Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Jeszcze jedno: najpierw polecasz Koledze młotek (ph 28 x), a później nagle piszesz o akumulatorówce. Więc co w końcu masz (w domu, nie "na sklepie" ;)) Gdybyś faktycznie pracował tymi narzędziami, a nie tylko je sprzedawał, wiedziałbyś, że 3,3 J może być dla cienkiej ścianki z betonu (większość polskich budynków z lat 70-90) zabójcze. Jeśli jakiś sprzedawca poleciłby mi sprzęt o energii udaru większej niemal dwukrotnie od tego, co sam chciałbym kupić, to wróciłbym (po nieudanym wierceniu) to tego sklepu, wsadził ten młotek sprzedawcy w du.. i przestawił na podkuwanie. Wtedy przekonałby się w praktyce do czego przydaje się tak duża energia.
Panowie wracajac do mojego pytania. Co mi polecacie pod wzgledem wytrzymalosci. Jestem rowniez ciekaw co sadzicie o tym zestawie z boscha http://allegro.pl/item795827823_bosch_mlot_gbh_2_26_dfr_gws_780_c_kurtka.html Chodzi mi o to czy z gwarancja na boscha nie ma zadnych problemow. I czy lepiej wziac sama wiertarke z makity hr2470t i osobno kupic szlifierke (itak w przyszlosci bede musial zakupic) czy lepiej odrazu zestaw z boscha
Słynny gość znów prawi swoje morały:)- Wiedz panie JK;) że żadni sprzedawcy nie muszą tu do niczego przekonywać, wystarczy już że jest masa ludzi mówiących: "panie bosch to bosch" "makita to makita" czy "hilti to hilti". Nardzędzia AEG/Milwaukee czy Ridgid same się obronią, jak grzyby po deszczu powstają sklepy narzędziowe gdzie sprzedają tylko najlepszy towar, a tam znajdziesz Milwaukee czy Festool. A co do pochodzenia, to jakbyś troche poszperał, to wiedziałbyś że wszystkie narzędzia Milwaukee które są sprzedawane na rynek europejski i rynek USA mają jedną fabrykę w Winnenden w Niemczech. Tylko modele narzędzi robionych specjalnie dla USA są robione w Milwaukee. Gdzie swoją drogą AEG robi część osprzętu do narzędzi. A na rynku Amerykańskim zamiast elekrtonarzędzi AEG, są narzędzia Ridgid. Sam jesteś "fachowiec" do bani, bo marcin92 chce młot to kucia również, więc to 3,3J udaru naprawde mu się przyda. Nie zależnie czy to Milwaukee, Dewalt, Bosch czy Makita. Marcin potrzebuje silnego młotka. Nie strasz go serwisami, czy tym że kupuje inne narzędzia niż na zachodzie.
Jak nie wierzysz, że nie jestem sprzedawcą to już twój problem i tyle mnie to obchodzi co zeszłoroczny śnieg... A z tym kupowaniem, że lepiej w autoryzowanym pkt sprzedaży chodziło mi np. o te same rzeczy z tej samej fabryki i w tym samym mieście te sklepy ;) Co do tego, że 3,3J jest za dużo to się nie zgodze, właśnie mój młotek to ten bosch 2-26dfr ma 3J, a ja mieszkał w bloku ze starej wielkiej płyty i nic nie jest zabójcze, że co myślisz, że zburzy się ściana od 3J :D Z tym co napisał Jakub się zgadzam
Słynny gość znów prawi swoje morały:) Parafrazując Twoje słowa ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Parafraza): Marketowy Mistrz (vel. PROMOCJA W OBI) znowu nadaje! wszystkie narzędzia Milwaukee które są sprzedawane na rynek europejski i rynek USA mają jedną fabrykę w Winnenden w Niemczech. Tylko modele narzędzi robionych specjalnie dla USA są robione w Milwaukee. Miszczuniu, tą wypowiedzią wzniosłeś się na wyżyny intelektu ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Intelekt). Zajmij się lepiej sprzedażą promocyjnych wiertarek i nie mieszaj ludziom w głowach. Zagadka