dłuta

G
ewwela 2011-06-14 20:39

dłuta

Witam!

Potrzebuję pomocy przy wyborze dłut dla mojego męża.
Chce mu zrobic niespodzianke.
Nie znam sie na tym wiec bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi.
Maz jest stolarzem na codzien, ale chce zacząc rozwijać swoją pasję a do tego potrzebuje dlut recznych do rzezbienia plus jakies narzedzie do oszczenia. Cena w granicach 600zl.
Pozdrawiam.

G
andrew 2011-06-14 21:04

Re: dłuta

zapytaj na forum stolarskim e-manta.eu

G
ewwela 2011-06-15 19:53

Dziekuje za informacje.
Szkoda tylko ze to takie skomplikowane, trzeba tam miec konto.
Mam nadzieje ze sie znajdzie ktos kto mi doradzi.
Pozdrawiam.

G
andrew 2011-06-17 19:07

ewwela rejestracja trwa 5 min. załóż sobie jakieś fikcyjne konto @ jak nie chcesz swojego prawdziwego maila podawać (cóż kolejne 5 min ;) )

Informacja bedzie z pierwszej ręki. Ja używam starych narzędzi po dziadku .Daję do ostrzenia. Kiedyś jakość była inna. W markecie dostaniesz Stanleya, którym jak sądzę stolarze jednak gardzą.

G
ewwela 2011-06-17 21:08

Jeszcze raz dziękuję bardzo za pomoc.
Pozdrawiam.

G
damork 2011-06-19 00:46

Ja używam starych narzędzi po dziadku .Daję do ostrzenia. Kiedyś jakość była inna. W markecie dostaniesz Stanleya, którym jak sądzę stolarze jednak gardzą.

O fuj. No chyba że znasz kogoś kto dokładnie tak ostrzy jak lubisz, ja kiedyś o to wojnę z narzędziowcem miałem, bo upierał się że tylko on może, a przegrzewał i pod złym (jak dla mnie) kątem ostrzył. I co do Stanleya, może to nie kosmos, ale od lat używam i jakoś nie gardzę, a stolarzem jestem ;)
Tyle że od lat już nie mam czasu na zabawę w rzeźbienie, używam prostych. Nie wiem jak z rzeźbiarskimi jest aktualnie, bo sam używałem jeszcze Czechosłowackich wyrobów :)

1