zestaw tx i hex

G
digi 2012-05-01 11:24

zestaw tx i hex

Potrzebne zestawy kluczy kątowych torx i imbus. Ktoś może coś doradzić w tej kwestii ? Z czego korzystacie ? Zastosowania raczej domowe choć odkręcanie zwykle skorodowanych śrub trzymających piastę z tarczą hamulcową również. W sumie może zamiast super solidnego zestawy dokupić do nieco tańszego jakieś solidne bity na sztuki w większych rozmiarach (Tx40, Tx50 itd) do mocowania się ze śrubami przy samochodzie ?
Ostatnio połamałem jakiś marketowy szajs, imbusy też mam jak plastelina ...

Jonnesway ? Bondhus ? Yato ? a może lepiej Wiha ? Wera ?
takie tx dobre ?
http://allegro.pl/wiha-zestaw-kluczy-torx-prostar-366sz13-i2299729643.html

G
Bel-ami 2012-05-01 19:55

Re: zestaw tx i hex

Jonnesway robi bardzo solidne i rozsądne cenowo narzędzia, ale niestety ich kluczy imbusowych nie mam w skrzynce. W tej akurat kategorii mój wybór padł na Bondhusa. Jak dla mnie są świetnej jakości, wytrzymałe, trzymają wymiar i wieczysta gwarancja (choć nie musiałem reklamować bo trzymają się świetnie, to zawsze fajnie mieć w zapasie). Jeżeli rozważasz kupno to polecam, będziesz miał pożytek, jeżeli sam nie uszkodzisz celowo klucza to raczej nawet nie skorzystasz z tej gwarancji.

G
PanFleks 2012-05-01 20:44

Re: zestaw tx i hex

Digi, ja mogę polecić Bondhusa i Wihę. Mam ich imbusy, a z Wihy kupowałem na sztuki cały zestaw wkrętaków (płaskie, krzyżowe i torxy).
Mam też jeden zestaw końcówek tx na grzechotkę (chyba 1/2 cala) z Castoramy, Stahlsona. Potrzebowałem na szybko, do samochodu właśnie - sprawdzają się znakomicie. Nie jestem pewien jak wygląda jakość aktualnie sprzedawanych kluczy, bo z tego, co gdzieś wyczytałem, produkuje je dla Casto już chyba ktoś inny. Kilka tx mam w zestawie z kluczami Covala, ale to same bity, dołożone raczej po to, żeby było na bogato ;-)

1