Blaukraft co to za marka jestem ciekawy !

Do ostatniej strony »
G
JK. 2010-02-02 15:30

Re:Blaukraft co to za marka jestem ciekawy !

Powiedziałeś tylko, że jesteśmy wasalem w żydo-amerykańskich wojnach. A to jest wystarczające.

G
Sławek1 2010-02-03 11:03

Oj JK, JK!
Czytaj uważnie i nigdy nie przekręcaj słów. Odbiór rzeczywistości przez różnych ludzi jest odmienny i musisz to akceptować bez względu na to czy Ci się podoba czy nie. Dla niektórych są "Plusy dodatnie i" Plusy ujemne" , ze zacytuje słowa Wielkiego Elektryka. W zależności od punktu widzenia i sytuacji, korzyści dla strony przekręca się słowa i wypacza intencje. Przeczytaj mój post i cytuj poprawnie to interpretowane przez Ciebie zdanie ....
pozdrawiam Sławek

G
JK. 2010-02-03 17:30

Raczysz waść żartować? Mamy się doszukiwać co autor miał na myśli? TO nie poezja i przenośnie, metafory itp...
Ja dobrze wszystko zrozumiałem i nadal potrzymuje słowa.

G
kenjin 2010-02-19 12:28

Witam. Masz racje Blaukraft to tragedia nie firma. sprzedają chińskie gówno. sam pracowałem w tej firmie bo nie miałem kasy,więc zatrudniłem się.Firmę prowadzi nie "rusek"(nie będziemy obrażać Rosjan)tylko prowadzi ją Białorusin,który mieszka w Polsce już sporo czasu,natomiast po polsku gada jak ja po chińsku,trzeba było z nim po rosyjsku gadać,przynajmniej przydały mi się moje umiejętności języka rosyjskiego.powiem Wam jedno: nie kupujcie tego złomu,to strata kasy i nerwów.pozdrawiam wszystkich.

G
ktoś tam 2010-04-15 21:47

Re: Blaukraft co to za marka jestem ciekawy !

A ja tyle sprzedaje tego bubla że w tym roku posiedze pewnie z miesiąc na kanarach. Pozdro

G
B52 2010-06-15 19:51

Witam!

Podstawa: Jakość jest wartością planowaną - a nie wynikową!!!

Obronię nieco Chiny - naśmiewanie się z ich technologii jest śmianiem się z siebie. Bywam w Chinach - i życzę Wszystkim którzy swą opinię o tym Państwie tu wyrazili - by je odwiedzili...

To Państwo tak się zmienia że moje nieobecność 3-4 lata staje się ciągłym odkrywaniem. Co do technologii...przy tak masowej produkcji wymiana linii następuje średnio co roku - nikt na świecie tego nie robi - i dlatego Chin nie dogoni. Temat wiertarki - piszą Państwo o "Blaukraft" - to produkt zasypowy - dolna półka z planowanym czasem użytkowym około roku - oczywiście jeśli produkt trafi na rynek docelowy. Jednak i ten produkt jest lepszy od poprzednich "wcieleń" - dół jest nieco wyżej. Chwalą Państwo inne marki - no cóż - można - ale DeWalt, Bosch, Makita,...pewnie i inne - to produkty chińskie.
Tyle że mają zadaną inną jakość.

Pobyt w Szanghaju unaocznia mnie jakim "zadupiem" świata jesteśmy - nic tylko wstyd. Warszawa...1 linia metra, żadnej autostrady a port lotniczy - lepiej nie pisać. Tak to my jesteśmy 3 świat - i Chińczycy od nas mogą kupić tylko pierogi...

Raz jeszcze proszę odrzućcie Państwo stereotypy - bo dawno się zestarzały, a nasze Państwo wygląda na szerokim świcie co raz gorzej a nie lepiej.

G
JK. 2010-06-15 20:15

tak tak;) tylko tego bubla składają chińczyki za miske ryżu, więc nie mów mi o chińskiej techonologii. Bo to wszystkoo wspaniałe co widziałeś to technologia zachodu i jego wpływy finansowe. A prawda jest taka że odwiedzisz dzielniicę biedoty, to będziesz wiedział kto produkuje ten sprzęt.
W chinach robi sie mnóstwo dobrych rzeczy, ale te fabryki są tak naprawde na potrzeby zachodu. Makita, Bosch czy Metabo też produkują w chinach i mimo spadku jakości to nadal różnica między chińskim boschem(niebieskim) , a chińską Toyą jest jak niebo i ziemia. Różnica totalna.

