Co wybrać

Do ostatniej strony »
G
daro1467 2009-01-25 00:00

Co wybrać

Planuję zakup piły spalinowej do prac przydomowych, obróbki z gałęzi zciętego drzewa. Oczywiście dla własnych potrzeb, nie zarobkowo. Mam Dolpimę 80, ale potrzebuję dużo lżejszej piły. Rozsądny przedział mocy 2-2,5 KM.,cenowo do ok. 1100pln. Proszę o poradę i opinie co wybrać bo jest tego trochę na rynku, a każdy sprzedawca ma oczywiście "najlepszy" towan.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

G
paweł 2009-01-25 00:00

Re:Co wybrać

zapoznaj się z ofertą stihla i husqvarny. to są dwie najlepsze firmy, serwis jak trzeba i nie ma proleblemów z częściami.

G
daro1467 2009-01-25 00:00

Dziękuje
W sklepie "husqvarny" była piła MC-COLUCH z gwarancją HUSVARNY, może wiesz co to za sprzęt.
A co sądzisz o OLEO-MAC lub PARTNER
pozdrawiam

G
paweł 2009-01-26 00:00

nie miałem do czynienia z tymi firmami, więc raczej nie powiem Ci nic konkretnego na ich temat. MC-CULLOCH i partner podobno są robione na częściach husqvarny.
sprzętu husqvarny używam w domu od 10 lat. miałem piłe HSQ 40, ale że mi ją zaje...li przesiadłem sie na model 350. jedyne co w nich zmieniałem to łańcuchy, prowadnice i w każdej po razie zębatke napędową. miałem też wykaszarkę, model 232R, z nią było troche gorzej bo po 10 latach koszenia dosłownie WSZYSTKIEGO padł silnik... kaszana? otóż nie, bo przez ten czas wymieniłem jedynie sprzęgło, które jak sie później okazało padło z mojej winy:) w zeszłym roku musiałem kupić nową wykaszarkę... co kupiłem ??? oczywiście husqvarne, model 333r, trochę mocniejsza miejmy nadzieje że pożyje dłużej:) jestem zadowolony z tej marki i nie chcę słyszeć o żadnej innej.
ważna rzecz- zanim kupisz wybrany model, zapytaj sprzedawce dla kogo jest on przeznaczony - mam tu na myśli zakres i intensywność wykoywanych prac. jeżeli odpowiednio dobierzesz maszyne, posłuży Ci ona przez długie lata. taki błąd chyba popełniłem przy wyborze wykaszarki - okazała się za słaba.
takie jest moje zdanie na ten temat. zrobisz jak uważasz:) pozdro

G
bronio 2009-01-27 00:00

Ja bym polecił te z husqvarny. Mam 450 z husqvarny nie dawno kupioną i powiem że bardzo dobrze się u mnie sprawuje. Idź najlepiej do punktu husqvarny to Ci tam najlepiej doradzą co kupić pod Twoje potrzeby

G
Nikoś 2009-01-27 00:00

Witam widze ze jest problem z wyborem pilarki,OLEO-MAC to włoska pilarka i ma miękki tłok czesto blokuje się w niej pierścien. Partner terz jest mało wytrzymały i morzna go kupic za grosze w chipermarkiecie.Żeby kupić dobrego MC-COLUCHA musisz miec z 2000zł. Husqvarna jest ok tylko ze od około pięciu lat jest bardzo awaryjna. Według mnie najmocniejszy jest stihl bo sam zamieniłem husqvarne na STIHLA jak i wieju moich znajomych. w tej niemieckiejpilarce masz 2 pierscienie na tłoku metalową miske olejową a nie plastik jak w husqvarnie, połączenie gaznika z cylindrem jest mocniejsze i do tego stihl ma niesamowity stosunek cięrzaru do mocy. Pozdrawiam

G
raven-kt 2009-01-27 00:00

a co sadzicie o h 142

G

Niewiem jaką pilarke masz na mysli bo z głowy nie pamiętam kazdego modelu musisz podac mi nazwe. Pozdrawiam

G

husqvarna 142 są oferowane w Czechach Rosji i na Litwie

G

husqvarna 142 ma moc 2,6km i ma strasznie wyrzyłowany silnik ale jak na taką moc warzy bardzo mało bo ok 4,5. Wadą jest plastikowa miska olejow, 1 pierscień na tłoku 1,3mm. Z gaznikami jest rurznie bo morze byc ZAMA lub WALBRO z czym ten 2 jest lepszy. Lecz przy tej mocy lepiej zmienic prowadnice, kosz sprzęgłowi i łancuch na 3/8 1,3mm i wytrzyma dłurzej. Pozdrawiam

G

w zasadzie będzie mi potrzebna dwa lub trzy razy do roku pociąć parę metrów drzewa i nie mam pojęcia co wybrać.

G

Jeśli moge wiedzieć to jaki fundusz chcesz przeznaczyc na taką pilarke

G

skromny do 1000pln. Pozdrawiam

G

No cośty głowa do gury bo za tego tysiaka morzesz kupic całkiem dobry sprzet. Słuchaj jestem serwisantem firmy stihl i za 899 mozesz kupic stihla MS180 jest ona znana pilarka urzywana przez rurzne firmy. Jak chcesz to moge ci ją opisac bardziej technicznie. w zeszłym roku razem z kolegą podkrecilismy ja do 18000 obr/min i to jest klasa. Pozdrawiam.

G

no wlasnie nie mam polecia stihl czy husqvarna. Ceny sa na prawie takim poziomie

1 2 ... 4