Co sądzicie o doradztwie w hipermarketach ?

G
Marcin 2007-05-10 00:00

Re:Co sądzicie o doradztwie w hipermarketach ?

sorry Michale wylogowłąo mnie, "gość" to ja ;)

G
Michał 2007-05-10 00:00

spoko. symbolike boscha tez znam. :)

G

Wiem, to było wyjaśnienie dla kolegi Pawła ;)

G
Michał 2007-05-10 00:00

wracajac do tematu sporo znam pracownikow marketow i czesto spotykam przedstawicieli lub pracownikow firm od akcesorii wykladajacych towar. nie licze praktikera bo w weekendy siedzi u nich bosch-men lub dwoch (dodatkowo ogród). i podtrzymuje zdanie ze nie maja czasu by przedstawic calej ofery jaki maja na polce. co do wiedzy technicznej to tez jest roznie. jak wiadomo fachowcy wyjezdzaja i kadra jest tam coraz swiezsza i oczywiscie nie majaca wiedzy. ale przeciez firmy organizuja szkolenia:)
pozdro

G
Paweł 2007-05-10 00:00

Marcinie, dziekuję Ci za wyczerpujący wywód.
Ale za cholerę nie umiem ( zapewniam Cię że wiem o naklejce z drugiej strony wiertarki ) korzystając z tego co napisałeś określić mocy wiertarki Bosch o symbolu cyfrowym 22 ( literowego nie pamiętam ).
Tylko proszę nie odpisuj że wyjątek potwierdza regułę.
Pozdro

G

no nie potwierdza reguły, bo przy każdym rodzaju boschowskich narzędzi obowiązują inne zasady nazewnictwa ;)
akurat w niebieskich udarówkach cyfra nic nie mówi o mocy, fakt ale ta seria np. GSB 20-2 RCE zawsze ma moc równą 1010 W ;) po czasie można się połapać.
pozdro

G
Paweł 2007-05-10 00:00

OK. Ale miałem na myśli serię zieloną.
Pozdro

G
Michał 2007-05-14 00:00

chyba znowu temat odbiegł od zakladanego:) niezapomnijcie ze i na wyrzynarkach cyfra nie oznacza mocy pobieranej tylko głębokosc ciecia:)
pozro

G
Marcin 2007-05-15 00:00

pisze w poście wyżej ;P
pozdro

G
Paweł 2007-05-17 00:00

Nic takiego nie znalazłem w instrukcji obsługi i w karcie gwarancyjnej Metabo. Przejżałem dokładnie.
Porównałem dokumenty wiertarek tańszych i droższych w hipermarkecie i u dilera. Nie ma żadnych różnic.
To są takie same narzędzia.

G
Marcin 2007-05-17 00:00

a ja znalazłem, ale szukaj dalej ;\
p.s. info otrzymane od pracownika koncernu. Po co miałby sam sobie bruździć?

G
Paweł 2007-05-18 00:00

Podaj stronę i numer wiersza jeśli potrafisz.
Podaj typ i nr seryjny urządzenia jeśli potrafisz?
To wyzwanie ??????????????????????????????????????

G
jajcek 2007-05-18 00:00

Jak Znam się na tym forum to za chwię włączy się przyjaciel Marcina mówiący że On zna się na rzeczy ???
A może to ten sam gość Marcin i Michał.
A może to ... już czekam na maila zwrotnego.

G
Marcin 2007-05-18 00:00

stronę i numer wiersza? nie mam pamięci absolutnej, ale naświetlę temat:
instrukcja obsługi wiertarki udarowej metabo model SB E 5** sprzedawanej przez pewien market z 2 lata temu w dużej akcji bilbordowej.
Cena była niższa o ponad 30% więc zrobił się spory szum wokół cen tej maszyny w sklepach handlu tradycyjnego i dużych halach. Przyczyna okazala się prozaiczna. Wystarczyło przeczytać instrukcję obsługi by poznać sekret niskiej ceny.
Pawle, aż tak ciężko Ci w to uwierzyć? w handlu stosuje się bardziej nieczyste zagrywki, niż niepełnowartościowe wyroby. Uwierzysz czy nie tak poprostu jest i basta.
Jajcek:
I nie, nie mam z Michłem nic wspólnego poza pierwszą literą imienia i wykonywaną profesją ;P
Zadowolony, czy też mam się zlustrować??? to teraz takie tredny ;P

G
Michał 2007-05-18 00:00

hmm. niestety kolego jajcek nie jestem Marcinen a On mna. jesli czytasz posty na forum to powinieneś dostrzec różnice.
pozdro

1 2