Husqvarna 136- brak smarowania prowadnicy

G
suchy201180 2011-04-04 12:33

Husqvarna 136- brak smarowania prowadnicy

Witam, - kupiłem ostatnio piłę husqvarna 136. Wszystko ładnie chodziło, więc stwierdziłem że ją wyczyszczę: całą przepłukałem, zbiorniczki itd., rozkręciłem pompkę olejową wyczyściłem, założyłem i zauważyłem, że nie ma smarowania - prawie łańcuch stanął przy cięciu. Wtedy zdjąłem całą prowadnice tak, że została sama piła wyczyściłem z brudu i oleju i chciałem sprawdzić gdzie daje olej i okazało się że olej nie leci przez pompkę tylko leci przez wężyk za blaszką .............czy ta blaszka w tych modelach powinna być przykręcona ,bo u mnie jest tylko nakładana nie jest przykręcona do karteru. Nie wiem, co się stało i dlaczego nie podaje oleju na prowadnice, pomóżcie KOLEDZY, bo już mi ręce opadają.

G
Krzysztof 2011-04-04 20:18

Re: Husqvarna 136- brak smarowania prowadnicy

Byc może olej jest za gęsty, sprawdź jeszcze czy wszystkie przewody są drozne. Odnosnie tej blaszki to u mnie też nie jest przykrecana. tam jest taki otwór i powinna być taka rurka z metalową końcówką i ta końcówka powinna być na górze przy tym otworze. jeżeli to nie pomoże to może pompka nawala. poskrecaj, zalej i uruchom wszystko.

G
suchy201180 2011-04-04 21:28

jest wężyk i w srodku wężyka jest metalowa końcówka,jak wężyk ustawić ruwno z karterem czy schowac troche

G
Krzysztof 2011-04-04 22:41

tak, daj równo z karterem, nalej olej, poskręcaj wszystko, pozakładaj i wtedy spróbuj,porządnie podokręcaj wszystko. może tam nic takiego sie nie stało i moze to nie wina pompki.

1