Bicie wrzeciona GSR 14,4-2 Li

G
Bel-ami 2012-09-14 17:17

Re: Bicie wrzeciona GSR 14,4-2 Li

Muszę się nie zgodzić z kolegą Pawłem. Bo są w internecie i na Allegro sklepy do których można mieć zaufanie. Tylko lepiej oczywiście poprosić takiego pana z obsługi aby dokładnie sprawdził sprzęt przed wysyłką i tyle. Sam od lat robię zakupy w internecie, narzędzi, elektroniki i różnych dupereli i nigdy się nie zawiodłem. Poza tym jak pójdziesz do LM czy Castoramy to za każde elektronarzędzie zapłacisz przynajmniej 15-20% więcej niż w sklepie internetowym. Przede wszystkim jak kupujesz na Allegro to sprawdź komentarze, staraj się kupować w swojej okolicy żeby można było przy odbiorze osobistym rozpakować i obadać sprzęt. A kuriera trzymaj dotąd dopóki nie otworzysz paczki i nie potwierdzisz, że wszystko jest ok, bo później będziesz się bawił w odsyłanie itp.

G
JK. 2012-09-15 20:25

Ja też się tym razem pozwolę nie zgodzić, hipermarket nie zawsze ma wyższe ceny, a czasami jest nawet tańszy(niestety).

G
Paweł 2012-09-15 21:28

Potwierdzam. Leroy ma niższe ceny sprzętu niż na allegro i to jest fakt.

Pozdr.,
Paweł

G
Bel-ami 2012-09-15 22:29

No tak, ale jakie są te proporcje? 30% asortymentu w takim LM jest tańsze bo, albo mają dobrą umowę z dostawcą, albo jakąś promocję. Wtedy jest oczywiste, że kto ma rozum ten kupi w markecie. Ale niestety jakieś 70% asortymentu jest niestety droższa. Nie piszę tego bo sobie wyssałem z palca jakąś teorię. Robię zakupy i w sklepach internetowych i w marketach budowlanych, i jestem w stanie sam ocenić gdzie według mnie bardziej się opłaca kupować poszczególne produkty. Pewnie, że market ma swój niewątpliwy plus z tym, że elektronarzędzie czy materiały są na miejscu, przed kupnem możemy obmacać to co nas interesuje a po kupnie zapakować prosto do samochodu i do domciu czy na budowę. Ale uważam za chybioną teorię, że trzeba kupować tylko w marketach bo tam to mamy pewniaka a w internecie to oszukują i tylko szmelc albo podróbę można kupić.

G
Michal 2012-09-16 22:21

Nie ma co się panowie wykłócać czy internet czy market, wszystko ma swoje plusy i minusy. Boscha kupiłem na allegro i przyjęli zwrot bez problemu. Do leroy poszedłem pomacałem i kupiłem to co mi odpowiadało. Asortyment jest ograniczony ale jeśli ktoś coś na szybko potrzebuje to kupi a kupując przez internet musi czekać na przesyłkę.

1 2