dla Ciebie: wszystkie narzędzia Milwaukee na rynek europejski i USA są z jednej fabryki, tylko narzędzia do USA są z innej fabryki. Skąd są narzędzia Milwaukee?? Sam jesteś fachowiec do bani, bo marcin92 chce młot to kucia również, więc to 3,3J udaru naprawde mu się przyda. Nie zależnie czy to Milwaukee, Dewalt, Bosch czy Makita. Marcin potrzebuje silnego młotka. Nie strasz go serwisami, czy tym że kupuje inne narzędzia niż na zachodzie. Najlepszym sposobem na Ciebie jest tłumaczenie Ci wszystkiego, co napisali inni. Cytuję zatem kol. Marcina: "Urzadzenie z silnikiem pionowym odpada, poniewaz nie chce az tak duzego sprzetu tyle co jest mi potrzeba wykuc czasami wystarczy mi wzupelnosci z silnikiem poziomym". Z taką umiejętnością czytania to już z pewnością nikogo nie przekonasz, że do pracy w marketach biorą analfabetów... Gdybyś naprawdę korzystał z narzędzi wiedziałbyś, że podkuwać (do czego tej klasy młotki są przeznaczone) można spokojnie nawet narzędziem, które ma 2J i kosztuję połowę mniej. Czekam aż powiesz Marcinowi w którym teraz markecie jest Kress w promocji ;)
Co do tego, że 3,3J jest za dużo to się nie zgodze, właśnie mój młotek to ten bosch 2-26dfr ma 3J, a ja mieszkał w bloku ze starej wielkiej płyty i nic nie jest zabójcze, że co myślisz, że zburzy się ściana od 3J :D Odsyłam do lektury posta: napisałem, że to _może być_ zabójcze, o czym niejednokrotnie się przekonałem. Rozumiesz różnicę między "jest", a "może być"?
Widzisz doradzco fachowcu od siedmiu boleści: 1) Wikipedia - to encyklopedia dla leniwych umysłowo. 2) Mamy tu doradzić a nie odradzać 3) Rozumienie tekstku pisanego nadal masz na poziomie przedszkola. 4) To że marcin nie wie do końca w czym tkwi, nie znaczy że masz go przekonywać w tak głupi sposób. 5) Marcin chciał kuć - więc słusznie tt zaproponował mu narzędzie silne i z silnikiem poziomym, tak jak chciał marcin. 6) Jak masz awersje(poszukaj sobie słowa w wiki;)) do narzędzi Milwaukee/AEG to udowodnij ich zawodność miszczuniu w pracy narzędziami. Powiedz praktyku ile nimi pracowałeś? 7) Żal ci bo nie możesz się już podszywać pode mnie "gościu"
Nie przestajesz mnie zaskakiwać. Dawałem Ci na odpowiedź jakiś tydzień, a Tobie zajęło to tylko jeden dzień... 1) Nigdy nie twierdziłem, że jestem doradcą, w odróżnieniu od Ciebie, Marketowy Mistrzu. Jestem praktykiem, który przetestował dość dobrze kilka marek, zanim na dobre weszły do Polski. Milwauakee było znane w Stanach na długo przed tym, zanim złożyłeś do marketu swoje pierwsze CV. 2) Ludzie pytają o najlepszy wybór; złe, nieekonomiczne, nieodpowiednie do potrzeb, narzędzia trzeba odradzać. Pomyliłeś forum ze swoim stosikiem w markecie. Tutaj nie dostaniesz prowizji za sprzedanego Kressa. 3) "To że marcin nie wie do końca w czym tkwi(...)" - to spodobało mi się najbardziej. Jesteś wszechwiedzący!!! 4) Czy "wiki" to skrót od encyklopedii dla leniwych umysłowo, stworzony przez jeszcze bardziej leniwych? 5) Moja praktyka: 8 lata w Stanach na różnych budowach, później 5 lat w Skandynawii, m.in. przy budowie tarasów z tzw. stalowego drewna (słyszałeś, czy na dział elektro nikt nie przyniósł ulotki?). O polskich Milwaukee przeczytasz na tym forum (wątek o polskim serwisie), poszukaj w sieci filmów (podawałem link wcześniej). Jak długo pracujesz w markecie? Zaraz po zawodówce zacząłeś?
