Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam wszystkich, Planuję zakup wiertarki lecz po wizytach w sklepie kompletnie mi się pomieszało w głowie. Chcę kupić coś solidnego i na lata do 300 zł. Zależy mi żeby była z udarem. Na początku chciałem kupić produkt Polski tzn. Celme, ale dowiedziałem się że to już nie te same co kiedyś niezniszczalne celmy. W sklepie proponowali mi takie modele: 1. Hitachi DV16VSS 2. Hitachi FDV 16VB2 3. Metabo SBE 550 4. Bosch GSB 13 RE Co o nich sądzicie? A może coś makity? Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
HP1640 lub HP 1640k. Bosch jest fajny, bo mały. W kwestii trwałości podobno nie jest najlepiej. Hitachi i Metabo nie znam - nie widziałem i nie pracowałem. Jak masz $$$ to Kress sblr 650 ew. sblr 550 (będzie do 300pln) lub Makita HP 1631K Daj sobie spokój z pomarańczowym AEG
DV16VSS - to droga zabawka, nawet na nią nie patrz, produkt niewiele rózniący się od B&D albo i gorzej - całość chiny. Jakość znikoma. Natomiast model FDV - to już dla "odmiany" narzędzie amatorskie;)) Metabo SBE 550 czy 561 - są bardzo słabe, niewiele różnią się od amatorskiego zielonego boscha! 4 lata temu serwis odmawiał naprawy po roku czasu, twierdząc że ta seria jest w zasadzie amatorska i nie wolno jej wykorzystywać zawodowo....Przekładnie w tych wiertarkach są po prostu słabe 5Nm???!! O Boschu GSB 13RE nie wypowiem się, ale na pewno jest jak na chińskie narzędzie o niebo lepszy od chińskiego Hitachi. Zaproponuje inne marki: Makita 1640 - spora moc 680w bardzo dobra wiertarka jak za tą cenę. Trwały kluczykowy uchwyt. AEG SBE 600R - nowy model(z większą ilością ogumowania) dostępny za 300zł ma 23Nm siły! W stosunku do Metabo to potężna wiertarka, metalowy uchwyt Rohma! Kress 550SBLR - w pełni niemiecki produkt, bardzo wygodna blokada wrzeciona, bardzo duża ilość udarów na minutę, zwiększa tempo wiercenia, walizka. Kress PK710SB plus - jakość kressa za śmieszne pieniądze, może nie tak wytrzymała jak 550SBLR ale za 200zł to chyba najlepszy stosunek jakości do ceny, 710W też robi swoje.
Dziękuję wszystkim za szybką reakcję na mój post. Po Waszych opiniach i opiniach z sieci oraz wizycie w sklepie z elektronarzędziami w którym mogłem wszystkie dotknąć i porównać zdecydowałem się na Makite HP 1640K. Udar, 680 W, metalowe solidne mocowanie na wiertła na klucz, solidna obudowa i technologia Japońska. Bosch jakoś nie powalił mnie na kolana. Zniechęciło mnie to, że jest produkowany wszędzie. Rosja, Węgry, Chiny. Poza tym seria niebieska startuje od 360zł. Seria zielona zaczyna się od 150zł?/? Chyba jakość nie byłaby powalająca. Hitachi miało plastikowe mocowania na wiertło z zakręcaną główką i mniejszą moc. Obudowa wydała mi się mało wytrzymała. Celma nie miła udaru w modelu do 300zł Oczywiście wszystkie wymienione firmy są bardzo dobre, ale w moim porównaniu wygrała Makita.
Witam. Ja kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/gratis-wiertarka-udarowa-dewalt-650w-13mm-dwd024-i1938669764.html Jako sprzęt do użytku amatorskiego jest bardzo udana. Pozdrawiam
Kress PK710SB plus ? śmieszna amatorska jakość za chore pieniądze... z daleka.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
śmieszna jest wypowiedź co po niektórych, chciałbym aby ci śmieszni ludzie pokazali mi wiertarkę za 200zł o tej mocy, której producent daje 3 lata gwarancji na firmę.!
@JK=Czesław=346 ~240-250 pln to jest regularna cena PK 710. W tej cenie można mieć hp1640. Jeszcze jakiś czas temu na allegro można było makitę wyrwać za 200. Co to za kress skoro go na oficjalnej stronie nie ma ? To sprzet dla amatorow/.majsterkowiczow - i tylko ktos kto sie zamienil na rozum z kura tego nie pojmie. Swiadcza o tym min. wszelkie doniesienia prasowe nt tego sprzetu.
Kolego podajesz cene katalogową;) a nie cene sprzedaży;) makita hp1640 katalogowo kosztuje średnio 350zł - więc nie panikuj. Pk 710 w sprzedaży ma LM za niecałe 200zł, konkurencyjny sklep do narzędzia.pl ma za 208zł chyba. Więc radzę szukać dalej!
powinieneś się nazywac cena katalogowa czesio btw co radzisz szukać , komu i po co ?
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.