Zakup Elektronarzędzi

G
kanias 2008-10-09 00:00

Zakup Elektronarzędzi

Witajcie
Jestem Nowy na tym forum i mam nadzieje ze byc moze udzielicie mi kilku porad. Przejde do sedna sprawy.
Zamierzam sie z kupnem roznego typu elektronarzedzi, z mysla uzywania ich podczas budowy domu. Rozpoczecie blizej nieznane :)
W moim zalozeniem jest korzystanie z pomocy osob trzecich, tj. moze jakis firm lub prywatnych malych przedsiebiorcow, ktorzy myśle beda (powinni) miec swoj sprzet, ale w razie koniecznosci zrobienia czegos samemu, chcialbym posiadac swoj wlasny, lub ewentualnie użyczyć wlasnego pod warunkiem ze osoba ktora bedzie z niego korzystac bedzie osobą "rozumna i odpowiedzialna", kazdy zna roznego typu historie wokol siebie.
Jestem osoba ktora ma pewne doswiadczenie w sprawach budowlanych (bardziej pracach wykonczeniowych) i wie jak postepowac z elektronarzedziami (nic na siłę), takze lubie majsterkowac w roznych dziedzinach. Zreszta chcialbym
dokonac zakupu na "lata" bo majac domek jednorodzinny zawsze bedzie "coś do roboty".
Postanowilem dokonywac zakupu co jakies 2 mce aby moj budzet domowy tego mocno nie odczul. Powinno mnie byc stac na ten "lepszy" sprzet (moze nie ten w pelni profesjonalny chodz jezeli cena nie odbiegalaby mocno od tych standardowych, to czemu nie), gdyz uwazam ze dobry sprzet odpowiednio uzywany bedzie sie eksploatowal dlugo i rownie dobrze(lepsza jakosc wykonania).Obserwuje od pewnego czasu oferty sklepow i od teraz postanowilem bardziej dzialac w temacie, aby zaczac nabywanie sprzetu. Czasem mozna napotkac wyprzedaze ostatnich egzemplarzy za naprawde super cene.
Bede zapewne potrzebowal:
- Wiertarka x 2 (mniejsza i wieksza/udarowa)
- Młotowiertarka (sredniej wielkosci)
- Szlifierka katowa x 2 (mala i duza)
- Wkretarki x 2 (do tych lzejszyc i ciezszych robot)
- Wyrzynarka
- Pilarka (sredniej wielkosci)
- Opalarka
- Szlifierka oscylacyjna tzw. Docieraczka
- Szlifierka stołowa
- etc. zestawy wierteł, tarcz sciernych,itp
Jezeli chodzi o producentow to rozwazam: Makita, Dewalt, Hitachi, Hilti, Bosch, Metabo jak rowniez te tansze jak Black & Decker i inne, ktorych nie sposob wymienic. Nie ukrywam ze zalezaloby mi na dobrej jakosci sprzecie, ktory tak jak wspomnialem da rade przetrwac te lekkie i ciezkie chwile.
PS. Mam mozliowsc zakupu sprzetu w Europie jak tez w USA wiec jezeli ma ktos jakis ciekawe linki do stron internetowych bardzo prosze podeslac.
Wazne takze.
1.Czy jest sens zakupu narzedzi akumulatorowych, glownie wkretarki jezeli tak naprawde bede jej potrzebowal za 6 lub 12 m-cy?
2.Czy jezeli zdecyduje sie ma ich zakup i "nie bede uzywal" akumulatorow do momentu startu glownych prac to czy one moga stracic na swej kondycji/pojemnosci po tym okresie ? Wiem nie ma problemu z kupnem ogniw, ale czy jest sens ?
Prosze o Wasze opinie.
Z powazniem
Sebastian

G
dealer 2008-10-10 00:00

Re:Zakup Elektronarzędzi

Szczeze przyznam ze jestem dealerem narzedzi. Ale daje slowo ze nie bede wciskal kitu.
Nie chce robic reklamy, ale sprawdz narzedzia na stronach www.festool.pl i www.protool.pl; Typowo niemiecki sprzet.
(zamawiaj przez email: festool_de@gmail.com; odpowiadam na kozda wiadomosc)
To są Mercedesy wsrod narzedzi i potwierdzi to wiekszosc dobrych stolarzy, ciesli i budowlancow.
Niestety sa to drogie sprzety ale bez porownania lepsze n.p. od Boscha czy innych.
Nie trzeba sie bac ze cos sie przepali lub wysiadzie. Poza tym gwarancja jest na 3 lata.
Po zakupie wkretarki czy innych sprzetow nie musisz sie obawiac ze cos bedzie nie tak jezeli troche poleza. To naprawde profesjonalny sprzet.
Poza tym wkretarki sprzedaje razem ze specjalna lwdowarka.
Jezeli masz w polsce swoja dzialalnosc to istnieje mozliwosc zakupu sprzetu bez VATu z niemiec. Mam tam oddzial.
Naprawde polecam.
Pozdrawiam
dealer narzedzi festool/protool

G
Student1982 2008-10-11 00:00

Makita, Dewalt, Hitachi, Hilti, Bosch, Metabo
wszystkie ok
Hilti-masz drooogie i serwis
Bosch-oczywiście niebieski
zobacz też to
http://www.milwaukeetools.pl/int/pl/pl_site.nsf/frmIndex?ReadForm

G
dealer 2008-10-13 00:00

Koryguje E-MAILa:
festool.de@gmail.com

G
kanias 2008-10-15 00:00

Dzieki ludzie za te kilka słow, wlasnie niedawno w dosc profesjonalnym sprzecie widzialem ta firme Milwaukee, szczerze mowiac jest to dla mnie zupelnie cos nowego, bede sie rozgladalal po sklepach i szukał szcsegolow na necie i fachowcow.
Dzieki pozdrawiam
Sebastian

G
kanias 2008-10-15 00:00

sorki, mala pomylka - "profesjonalnym sklepie" :)

1