co wybrac makite hr2470t czy bosch gbh 2-26 dfr

Do ostatniej strony »
G
marcin92 2009-11-06 00:00

co wybrac makite hr2470t czy bosch gbh 2-26 dfr

Witam mam problem nie wiem co wybrac makite hr2470t czy boscha gbh 2-26 dfr,

G
marcin92 2009-11-06 00:00

Re:co wybrac makite hr2470t czy bosch gbh 2-26 dfr

Witam mam problem nie wiem co wybrac makite hr2470t czy boscha gbh 2-26 dfr, czytalem na innych forach o makicie, uzytkownicy wypowiadali sie na ich temat bardzo dobrze co wy sadzicie o sprzecie tej klasy ?? zarowno o boschu pisali roznie, jedni ze jest to sprzed bardzo dobry a inni go ostro krytykowali ze szybko sie psuje prosze rowniez o wasza opinie. Młotowiertarka jest mi glownie potrzebna do prac w domu.
Zapewne zadacie mi pytanie dlaczego chce taki drogi sprzed do prac w domu, otoz jest mi potrzebne narzedzie ktore bede mogl wykorzystacdo kucia dziur w scianie jak rowniez wiercenia otworow i zalezy mi na tym aby sprzed dlugo wytrzymal i sie nie psul.Co sadzicie o tym zestawie http://allegro.pl/item795827823_bosch_mlot_gbh_2_26_dfr_gws_780_c_kurtka.html ?? Pozdrawiam i czekam na wasze propozycje

G
Jakub Kowalski 2009-11-07 00:00

Oba te młotki służą raczej do podkuwania a nie kucia dziur.;) jeśli chcesz tym wyknywać takie prace, to szanuj i oszczędzaj sprzęt. BO mimo że to sprzęt profi, to niewłaściwe użytkowanie, nawet w domu może doprowadzić szybko do awarii.
Jeśli mówisz o kuciu to po co ci zwykłe uchwyty wiertarskie, które podnoszą cene?

G
marcin92 2009-11-07 00:00

Sorry zle sie wyrazilem jest mi potrzebny do podkuwania, ewentualnie to wykucia/wywiercenia dziury np. na gniazdko. A zwykły uchwyt wiertarski jest przydatny czasami jak chcial bym wywiercic dziure w drewnie itp. Co doradzasz boscha czy makite ??

G
tt 2009-11-07 00:00

a co powiesz na milwaukee
http://www.allegro.pl/item804275647_milwaukee_wiertarka_ph_28_x_sds_plus_2_uchwyty_dfr.html
3 lata gwarancji, wymienny uchwyt, większa moc od tych 820w, i 3,3J

G
tt 2009-11-07 00:00

chyba, że będziesz sporo podkuwał/kuł to maszyny z pionowym silnikiem mają większą żywotność przy kuciu:
z pionowym bym proponował kressa, firma dobra robi rzeczy dla sławnego hilti:
http://www.allegro.pl/item806398044_kress_mlotowiertarka_elektropneumatyczna_800_pse.html

G
tt 2009-11-08 00:00

a co powiesz na milwaukee ph 28 x
3,3J,820W, 3lata gwarancji, wymienny uchwyt.
a jeśli chciałbyś sporo kuć/podkuwać to maszyny z pionowym silnikiem mają większą żywotność, weź pod uwagę maszyne kress 800pse
również 3 lata gwarancji, kress to dobra firma tak samo jak milwaukee, kress robi rzeczy dla hilti, a milwaukee to prawie to samo co AEG
z tych co proponujesz to makita ma najmniejszą moc i energie udaru

G
marcin92 2009-11-08 00:00

Urzadzenie z silnikiem pionowym odpada, poniewaz nie chce az tak duzego sprzetu tyle co jest mi potrzeba wykuc czasami wystarczy mi wzupelnosci z silnikiem poziomym. A co sadzisz "tt" o makicie jako firmie jest to dobra marka czy przereklamowana ??

