Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
Skoro fs55 odpada a fs56 to chyba nowość o której mało kto ma opinie wyrobioną to jaki model polecasz?Nie koniecznie stihl
zależy jaką kasę zamierzasz przeznaczyć moim zdaniem 250 sthil lub 333r husgwarny to już modele na których można polegać czasami na forum piszą że 333r to model amatorski i się zaciera mam taki zdażało mi się pracować nią 2 tygodnie po 10 godzin kosa nie do zdarcia starą 200 też kosiłem całe dnie więc modele do długotrwałej możesz brać najtańsze odradzam
Kawasaki to nie nowość. Wszystko zgoda ale pytając sie o FS 55 mówił o sprzęcie za 1000zł który waży 4-5 kg. Kawasaki spełnia te kryteria, jednak jest droższe o 200-300zł lecz mocniejsze 0,6KM. Te sprzęty które wymienił Marcin to sprzęty jeszcze lepsze i mocy ponad 2KM jednak sporo cięższe(ponad 6kg) i droższe (1600-1800zł). W sumie musisz sie określić do czego bedziesz tej kosy używał, jak czesto, i czy wolisz cięższą mocniejszą kose, czy raczej lżejszą ??
Zdaje sobie sprawę że im mocniejsza kosa i zarazem droższa to jej jakość nie będzie porównywalna do tańszych nie profesjonalnych modeli,ale w moim przypadku gdy zamierzam korzystać z niej kilka lub kilkanaście razy w roku na własne potrzeby to czy ma sens inwestowanie w model nie ukrywajmy czasami prawie dwukrotnie droższy?Kolega proponuje kawasaki,problem w tym że w mojej okolicy to marka mało znana i serwisów brak,co nie oznacza że to sprzęt przyzwoity.Do tej pory brałem pod uwagę husqvarne lub stihla ze względu na dobrą dostępność do serwisów i popularność tych marek.A czy macie jakieś podparte doświadczeniami zdanie na temat husqvarny 128R?
No ale do jakiej kwoty interesuje Cie kupno kosy?? To Ci powiem jakie modele i z jakich marek możesz wziąć pod uwage. Co do Husqvarny i Stihla to jestem za, ale tylko modele profesjonalne powyżej 2000zł. Co do Kawasaki to w mojej okolicy Łańcut-Rzeszów jest chyba z 10 serwisów w których widziałem te kosy, z tego chyba 5 autoryzowanych. Widziałem też u lokalnego dilera Husqvarny, tam nawet chwalili te kosy. Jest dwóch importerów co mają częsci do tych sprzetów i wszedzie gdzie naprawiają jakieś sprzęty to zamawiają sobie częsci u importera i nie masz z tym problemu. Można kupić jeszcze coś z Dolmar/Makita Oleo-Mac, Zenoah, itd. Szczególnie z dolmar/makita jest tam 4-suwowa kosa za 1,4KM za 1400zł z silnikiem Subaru, ponoć sprawuje sie super.
Początkowo planowałem przeznaczyć kwotę w granicach tysiąca zł,ale ewentualnie mógłby być to zakup o pięć,sześć stówek większy.
A waga?? lżejszy czy może być też ponad 7kg??
Myślę że ta waga o której mówisz jest dopuszczalna,w końcu nie zamierzam nią pracować non stop
1600 to już można poszaleć ja piszę tylko o tych które miałem makite miałem ale piłe w lesie wytrzymała tydzień elektronarzędzia które mam są super kolega kordi ma kawasaki więc też by ci bubla nie polecał stige miałem szału nie ma musisz wybrać ja pracuję dość dużo więc cena nie jest aż tak ważna co z tego że zaoszczędzę 500 zł na kosie jak na niej nie zarobię bo będzie leżała w serwisie
może coś z 4 mixa stihla albo 323 huśki albo coś mocniejszego z silnikiem kawasaki partnera brat ma i też to chodzi
No więc budżet który posiadasz to max 1500-1600zł, w sumie sporo wiec myśle ze coś znajdziemy, wiec zacznę od początku: Najtaniej to McCulloch, Partner Cabrio 407 ma 2KM, ponoć chodzi super, konstrukcja podobna do Husqvarny i co najważniejsze cena lekko ponad 1000zł, kupisz takie coś w każdym salonie Husqvarny Druga opcja Oleo-Mac Sparta 380 T 1,8KM cena coś powyżej 1300zł, relacja ceny do mocy bdb, sprzęt podobno bardzo niezawodny. Pił Ole0-Maca nie polecają ale kosy już tak Trzecia opcja to kosy Kawasaki: KBH 35 moc 2,0KM ciężar 7,6kg cena 1650-1750zł KBH 45 moc 2,9KM ciężar 8,1kg cena 1750-1850zł !!!!!!!! mój typ O wytrzymałości nie muszę wspominać bo te sprzęty pracują w firmach na równi ze Stihla i Huskami i dają rade. Wadą i czesto zaletą tego sprzętu jest nieregulowalny gaźnik. Masz tylko jedną śrubą do ustawiania wolnych obrotów(normalnie 3) a reszte masz na stałe. Możesz sobie kose kupić przez neta i nigdzie nie musisz z nią jeździć. Ja tak zrobiłem i nie żałuje. 4 opcja to coś ze stajni Dolmar/Makita modeli nie znam ale są dwa 1,25 1,4 KM Obydwa z silnikami Robin Subaru 5 opcja też przeze mnie polecana czyli kosy Hondy, 4 takty, podobno nie do zjaechania. Nie robisz mięszanki tylko masz miske olejową. Ale to już cena droższa niż huska i stihl 6 opcja to sprzęty zaproponowane przez Marcina 7 opcja Stihl FS 100 1,4KM coś ponad 1700zł
no i więcej nie ma co szukać wybór nie jest prosty lecz należy on do ciebie
Panowie wybór spory a za tym idzie i decyzja trudniejsza,powoli zbliżamy się do kwoty dwóch tysięcy,czego wcześniej przyznam szczerze nie brałem pod uwagę.Myśle że na bierzącą chwilę skłaniam się najbardziej na oferte kawasaki choć przejrze jeszcze oferte hondy,obie firmy są chyba godne zaufania.Wielkie dzięki za wszystkie informacje,pozdrawiam.
dokładnie. wybierz coś z tego. wybór masz ogromny. Moim skromnym zdaniem każdy markowy sprzęt bedzie chodził, pod warunkiem świeżej mięszanki, najlepiej z olejem XP, lub inny syntetyk, dobre paliwo z pewnej stacji, no i przedmuchiwanie żeberek głowicy cylindra, dbanie o smarowanie czy to przekładnia kątowa czy to smarowanie łańcucha. Lepiej kup za 2 tysie, przynajmniej bedziesz miał sprzęt do ciągłej pracy który wytrzyma CI co najmniej dekade.
Ewentualnie mam do sprzedania Shindaiwe B450 z 2010r za kwote 900zł. Sprzęt jest w 100 sprawny, nie zatarty. Wydaje mi sie ze sprzęt porównywalny FS 250 tylko trochę cięższy. 2,3KM z pewnością Ci wystarczy :)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.