Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, mam pytanie odnośnie boscha. Ostatnio znalazłem w dobrej cenie boscha gbh 2400 w dobrej cenie, ale nie ma go w katalogach i tutaj moje pytanie. Co to jest za bosch ???
A dasz linka? bo pierwsze słyszę o takim młotku boscha;P
http://www.allegro.pl/item613139307_mlot_udarowo_obrotowy_gbh_2400_bosch.html https://ssl.allegro.pl/item604487767_604487767.html
Napiszę tak: nie widziałem w ofercie Boscha takiego młotka, choć Boschem juz trochę czasu handluję. Młotek w Boschu z silnikiem 720W nie obsłuży 24mm wiertła sds a jedynie 16mm i nie ma 3J udaru a 2,5. Wg mnie to dośc dobra podróbka jakich jest mnóstwo ostatnio na rynku. Polecam model (jesli musi być Bosch) GBH 2-26 z silnikiem 800W i 3J udaru (waga ok 3kg)
Podróbka to raczej nie jest bo jest to sprzedawane w bardzo dużym sklepie elektronarzędziwym z przedstawicielstwem firm bosch, makita itd... A poza tym sprzet da się autoryzować na stronie boscha i uzyskać certyfikat gwarancyjny na 3 lata. Zastanawiam sie czy to nie jest jakaś seria promocyjna lub coś podobnego. Linki dalem jako przykład. Lecz dalej sie zastanawiam co to jest i czekam na dalsze odpowiedzi.
może i niech nie bedzie to podróbka choć nieraz już słyszałem o modelach jakie są robione na zlecenie boscha np w chinach a wtedy jakość leci przez co wg mnie Bosch strzelił sobie gola. Ale ok, jeśli ten młotek nie bedzie forsowany i zamierzasz go używać domatorsko -w porządku. Jeśli prowadzisz firmę i maszyna jest Ci potrzebna aby na siebie zarobiła i była wytrzymała, to lepiej dopłacić i mieć porządny sprzęt np Milwaukee (bardzo dobre przekładnie, wirnik i stojan silnika zalane żywicą i 3 lata gwarancji) jeśli nie chcesz przepłacać to polecam model PFH 28 za ok 800 pln brutto, bardzo wygodne i poręczne narzędzie. (artom.system@vp.pl)
Szczerze, pierwszy raz na oczy go widze;P podróbka to nie jest, bo sklep autoryzowny. Ale rzeczywiście to może być model promocyjny, coś takiego jak z AEG BH-2600 czy SBE600R, gdzie te modele nie znajdzie się w katalogach. Czy chiny? Jeśli chodzi o boscha to w zasadzie większość narzędzi jest już chińska(nawet profi). Bo większość pochodzi z niby malezji:P a tam tylko składają boscha. Czy ten akurat model jest chiński, niby nie, bo tylko niemeckie i szwajcarskie bosche, są produkowane i składane w UE. A jeśli chodzi o Milwaukee PFH 26, jest bliższym i tańszym odpowiednikiem. Za 777zł na Allegro;) ja osobiście myśle nad nim lub PH28x
Jednak zdecydowałem sie na tego boscha. Kupiłem w autoryzowanym sklepie zarejestrowałem wiec na pewno nie jest to podróba. Z tego co wyczytałem w katalogu części zamiennych boscha jest to model bliźniaczy modelu 2-26 tylko minimalnie słabszy. Jest to podobno jakaś promocja. Bosche te sa robione i składane (widac to po numerze i oznaczeniu kraju produkcji, mozna znalezc to w katalogu czesci)w europie. Zamieszczam linka ktory sugeruje ze jest to model promocyjny. http://www.varuhuset.se/res/PDFtidningar/boschbla22009.pdf co do samego sprzetu jest na prawde fajny :)
Ostatnio na aukcjach pojawiłsię model GBH 2600. Tego też nie ma w żadnym katalogu a dane techniczne ma praktycznie takie jak 2-26 DFR i nawet z wymiennym uchwytem szybkozaciskowym sprzedają. Ciekawe...napisałem maila do sprzedawcy, poczekamy co odpowie.
GBH2400 to wersja promocyjna, której nie ma w katalogu. Można się nią zainteresować bo jest OK. Z katalogowych polecam ci niezawodną http://www.salontechniczny.com.pl/BOSCH_mlot_udarowo-obrotowy_sds_plus_gbh_2-26_dre,0,100025 młotowiertarka SDS BOSCH GBH2-26 DRE
I myślisz, że po roku czasu to przeczyta... aha
Warto poszukać także wiertarek innych firm,np Makity. Są droższe niż Bosh,ale za to o wiele bardziej solidne.
do fss; ktos to zawsze czyta, mój teść - budowlaniec tego uzywa i potrzebuje teraz drugiego młota - mam znalezc drugi taki sam
Kolega w 2009 r trafił na promocje i kupił takich 6 szt. Zostały mu się 2 szt, z których jedną użytkuje a drugą chce mi odsprzedać za 400 zł, nie używaną oczywiście . Biorę dla brata, ja mam już 2-26, z tego co widzę to różnią się tylko mocą (2400 ma 720 wat a 2-26 - 800) i kolorem przedniej części obudowy, w 2400 cała wiertarka jest niebieska a w 2-26 przednia część obudowy jest czarna
mam nadzieje ze moja opinia pomoże ma m 6 lat skończyło się spszęglomam firwe i to gbh 2400 boło najcześciej używane bo lekka ,mocna itdwarunek madein
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.