Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
Ostatnio czytałem duzo artykulów na temat elektronarzedzi boscha. co ciekawe ta marka ceniona przeze mnie od lat naprawde stawiana na akumulatorowe zasilanie. Ponoc za granicą o wiele lepiej sprzedają się akumulatorowowe narzedzia i zastanwiam sie wlansie czmeu u nas ciagle sa tak niedoceniane. Widzialem juz w dzialaniu kilka sprzetów i jest pod wrazeniem jak dlugo mozna nimi dzialac. POza tym teraz wysztsko jest kompatybilne wiec co za problem w czasie pracy jedno ako ladowac a na drugim pracowac. Czy tylko ja mam odczucie ze bagatelizujemy akumulatrowe narzedzia?
Też tak uważam, nie doceniamy akumulatorów.. A bosch akurat jest jednym z pierwszych marek ktore wciągnęly sie w testy i kombinacje z akumulatorami. Tak się składa, że pracowałem już kilkowama wiertarko wkretarkami i naprawde, bo nowsza to jakos ulepszona. Myślę, że Bosch w tej kwestii ma potencjal.
Tak się składa, że pracowałem już kilkowama wiertarko wkretarkami i naprawde, bo nowsza to jakos ulepszona. Myślę, że Bosch w tej kwestii ma potencjal.
od jakiegos czasu panuje w branzy "moda" na narzedzia akumulatorowe,ale jak widze np szlifierke,pile,czy sds na akumulator to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac.drozyzna jak diabli a moc jaka????? do czego to sie nadaje???wkretarka do skrecania mebli to jak najbardziej bo poreczna jest ale szlifiera na baterie??chyba dla kobiet:).nawet najslabsze narzedzie na prad jest o niebo lepsze od najlepszych na baterie.pozdrawiam
nawet najslabsze narzedzie na prad jest o niebo lepsze od najlepszych na baterie.pozdrawiam
Dokładnia. Teraz producenci inwestuja i ulepszaja narzedzia na ako. I zgadzam się z Mikiem ze cosraz wiecej dorwunuje mocą elektronarzedziom sieciowym. Niedlugo sieciowki bedzie trzeba sochwac do szuflady. Ze wszystkim tak jest.. nowe technologie.
A niektóre jak np. młot Hilti TE30A36 miażdżą nawet najmocniejsze sieciowe.
super hilti,super metabo,super to super tamto.na tym forum chyba nie ma zadnego robola tylko sami sprzedawcy,jaki bys temat nie czytal dowiesz sie jednego; super metabo.
Narzędzia akumulatorowe to faktycznie bardzo popularny w ostatnich latach trend. Jedną z pierwszych marek, która na szeroką skalę zainwestowała w nową technologie było Milwaukee. Nie ma chyba dzisiaj producenta, który proponowałby szerszy asortyment i wybór. Trend zaczęli zauważać także inni producenci, a przejawem tego jest rozszerzanie oferty akumulatorowej w segmencie DIY, czego przykładem jest Bosch. Czy akumulator jest lepszy od kabla? To dobre pytanie. Najlepiej odpowiedzieć na nie w ten sposób: czy ktoś wyobraża sobie dzisiaj wiertarko-wkrętarki zasilane z sieci? A przecież jeszcze kilka lat temu, to nie były zbyt wydajne i ekonomiczne narzędzia. Dzisiejsze młotki udarowe, szlifierki, etc. mają parametry i wydajność zbliżoną do narzędzi sieciowych - ktoś wcześniej już zwrócił na to uwagę. A są prace, które trudno wykonać sieciowym odpowiednikiem. Czy akumulator trzeba naładować na budowie? Oczywiście. Ale korzyści z pracy akumulatorówką są często dużo większe. Profesjonalne narzędzia umożliwiają nieprzerwaną pracę przez kilka godzin, a ładowarki regenerują aku często w ciągu kilkudziesięciu minut. Dla ludzi, którzy żyją z takiej pracy do bardzo poważny argument. Bawiłem się swego czasu akumulatorowymi Boschami - uważam, że to fajne, w miarę wydajne (na domowe potrzeby) narzędzia, często innowacyjne. Są drogie, owszem. Ale jeśli ktoś świadomie wybiera konkretne rozwiązanie, to często koszty są na drugim, bądź trzecim planie.
Producenci zakładają, że pracując daną marką masz akumulatory i ładowarkę. Przecież nie musisz kupować do nowego narzędzia nowej ładowarki i baterii. Dzięki temu koszty zakupu samej maszyny są porównywalne do kosztów sieciowego odpowiednika. Łatwiej takie narzędzia transportować, łatwiej przechowywać i łatwiej pracować. Mnie osobiście ten trend się podoba. Co do śmiechu... Oczywiście, tanie, marketowe narzędzia nie muszą spełnić oczekiwań użytkownika, który spodziewa się, że za małe pieniądze otrzyma rewelacyjną jakość. Ale profesjonalne narzędzia w niczym nie ustępują wydajnością i możliwością sieciowym.
Dokładnie zgadzam się z Fleksem. Teraz większość urządzeń jest kompatybilna ze wszystkimi akyumulatorami o tej samej mocy. Jeśli ktoś zacnzie kompletować to może swobodnie kupić sprzęt bez ako a przez to w niższej cenie. Dodatkowo w razie czego łatwo też same aku dokupić. Nie ma co się zamykać na pęd innowyacyjności, ja też coraz bedziesz przekonuje się do elektonarzędzi bez kabla.
Producenci zakładają, że pracując daną marką masz akumulatory i ładowarkę. Przecież nie musisz kupować do nowego narzędzia nowej ładowarki i baterii. Dzięki temu koszty zakupu samej maszyny są porównywalne do kosztów sieciowego odpowiednika. Łatwiej takie narzędzia transportować, łatwiej przechowywać i łatwiej pracować.
wlasnie.z calym szacunkiem dla pana kleksa ale co innego:"bawilem sie,testowalem" a zuuuupelnie co innego szarowka budowlana.moim zdaniem zaden test nie zweryfikuje narzedzia (albo calej koncepcji) lepiej niz codzienna eksploatacja w ciezkich "bojowych" warunkach.narzedzia aku?dla segmetu DIY pewnie tak ale hardkorowa harowa budowlana?czas pokaze.........
Czyli jadąc na budowę mam wziąć kilka narzędzi i jeden akumulator i jedną ładowarkę ?
Ano wygląda to tak, że non stop w ładowarkach siedzą minimum trzy akumulatory, ze dwa leżą w torbie już naładowane, plus oczywiście akumulatory w narzędziach. Wszystko z jednej stajni. Razem tego będzie ze 20kg, co transportu nie czyni łatwiejszym.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.