1)Miszczuniu po twoich wypowiedziach nie widać żadnych praktyk. Potrawisz przypie... się do ludzi którzy mają wiedze na temat i do tych którzy coś sprzedają. 2)Nigdy nie dostałem ani nie dostanę ze sprzedarzy tutaj Kressa, Milwaukee, AEG czy Makity, wybij sobie wkońcu raz na zawsze z główki że ktos tu czymś handluje. Sprzedawcy radzą tutaj w czymś w czym się znają. Wiedzą jakie są potrzeby, doradzają wiedzą jakie narzędzie użyć do właściwej pracy. Wiedzą jakie narzędzia się sprawdzają a jakiie nie. Więc skończ waść, połowa forum polega na kontakcie klient-sprzedawca. Jak tego nie pojmujesz, lub wiesz więcej zmień forum. Załóz własne "Mój świat narzędzi". 3) Jeśli nie umiesz doradzić inaczej nie radź. Praktyku. 4) To skrót dla takich jak Ty. 5) Zawodówke to chyba ty skończyłeś, bo tam poziom umiejętności czytania jest podobny twemu. W jakim markecie? Ty chyba masz coś z głową, pewnie w tej długoletniej praktyce nie raz odwiedziłeś market i kupiłeś milwaukee pod nazwą marxwerk;))) i ci się rozpadło, a pewnie sprzedwaca z marketu zalazł ci za skóre, bo nie uznał ci gwarancji na budowie. Teraz pewnie jesteś wielki pan fachowiec, który musi się napić przed pracą.:) - Powodzenia praktyku miszczuniu od milwaukee, bo przecież byłeś w USA - super:)) 7) Żenada jak zawsze. 8) TU lobby Milwaukee/AEG/Kressa/Makity i itp.......
Marcin - do podkuwania i wiercenia wystarczy Ci nawet słabszy model. Makita, czy Bosch - praktycznie bez różnicy, szczególnie, jeśli masz zamiar pracować tym sprzętem w domu. Zwracaj uwagę na gwarancję (Bosch ma dłuższą) i ewentualnie gadżety/dodatki. Jeśli Bosch daje więcej - bierz Boscha. Wiertarka to nie herbata - na czuja nie poznasz, która "smaczniejsza". Idź do sklepu, przymierz się do obu modeli, sprawdź jak pracują, a potem...kup przez internet, bo jest taniej :) Odradzam też zagłębianie się w szczegóły, które nie będą miały dla Ciebie absolutnie żadnego znaczenia (miejsce produkcji). W narzędziach wprowadzono już tak dużo ulepszeń, więc producenci zachwalają teraz każdą pierdołę, żeby ludzie kupowali nowe modele. Młotowiertarka (nawet ze zwykłym uchwytem) nie bardzo nadaje się do wiercenia w drewnie, chociażby ze względu na wagę i niskie obroty. Na rynku znajdziesz sporo narzędzi dobrej klasy i w rozsądnych cenach, dlatego zastanów się, czy tego tysiąca złotych nie przeznaczyć na młotowiertarkę, fleksa i ewentualnie jakąś małą wiertarkę udarową (będzie służyła jako sieciowa wkrętarka). Co do kucia - nawet słabszym młotkiem możesz podkuwać, ewentualnie robić bruzdy fleksem z dobrą tarczą, a później dłutować. Młotki nadadzą się do skuwania glazury - w tych słabszych trzeba uważać, żeby nie przegrzać maszyny, w każdym (tańszym i droższym) trzeba smarować uchwyt. Do puszek na gniazdka ten sprzęt się nada, ale w ostateczności: po pierwsze koronki do elektropneumatyków są drogie, po drugie te młotki mają ograniczoną maksymalną wielkość koronki. Nie wiem skąd przekonanie, że tylko młotek za tysiąc się nie popsuje ;) jeśli już kupisz dobrą maszynę pamiętaj też o dobrych wiertłach. Nie kupuj tanich, bo to tak samo, jakbyś mercedesem jeździł na oleju rzepakowym. Niektórzy sprzedawcy dodają do