Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam !! Przymierzam się do kupna wiertarko-wkrętarki , mam na ten cel 250 zł a maksymalnie 300zł . Doradcie co wybrać ???
Ciężko o coś profesjonalnego w tej granicy cenowej. Może jak juz Einhell AS-G 14,4. Proponuje skoczyć do postu o wkrętarkach http://www.narzedzia.pl/forum_2005/wypowiedzi.asp?idw=4058&idg=2
Witaj, Troszkę mało kasy masz Ale to zależy do czego wkrętarkę. Czy do domowego majsterkowania. Drewno ? Beton > wkręcanie ? czy wiercenie. Powiedz coś więcej a na pewno doradzę dobrze. Pozdr
Witam !!!! TROCHE DOŁORZE I CHYBA KUPIĘ GSR 12V z 2 AKUMULATORAMI 2,0Ah BOSCH CO WY NA TO ????? POTRZEBNE MI JEST COS TAKIEGO DO DOMU , NIEBENDZIE TO CZĘSTO PRACOWAŁO , RAZ NA JAKIŚ CZAS IAKICHŚ PARE WKRENTÓW PARE OTWORÓW W DREWNIE CZY CIENKIM METALU , MOŻNA POWIEDZIEC ŻE PRACA TEGO BENDZIE SPORADYCZNA , WIENCEJ BENDZIE LEŻAŁO JAK PRACOWAŁO ???? POWIECCIE CZY NIE BENDĘ ŻAŁOWAŁ ZAKUPU JAK WYBIORĘ GRS 12 KOLORU NIEBIESKIEGO ??????
Jeżeli wybierzesz GSR 12 V Boscha niebieskiego nie będziesz żałował, ale jeżeli chcesz być zadowolony w 100 % to na tą chwilę proponuję >> Wkrętarka Hitachi DS12DVf3 rewelacja. 2 aku 2 Ah, walizka , latarka w zestawie . Będziesz po nią chętnie sięgał. Jest świetna poleca naprawdę. Gwarantuję Pozdr
Hitachi super ma kopa, ale przełacznik biegów sypie się po kilku miesiącach a potem biegi wyskakują i jedzie po zębatkach, niestety hitachi ma taki przełącznik biegów jak zielony bosch. Bosch GSR ma za tu super przełącznik ale słabszy silnik i słabsze akumulatory. Nie wiem co polecić, wszystko teraz się po roku sypie tylko w każdej marce co innego, Makita wprowadziła przeciążone silniki aby mieć podobne obroty wrzeciona co Bosch a to znak że będzie krótko żyć(nowe modele te z nowocześniejszymi gumami na rękojeści).
a czy duży jest koszt naprawy tego przełącznika w hitachi?
Nie wiem, ja sam wszystko robie ale nigdy tego elementu nie kupowałem, u boscha podobny przełącznik jest wart kilkanaście zł, przełożenie jest super proste.
koszt nieduży. zapewne do hitachi nie jest dużo droższy, a wkrętarka jest na tyle prosta że można taką awarię usunąć samemu. prawda to że hitachi ma słabe ładowarki?
Pracują w silnym przeciążeniu, bardzo szybko ładują i same szybko padają(śmierdzą z gorąca), akku hitachi jest bardzo dobrej jakości ale ładowarka je bardzo niszczy i rachunek z korzysci posiadania dobrego akumulatora wynosi zero. Przełącznik powinien być taniutki , nie wiem gdzie kupić ale jak nabędziesz to weź odrazu z 5 sztuk bo nic innego nie pada w tym sprzęcie a szkoda aby takie małe coś unieruchomiło sprzęt.
"i rachunek z korzysci posiadania dobrego akumulatora wynosi zero" gdyby udało się dopasować wolniejszą ładowarkę, albo w oryginalnej ograniczyć prąd ładowania to pożyłyby trochę dłużej. z tym że nie wiem czy byłaby możliwa ta druga opcja...
Tak, ale to skomplikowane dosyć , w akumulatoarach trzeba też dodać rezystory równolegle do termistorów połączone o wartości około 7 Kohm. Rezystory te spoowodują szybsze zadziałanie wyłączenia ładowania, które opiera się tylko i wyłącznie na wykryciu nagrzania akumulatora, po dodaniu rezystora ładowarka stwierdzi że akumulator jest wystarczajaco nagrzany a akumulator bedzie mieć w tym czasie niższą temperaturę. Aby spowolnić ładowarkę trzeba podmienić rezystor o wartości oryginalnie 0,1 ohm 2W a mieszczący się niemal idealnie pod komorą w którą wchodzi akumulator, rezystor ten jeden z najwiekszych na płytce trzeba wymienić na 0,33 ohm i też około 1-2 W. po tych zabiegach akumulator żyje minimum 4 razy dłużej a firma hitachi odnotowuje czterokrotny spadek przychodów, normalnie firma liczyła na max. rok pracy akumulatora a tak będą ponad 4 lata. hitachi ma chyba najlpesze akku , bosch ładowany w ten sposób skończył by się po 3 miesiącach. Po tym zabiegu ładowarka nie jest niestety tak dobra jak ta marki bosch ale wiele razy mniej psuje akumualatory, Bosch poznaje naładowanie po efekcie ujemnego przyrostu napiecia a hitachi po nieszczącym nagrzaniu akumulatora. Szkoda że obecnie wszystkie marki wymysliły sposoby aby znacznie przyśpieszać zniszczenie akumulatorów, nie dotyczy to li-ion które są ładowane bardzo prawidłowo, być może to efekt spacjalny aby klientów zniechęcić do ni-cd i ni-mh i zaczeli kupować li-ion.
dzięki za info:)
Makita wprowadziła przeciążone silniki aby mieć podobne obroty wrzeciona co Bosch a to znak że będzie krótko żyć(nowe modele te z nowocześniejszymi gumami na rękojeści). Witam Moglbys kolego to troche wyjasnic (przeciazone silniki)? Jezeli chodzi no starsze modele czyli 6270 i nowa wersje 6271 to akurat silniki sie nie zmienily, zmianie ulegla tylko ergonomia obudowy. Jezeli chodzi o silniki w boschu (psr 1200, 12-2, 12, GSR 12-2) to te modele maja identyczne silniki jak wyzej opisany model makity, roznia sie tylko zebatka ktora mozna przelozyc.
Przciażone czyli mające wyższe obroty przy tym samym napięciu, przekładnie w makicie nowej i sterej są te same, a obroty wrzeciona wyższe. To standardowa procedura majaca na celu przyciągnąć klienta wyższą mocą. Wady to : wyższy pobór prądu i krótszy czas pracy, krótsza żywotność silnika. Silnik z wygladu jest niamal identyczny ale wystarczy dać uzwojenie z drutu o 0,05 mm grubszego(i wtedy np. 3 zwoje mniej) aby zwięskzyć moc i skrócić żywotność silnika i akumulatora. Bosch dawno tak zrobił dlatego jego wkrętarki mają najwyższe obroty (to się klientom podoba) ze wszystkich wkrętarek w danym segmencie ceny i najkrótszą żywotność silnków i akumulatorów(to wiedzą dopiero po roku).
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.