G

Dobra marka.
wiesz jeśli nie chcesz z pionowym to ja bym brał tego milwaukee jest najmocniejszy i naprawde porządny, jeśli byś wybierał między makitą, a milwaukee to wiedz, że do makity są droższe części/serwis
ps. nie jestem żadnym sprzedawcą

G
marcin92 2009-11-08 00:00

aha a powiec mi jak jest z serwisem do tego milwaukee i jakiej to hest produkcji wogole

G

amerykańsko-niemieckie
z serwisem nie powiem bo nie miałem okazji z jednym z narzędzi jeszcze być (całe szczęscie) ale z tego co wiem serwis ok.

G

no i tak jak pisałem milwaukee i aeg to to samo, aeg chyba kojarzysz?

G
Jarosław Krotoszyński 2009-11-08 00:00

Milwaukee może i jest produkcji niemieckiej, ale na rynek amerykański. To, co dociera do nas nie jest nawet w połowie tak samo dobre, jak za oceanem. Zresztą zerknij chociażby na popularny serwis: http://www.youtube.com/watch?v=PnF2Uh4oFfg i poszukaj dobrze opinii o tych narzędziach na tym forum (ktoś opisywał problemy z serwisem Milwaukee w Polsce), a wyrobisz sobie zdanie. Przekonasz się, że do bardzo drogie narzędzia, których jakość nie zawsze powala. Bądź ostrożny, bo na tym forum działa lobby, które wszystkich przekonuje do AEG i Milwaukee; praktyków jest tutaj jak na lekarstwo, a forum jest bardziej dla sprzedawców. Nie wiem, czy uzyskasz tutaj przydatną opinię...

G

Wiesz ja mam dokładnie ten model: Milwaukee HD18 DD i używam go w domu, nie pracuje w żadnym sklepie z elektornarzędziami/nie robie reklamy, a ze sprzętu jestem naprawde zadowolony.
o co chodzi Ci z tym, że to dociera do nas nie jest tak dobre jak gdzie indziej.
np. śmieszy mnie to jak ktoś gada, że np. w sklepie budowlanym jest farba czy gładź i radzą, żeby nie kupować tam tylko w jakimś specjalnym sklepie autoryzowanym, że niby jest to inny skład, gorsza jakość itp. w życiu większych głupot nie słyszałem...
a jeśli kolega będzie używał zgodnie z przeznaczeniem i głową w warunkach domowych to nie ma się co martwić o serwis, są tacy co i bez problemu hilti czy festoola zajadą...

G
Jarosław Krotoszyński 2009-11-08 00:00

Śmieszy Cię, bo widocznie się nie znasz ;) Koncerny mają fabryki w kilku miejscach na świecie - z tym chyba nie chcesz polemizować. Różne rynki, to różne wymagania, zgadza się? Niemcy mają wyższe wymagania, bo oni z różnymi koncernami mają styczność dłużej, niż np. Europa Wschodnia. Jeśli myślisz, że, np. szlifierka Metabo tej samej jakości, z tej samej fabryki trafia na rynki całej Europy, to grubo się mylisz. Są wynki traktowane na "większym luzie", a są takie, gdzie nie można pozwolić sobie na obniżenie jakości, bo albo klient się na firmę obrazi, albo ją pozwie do sądu. Porozmawiaj z kimś, kto używa DeWalta kupionego w Stanach oraz z kimś, kto kupił go w Polsce - będziesz zaskoczony skrajnymi opiniami.
A wracając do Twojego egzemplarza: wiesz, gdybym ja kupił do domu akku za niemal 2 tysiące złotych, to nawet gdybym latał z nim co tydzień do serwisu, siedziałbym cicho, bo byłoby mi wstyd, że tak wtopiłem. Rozumiem zatem Twoje zadowolenie ;)
Jeśli mam być szczery, nie wierzę Ci, że nie pracujesz w branży. I drażni mnie strasznie maniera wciskania kitu komuś, kto na forum wyraźnie pyta o konkretny model. To tyle z mojej strony.

1 2 ... 3