G
Sławek1 2010-06-16 09:34

B 52. Masz rację, że w produkcji i ekspansywności nie dorównujemy Chińczykom. Nie należy dyskredytować ich osiagnięć z zawiści lub w imię cudzych interesów. Dzięki politykom to u nas kolego Kubusiu są "czarne dziury" społeczne, wyzysk.
Kuba, a tak z ciekawości , jeżeli zatrudniasz sprzedawcę, to ile mu płacisz w przeliczeniu na euro.Pochwal się , proszę....
pozdrawiam Slawek

G
JK. 2010-06-16 14:25

Sławuś, nie zmienia to faktu że cywilizacyjnie to Chiny są w XIX wieku. Czyli wyzysk biednych mieszkańców chin których jest ok. miliarda. A tylko władza i kilka milionów chińczyków żyje na wyższym poziomie. Ja ci co tak chwalą technologię chiń nie przejadą się na prowincję. A to że inwestują tam najnowocześniejsze technologie koncerny z zachodu czy japonii nie zmienia faktu, że chiny to największy producent pseudo narzędzi na świecie i tak będzie jeszcze długo. Idź sławuś do marketu i weź do ręki "narzędzie" Toya lub Tesco lub power coś tam i podniecaj się dalej Chińską potegą technologiczną.
Tą potęge stworzył zachód na swoje potrzeby, na potrzeby zwykłego jaśka ze wsi który chce mieć wiertarkę, oraz dla firmy budowlanej która chce mieć tani sprzet profi.
Dle mnie nie ma tu nic do zachwytu, raczej nalezy wyrażać ubolewanie, jak kupujesz produkt i pisze na min Made in PRC.

G
koal007 2010-11-22 19:29

Poczytałem sobie wasze drętwe wywody i jest to typowe przelewanie z pustego w próżne. Działa toto czy nie. Lepsze od gówna Einhella czy nie. Nie porównujmy tego z HILTI, czy AEG. Mają swoją stronkę, sporo tych produktów, ciekawe jak z realną jakością, bo optycznie nie wygląda najgorzej. Pozdr i dość o polityce - trzymajmy się tematu.

G
Pychu47 2010-12-16 14:20

a ja kupiłem młot wyburzeniowy blaukraft, ten największy na allegro za 604 zł i jestem z niego bardzo zadowolony juz troche nim zkułem i jest ok oczywiscie zasada jedna nie przegrzewac . doszedłem do wniosku ze jak mam płacic kilka razy po 100 zł albo wiecej za wynajecie młota a trochu betonu do skucia jest to wolalem kupic młot jak skuje to co mma skuc i mlot wytrzyma to sie mi zwróci jego zakup. A nuz pochodzi jeszcze troche zasade jedna nie przemeczac i szanowac elektronarzedzia :)

G
AA 2012-07-11 21:38

WRESZCIE KTOS NA TEMAT A NIE O POLITYCE I NARODOWOŚCIACH JA KUPIŁEM DUŻO ELEKTRONARZEDZI 7 LAT TEMU JAK FIRMA WCHODZILA NA RYNEK WCZORAJ MI SIE POPSULA RESZTA CHODZI DALEJ AKUMULATORKI OD WKRĘTARKI KRUTKO TRZYMAJA JESTEM BARDZO ZADOWOLONY JAK
ROZKRECILEM WIERTARKE TO NIE MA RZADNEJ RDZY I PLASTIKOWYCH TRYBOW A JA ROBIE REMONTY CALY CZAS. POZDRAWIAM

G
user 2012-12-21 07:37

Witam!!!
Jestem serwisantem elektronarzędzi różnych firm od ponad 10 lat. Z elektronarzędziami o nazwie Blaukraft spotkałem się 3 lata temu. Firma ta ma trzy rodzaje linii. Majster,m standard i Profi. Rzeczywiście linia maister to narzędzia zwykłe tak zwane jednorazówki-ale cena adekwatna do jakości. Moją uwagę przykuły jednak elektronarzędzia z lini Profi. Według mojej oceny z punktu widzenia jakości wykonania pod względem technicznym tych narzędzi i funkcjonalności nie boję się porównać ich z takimi firmami jak Makita, Bosch czy Kress. Powiem tylko tyle, że bardzo żałuję, że firma nie utrzymała się w Polsce. Elektronarzędzia Blaukraft Profi są godne polecenia i nie dam o nich powiedzieć złego słowa. Pozdrawiam

G
kk 2013-09-03 09:48

Na tyle postów 2 na temat...
...reszta rozmowy na poziomie podstawówki, bo banał za banałem na temat Chin...
...ale dalej nie wiem nic o wyrobach Blaukraft...
ze swojej strony dodam:
- tarcza 125x6 metal- za twarda - ale cena do jakości O.K.
- lamelki 115/60,80 - cena do jakości d. dobra
jak lameki korundowe?, tarcze 125x1? może ktoś coś napisze

G
kolo 2018-03-05 10:21

Cześć, możecie mówić co chcecie ale ja jestem zadowolony z piły ukosowej m-ki Blaukraft, kupiłem ją w 2009 roku, położyłem podłogi w swoim domu i jeszcze przy jej pomocy podłogi położyli dwaj sąsiedzi, obecnie służy mi do cięcia patyków i gałęzi na opał. Zajebiście się sprawdziła:) Pierdzielenie że chińskie to bubel, to już nie te czasy:)))

1 2 3