-ion są tylko na 3,6V? Technologia idzie do przodu a wraz z nią rozwój systemów zasilania. Te baterie jadą na 1,5V napięcia. Grzegorz faktem jest, że C 12D jest lżejsza i mniejsza od reszty wkrętarek, stąd rozumię twoje uzasadnione obawy. Oto co jest napisane w instrukcji w sekcji dane techniczne: -zdolność wiercenia w stali: 10mm -w drewnie: 16mm -wkręty do drewna (bez nawiercania wstępnego): 6mm -miękkie wkręcania: 10Nm -twarde wkręcanie: 19Nm Na jednej w pełni naładowanej baterii pociągniesz wkrętów: -5x60 drewno miękkie: 120szt -6x80 drewno miękkie: 45szt Ciężar: 960g Jeśli to za ciebie za drogo AEG ma praktycznie taką samą wkrętarkę o tych samych danych technicznych (Milwaukee w Europie działa wraz z AEG) to proponuję BS 12 C IQ (katalogowo 767pln brutto) Pozdrawiam
Ok, a może tak byś coś doradził...generalnie nie chodzi mi o wkrętarkę tylko, wiercić też chce i ze średnicą w metalu min. 10mm, więc Milwaukee odpada na starcie. A co do tego Boscha, to czemu go tak negujesz? Może doradzisz coś od siebie? Kolego powiem tak: okazja się zbliża - dostałem cynk, że w przeciągu najbliższych dni do LM wejdzie wkrętarka AEG z udarem 12V o ile się nie mylę to BSB12STX - 57Nm, 1-13mm futerko, 2Ah NiCd, udar. W cenie podobno poniżej 600zł (trochę poluję na te narzędzia więc kolegom z marketu wieżę!) Czekam jeżeli naprawde będzie w takiej cenie to chyba nie znajdzie się nic lepszego. Jeżeli miałbym zaoferować coś innego to do tej pory używałem AEG BS12X do podstawowych prac - spisuje się super a i cena nie wielka (w promocjach ok 450zł) no i 35Nm w tej cenie optymalnie, do cięższych zastosowan Milwaukee V28 PD - pierwsza klasa ale cena już trochu wyższa. Warty polecenia LXT Makity - gorszy od milwaukee i droższy. Polecam się wstrzymać i skoczyć gdzieś do LM podpytać chłopaków. Jak znajdę to napewno napiszę.
BSB 12 STX w cenie poniżej 600pln to cholernie dobra okazja. Ten model katalogowo stoi w cenie 1200pln brutto. Ani bym się nie zastanawiał. Odpowiednik Milwaukee (P 12 TXC) to koszt 1700pln brutto katalogowo. Także wiecej grzechów nie pamiętam.
Dzięki za te informacje, tylko cały czas myślę o tym akumulatorze li-ion, nie chcę, żeby stało się tak, że będę musiał dość szybko kupować nowe aku....
Szczerze mówiąc jeśli nie przewidujesz intensywnej eksploatacji narzędzia, większość z tych które wymieniłeś spokojnie wystarczy, mogę jedynie doradzić byś przed zakupem koniecznie wkrętarkę obejrzał i przymierzył do ręki. Praca narzędziem które źle w ręku leży to nic przyjemnego, kiedy ostatnio zmieniałem wkrętarkę myślałem o Metabo, ale właśnie przymierzyłem się i odpadła z miejsca. Jest mała, zgrabna, ale ma paskudnie zaprojektowany przełącznik kierunku obrotów - najczęściej pracuję w niewygodnych miejscach i kierunek obrotów muszę zmieniać szybko, często, jedną ręką i nie zmieniając chwytu. W Metabo przełącznik jest zbyt wysunięty do przodu względem chwytu i nie było to wygodne - w Boschu i Makicie przełącznik mam od razu pod kciukiem i palcem wskazującym, komfort zupełnie inny. DeWalt jest dobrą firmą, a też jej wkrętarek nie lubię - źle mi w ręku leżą i tyle. Co do żywotności akumulatorów, w Makicie 6319DWDE obydwa NiMH zarżnąłem w niewiele ponad rok. Teraz mam zamienniki które na razie działają, zobaczymy jak długo - NiMH w Boschu wytrzymały mi dłużej, ale teraz o wiele bardziej eksploatuję sprzęt, więc na jedno wychodzi. Jeśli chodzi o udar we wkrętarce, moja rada - omijaj. Narzędzie jest cięższe, udar mechaniczny, zarzynający akumulatory i w sumie mało przydatny. Obecnie można dostać bez problemu wiertła przeznaczone do wkrętarek, do bezudarowego wiercenia w miękkich materiałach budowlanych (cegła na przykład) i sprawdzają się rewelacyjnie. Do betonu najczęściej udar mechaniczny jest za słaby, szczególnie jeśli trzeba wiercić w suficie.
Ok, a może tak byś coś doradził...generalnie nie chodzi mi o wkrętarkę tylko, wiercić też chce i ze średnicą w metalu min. 10mm, więc Milwaukee odpada na starcie. A co do tego Boscha, to czemu go tak negujesz? Może doradzisz coś od siebie? Kolego powiem tak: okazja się zbliża - dostałem cynk, że w przeciągu najbliższych dni do LM wejdzie wkrętarka AEG z udarem 12V o ile się nie mylę to BSB12STX - 57Nm, 1-13mm futerko, 2Ah NiCd, udar. W cenie podobno poniżej 600zł (trochę poluję na te narzędzia więc kolegom z marketu wieżę!) Czekam jeżeli naprawde będzie w takiej cenie to chyba nie znajdzie się nic lepszego. Jeżeli miałbym zaoferować coś innego to do tej pory używałem AEG BS12X do podstawowych prac - spisuje się super a i cena nie wielka (w promocjach ok 450zł) no i 35Nm w tej cenie optymalnie, do cięższych zastosowan Milwaukee V28 PD - pierwsza klasa ale cena już trochu wyższa. Warty polecenia LXT Makity - gorszy od milwaukee i droższy. Polecam się wstrzymać i skoczyć gdzieś do LM podpytać chłopaków. Jak znajdę to napewno napiszę. Wiara czyni cuda!!!
A propos ! Właśnie do marketów "OBI" trafiła partia wkrętarek AEG BBM 14 STX w śmiesznie niskiej cenie 599 zł. OBI podobo wykupiło partię wkrętarek w związku ze zmianą desingu w nowych modelach na kolor pomarańczowy. Te z OBI są jeszcze niebieskie. Warto zrobić zakup bo normalna cena tego modelu to ponad 1000 zł. Z tego co słyszałem wiele tego nie ma bo markety dostałuy średnio po trzydzieści sztuk.
Potwierdzam, jeśli ugadasz się ze sprzedwacą może ci ją sprzeda jeszcze o 50 taniej;)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.