wiertarki komplet wierteł - poszukaj takiej opcji. Moim zdaniem powinieneś odpuścić sobie Milwaukee, bo to dość drogi sprzęt - w zakupie, a później w serwisowaniu. Ja osobiście Boscha nie lubię - miałem kilka narzędzi, ale uważam, że są przereklamowane i stosunkowo drogie. Makita ma krótszą gwarancję. W podobnej cenie znajdziesz jeszcze Metabo - 3 lata gwarancji bez względu na to, czy kupujesz na paragon lub fakturę. Wybacz, że zamiast czytać odpowiedzi na Twoje pytania musiałeś poznać nieprzyjemnego pana Jakuba K. To znany na tym forum gość, który uwierzył kiedyś, że pracując w markecie pozjadał wszystkie rozumy świata (np. tutaj http://www.narzedzia.com.pl/forum_2005/wypowiedzi.asp?idg=&idw=4058 (post z 2008-08-12) sam powiedział, że jest marketowym doradcą, więc dziwne, że teraz się tego wstydzi). Kiedyś występował pod pseudonimem JK, ale się pogubił, czy dostał rozdwojenia jaźni i od tego czasu pisze dużo mniej, przynajmniej jako Jakub. Jeśli w którymś z postów natrafisz na kogoś, kto zbyt nachalnie poleca Kressa, możesz mieć pewność, że to on ;)
Kto dostał rozdwojenia jaźni ten dostał;) wystarczy zapytać adnima panie "gość" a potem J K - nawet posiadasz dwa konta założone specjanie dla nmnie;) - chciałeś ośmieszać mnie. Ośmieszyłeś siebie, ludzie ci pisali byś przestał. Może zapytamy adnima kto pisał te głupie posty?? Zaryzykujesz miszczuniu??
Nie bardzo wiem w czym mam ryzykować:) Jeśli loguję się na forum poprzez okienko obok linków "strona główna", "regulamin forum", "nowy użytkownik" to przy postach wyświetlają się moje inicjały, J.K. Jeśli niezalogowany klikam na "odpowiedz", a później wybieram "zaloguj" to posty są podpisane moim imieniem i nazwiskiem, czyli Jarosław Krotoszyński. Czy wyjaśniać coś jeszcze? Zdanie na temat rozdwojenia jaźni podtrzymuję, bo jak inaczej nazwać kogoś, kto najpierw chwali się że pracuje w markecie, a potem temu zaprzecza? Nie potrafisz odpowiedzieć na zadane pytanie, a paplasz jak przekupa tworząc przy okazji spiskowe teorie.
Powiem ci jak jest mam w firmie oby dwie maszyny i boscha i makite. Sprzet służy do tego do czego został wyprodukowany a nie do wbijania gwoździ. I szczerze powiem gdyby jakaś się sypneła to zamieniłbym ją na taki sam model bo to twarde maszyny no ale nasz as to dewalt ten to dopiero ma kopniaka. Wystarczy dbać i będzie grać.
Jeżeli zależy ci na tej wymiennej główce w zestawie to wybrałbym GBh 2-26 DFr z Boscha, ponieważ ma 3 lata gwarancji i serwis Boscha jest lepszy. Więcej maszyn przechodzi na serwisie na gwarancji. Jeżeli nie potrzebujesz wymiennej główki to wybrałbym D25113K Dewalta, maszyna wytrzymała o b. dobrych parametrach. http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/3720_M%C5%82otowiertarka_D25113K_.html A ten zestaw to mi się w ogóle super podoba : http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/8341_M%C5%82otowiertarka_D25113K_+_walizka_osprz%C4%99tu_17_szt.html Pozdrawiam
Panowie JK skończcie bo mnie k.. szlag trafia jak was czytam, jeden po zawodówce drugi z marketu (a moze to jeden i ten sam).Ten sam przypadek jak z blucrawtem cy cuć .DZIECI PRZY KOMPIE
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.