Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam ponownie, w innym temacie prosiłem o pomoc w wyborze wkrętarki. Po wielu namysłach i przygodzie z chińszczyzną zdecydowałem sięw końcu na - miałem nadzieję - profesjonalny sprzęt, a mianowicie Bosch GSR 14,4-2 Li.Wszystko ładnie pięknie, jednak przy najprostszym zadaniu - wierceniu w drewnie okazało się że wrzeciono ma bicie. Udało mi sięvto nawet uchwycić na filmie. Wierciłem przez uprzednio nawiercony przez fabrykę otwór w płycie wiórowej fi 5 mm. Wiertło DeWalta HSS Co, a więc raczej na pewno jest proste, wcześniej nie używane. Pytanie, czy jest jakaś dopuszczalna norma na bicie wrzeciona wkrętarki? Bo szczerze mówiąc we wkrętarce za ponad 500 zł raczej bym siętego nie spodziewał, delikatnie mówiąc. Jak już pisałem, wcześniej miałem wkrętarkę Power G 10.8v z Leroy Merlin za 199 zł, co prawda była słabsza ale bicie na wrzecionie miała minimalnie większe, o ile nie takie same, a to jednak chińsczyzna. Tę chińską wkrętarę oddałem ze względu na problem z akumulatorami i czym prędzej kupiłem boscha, jednak jestem trochę zawiedziony. Pytanie co robić, reklamować, czy oddawać i kupić inną? wkrętarka jest pierwszy raz użyta a tu taki kwiatek. Link do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=vQXUQ84AY68&feature=youtu.be
Michał - niestety tutaj nie ma reguły: nieprecyzyjne wrzeciona mają Bosche, AEG i Metabo. Jedyne rozwiązanie - próbuj reklamować. W moim Metabo BS 18Li wymienili mi bez problemu na metalowy. Te tańsze uchwyty są częściowo metalowe, w pełnych metalowych takie hece się nie zdarzają. Nie takiego parametru jak dopuszczalne bicie wrzeciona. Na cienkich wiertłach będzie to zjawisko bardziej widoczne. No i niestety przy mniejszych średnicach jest bardziej dokuczliwe. Wszystkie maszyny za cenę ~600-1000 PLN to nie jest szczyt precyzji i wysokiej jakości. Z wrzecionem nie miałbyś problemu w Festoolu, ale zapłaciłbyś pewnie koło 2 000 PLN. Tak jak sugeruję - próbuj reklamować i wymieniać w ramach gwarancji. Uchwyt kosztuje koło kilkudziesięciu złotych, więc nie aż tak dramatycznie dużo.
Ale czy to co jest u mnie i widać na filmie to duże bicie jak na takąwkrętarkę? Jest to moja pierwsza maszyna w tych pieniądzach więc chciałbym być pewien czy zostawić tak jak jest czy bawić się w wysyłki, reklamacje... Czy może po prostu oddać i kupić inną. Ma ktoś jakieś porównanie ze swoją wkrętarką?
Oczywiście, że reklamuj, nie ma prawa być takiego bicia!!!! Bosch ostatnio zszedł na psy, dlatego zacząłem kilka lat temu używać makity. Pracuję przy montażu mebli więc wkrętarek już miałem kilka. Najlepiej niech zwrócą Ci kasę a bosch-a trzymaj się daleko. Po tamtej solidnej firmie został tylko napis. A o to co możesz kupić w tych pieniądzach. Pamiętaj bosch=wielkie gówno. wkretarka-makita-bdf343-she-14-4v-li-ion Bicia wrzeciona nigdy tam nie ujrzysz. Pozdr., Paweł
Dobrze, a skoro nie minęło jeszcze 10 dni od momentu zakupu, to mogę ją zwrócić ze względu na tę wadę i żądać zwrotu pieniędzy? Tak myślę że dołożyłbym jeszcze parę groszy i kupił coś konkretniejszego, wczoraj jeszcze próbowałem wiercić wiertłem 2mm i nie jest to precyzyjne wiercenie. Nawet przy wkręcaniu wkrętów maszyna bije na boki, trzeba ją mocno trzymać. Przy poprzedniej chince tego nie było, albo nie było aż tak wyczuwalne.
