Zestaw kluczy nasadowych

G
eryk21 2011-01-20 17:01

Zestaw kluczy nasadowych

witam, chciałbym kupić zestaw kluczy do użytku domowego, co warto kupić, celuje w sprzęt dobrej jakości, co sądzicie o firmie cowal, beta i bahco, który warto kupić, wiem że to górna półka ale lubie coś kupić raz a porządne. pozdrawiam i czekam na opinie

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-02-11 10:03

Re: Zestaw kluczy nasadowych

... który warto kupić, wiem że to górna półka ale lubie coś kupić raz a porządne. pozdrawiam i czekam na opinie

Proponuje takie rozwiązanie. Zakup bardzo dobrej jakości i o chyba najlepszej ergonomii czegoś takiego jak grzechotka widoczna tutaj
http://www.forch.pl/product.aspx?p=458178ce-ff5c-478a-8d46-a54ae6fa8ef2&g=3c046c72-aa28-46bf-a310-c61e9a45e366
Jest to chyba to samo co Wera Zyklop. Ja pracowałem tym z Forcha ale narzędzie znam z opisów Wera i śmiało można powiedzieć że jest to jeden produkt.
Bardzo drobne zęby pozwalają zapadce na prace przy minimalnej ilości miejsca, możliwość regulacji kąta w kilku pozycjach. Cytat ze strony "Możliwość blokady głowicy przy 0°,15°, 90° oraz 180°. "
Od siebie dodam że jest nawet kąt "minusowy" około 15 stopni. I największa zaleta czyli praca jak normalnym wkrętakiem.
Co do różnic które mogę zauważyć to Wera ma minimalnie mniejszą jak mi się wydaje główkę.

Forcha raczej normalnie się nie kupi a i cena pewnie wyższa będzie od Wery.
Do tego dokupić już coś tańszego ale nie najtańszego czyli jakiś zestaw nasadek przedłużek itp.

Różne są możliwości. Osobiście posiadam od kilku lat dwa zestawy Stanleya jeden w domu drugi w aucie. Są używane do normalnych prac, do tych cięższych używam grzechotki Facoma bardzo dużej i pancernej lekko nie sprawnej którą dostałem kiedyś w gratisie. W między czasie dokupiłem nietypowe nasadki których potrzebowałem a których na próżno szukać w normalnych zestawach.

Jeżeli będę miał potrzebę dokupienia czegoś kolejnego na pewno będzie to sama grzechotka tego typu.

1