Hilti TE700 AVR czy Makita HM1101C/HM1111C

G
Mike 2013-06-24 01:56

Hilti TE700 AVR czy Makita HM1101C/HM1111C

Witam czy możecie mi doradzić jaki młot udarowy wybrać? Potrzebuję sprzętu do kucia betonu w poziomie i zastanawiam się nad tymi młotami. Jeszcze nie dzwoniłem do Hilti w sprawie ceny ale wyobrażam sobie że jest kosmiczna. Dobry jest ten młot? Z tego co czytałem to ma silnik bez-szczotkowy - mniej awaryjny to dobrze bo ten młot będzie widział robotę. I nie trzeba się martwić o szczotki. Miał ktoś te Makity? Czy warto brać model z AVT? Duża jest różnica w tej klasie wagowej? W cenie na allegro widzę że jest naprawdę różnie. No i zawsze jest trochę większa masa i mniejsza siła udaru.

Z góry dziękuję za poradę.

P
Paweł Sando 2013-06-24 21:20

Re: Hilti TE700 AVR czy Makita HM1101C/HM1111C

jak dla mnie to 8kg to trochę sporo jak na kucie w poziomie ale jak kto woli w zasadzie to trzeba wybrać lepszy serwis w zasadzie dużej różnicy to pewnie między nimi nie ma makita pewnie będzie dużo tańsza w serwisie po niż hilti, a hilti jak znam życie bedzię kosztował t;yle co 2 makity, pracuje mniejszym modelem makity 5kg jest to solidny sprzęt dostaje w kość co do hilti znajomi i znajomi znajomych mają maszyny hilti i powiem szczerze , że nie ma aż takiej różnicy w jakości jaka jest w cenie

1

Producenci :

Kategorie :