10 dni na zwrot towaru dotyczy narzędzi zakupionych w legalnie działający sklepach - jeśli kupiłeś na allegro jakiś sprzęt z wysp, etc. to mam nadzieję, że masz świadomość, że to tak nie działa ;-) Wynika to z przepisów dot. tzw. zawierania umowy na odległość, poza siedzibą firmy. Jeśli kupiłeś sprzęt w sklepie stacjonarnym, albo w hipermarkecie, musisz się zorientować jak wygląda w tym konkretnym przypadku możliwość zwrotu towaru. Powiedz jeszcze, jak dużo chcesz wydać na wkrętarkę? Do czego ma służyć? Pracujesz nią zawodowo, czy hobbystycznie?
myślałem wydać max. 600 zł, ale na to wychodzi że nie kupię w tej cenie nic naprawdę konkretnego. Wkrętarka do prac hobbystycznych, chociaż czasem coś komuś trzeba zrobić.
Idź do Leroy Merlin, spokojnie coś wybierzesz za 600 zł i będzie to sprzęt profesjonalny do prac typu skręcanie mebli itp. Ostatnio w Leroy Merlin mieli wkrętarkę CELMA z dwoma akumulatorami za 300 zł. Jedyna wada to, że akumulatory były NiCa a nie Lion ale sprzęt był niezły. Widziałem też wkrętarkę AEG 12V 35 Nm z dwoma aku Lion za 450 zł. Sprawdź też na miejscu sobie sprzęt, czy nie ma bicia. A od bosch-a trzymaj się daleko i mówię to poważnie nie raz się przejechałem na tym gównie.
Dokup inny uchwyt jaki problem ? na pewno jest wymienny. Ja w Metabo BS LI wymieniałem,bo też biło. mam Futuro Plus S1, p. Fleks ma chyba Futuro Plus S2 M.
Panowie, chyba się z chujem na głowy pozamienialiście. Jak kupujesz nowy sprzęt za 600 zł to nie może być mowy o biciu. Dziś w drodze z pracy byłem w leroy i patrzyłem z ciekawości na wkrętarki, czy to wspomniana przeze mnie celma czy makita nie mają żadnego bicia nawet o długości kilkunastu cm. Sprzedawca potwierdził tylko co wiedziałem, jeśli produkt jest felerny to przynieść i wymienią na dobry. Kurde kolega dopiero co wywalił kasę na nowy sprzęt i już ma coś na własny koszt dokupować. Takie rady wsadźcie sobie w zwieracz. Michał bierz ten syf i gnaj do sklepu niech ci wymienią lub oddają kasę. Nie daj sobie wmówić, że to nie feler, tylko feler bo jak założysz wiertło fi 8 to chcesz dziurę fi 8 a nie fi 10, what the fuck.
Dokładnie, na filmie przy niskich obrotach tak tego nie widać, dziś wierciłem wiertłem 5mm na wysokich i ręką trzęsło choćbym parkinsona miał. Jutro dzwonię dogadać szczegóły zwrotu bądź wymiany.
I jak wymieniłeś czy oddali kasę?
Odesłałem, jeszcze nie mam odpowiedzi, poinformuję o rezultacie.
Wkrętarka oddana, pieniądze zwrócone. Na razie wróciłem do chińczyka z LM za 199 zł bo muszę czymś dokończyć meble składać. Zrobiłem mu mały test w postaci wkrętów 6x100mm do drewna i na pierwszym biegu daje sobie spokojnie radę. Bicie ma, ale nie takie duże jak w boschu. Do mebli jest w sam raz, a jak będę potrzebował czegoś naprawdę konkretnego to wezmę metabo bs14,4 li. Dzięki serdeczne za pomoc.
I tam ma być. Teraz sam widzisz co sprzęt bosch jest wart. Jak będziesz coś kupował to idź do castoramny (albo lepiej do leroy merlin, mają niższe ceny) wybierz coś, rozpakuj i najpierw sprawdź, później płać. Nigdy przez allegro bo nie widzisz za co kasę płacisz. Pozdrawiam, Paweł
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.