Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Mam pytanie do osób używających wyrzynarek Metabo - jak się nią pracuje? Nadaje się do niezbyt wyczerpujących prac? Mam na myśli modele STE 65, STE 75. Co oznacza Quick w nazwie modelu? Chciałbym sobie taką sprawić, ale nigdy wcześniej nie pracowałem Metabo i nie wiem ile ten sprzęt jest wart.
Quick oznacza - szybką, beznarzędziową wymianę brzeszotu. Są to narzędzia profesjonalne i jak najbardziej dobraj jakości. Ale jesli mam być szczery bardziej polece ci coś innego, wyrzynarki z AEG STEP 70 oraz STEP 90X. Dla porównania: - Metabo STE65 moc 430W - cena ok 350-380 - AEG STEP 70 moc 500W - cena ok. 370-390, ogumowana rączka pokretło na przycisku. - Metabo STE 75Q(podrzynanie, szybka wymian brzeszczotu), zakres cięcia 75mm, cena 0k. 450-500 - AEG STEP 90x przy tej samej mocy zakres cięcia 90mm, również szybka wymian brzeszczotu(troche łatwiejszy niż w metabo), ogumowna rączka, pokretło regulacji prędkości na przycisku. cena 560-650zł Obie firmy proponują 3 lata gwarancji. Osobiście korzystam z ostatniej propozycji.
Dziękuje panu za odpowiedz. Nie szukam innej marki bardziej interesuje mnie opinia pracujących tym narzędziem. O aeg nie słyszałem wcześniej. Jak czytam to porównanie, to nie wiem w czym jest aeg lepsza: wszystkie mają pokrętło, szybkie mocowanie brzeszczotu a aeg jest nawet droższe. Co daje ogumowana rączka bo Metabo tego nie ma? Czy w pracy odczuje się 70 Watów różnicy, bo taka duża głębokość cięcia jak w aeg to mi niepotrzebna???
No więc odpowiadam. AEG to największy producent narzędzi i sprzętu AGD na świecie tuż po Boschu i B&D. To jedna również najstarszych marek, która posiada wiele pantentów. Kiedy AEG produkowało już narzędzia dla fabryk w niemczech, to załozyciele Metabo byli jeszcze dziećmi. Dla Metabo duże młoty udarowe produkuje AEG. teraz co to samych wyrzynarek. - Gumowana rączka dużo daje, zwiększa znacznie komfort pracy, dłoń mniej się męczy. Pracowałem troche kiedyś na Boschu PST 650PE i wiem co mówie. - Pokretło, jest dość istotne. Bo Metabo robi pokretła standardowo, osobno co zmniejsza praktyczność. W AEG czy w Boschach(niektórych) pokretła są robione na przycisku, dzięki temu: Siła nacisku reguluje prędkość, a pokretło ustwia wstępny wybór prędkości. - Większe parametry, owszem może niewiele ci mówią, ale róznica dla wyrzynarki 430 a 500W jest już dość znacząca, maszyna się mniej męczy na cięciu tych samych grubości materiałów. Większy zakres cięcia sprawia, że samo narzędzie jest ciut badziej praktyczne, a już przyjdzie ci ciąć coś o grubości np:80mm? dla STEP 90x będzie to praca normalna dla STE 75Q będzie to już naduzywanie nieco narzędzia. AEG jest ciut droższe, ale praktyczniejsze i mocniejsze. Jakościowo podobne wyrzynarki. Sam wybierzesz, znasz już wszystkie za i przeciw.
Hehe, rady dość pomocne ale tylko dla kogoś, kto jest niezdecydowany. Powiem jeszcze raz: nie interesują mnie inne marki, zależy mi raczej na opisach osób, które pracowały metabo (swoją drogą to ciekawe, że lodówki czy kuchenki metabo jeszcze nie widziałem, ciekawe co aeg ma lepsze - czy narzędzia czy sprzęt agd :):)). Widziałem to metabo w markecie - pokrętło ma w guziku, a jakie to jest standardowe? Jeszcze jedno pytanie co do tych możliwości - będę układał parkiet w mieszkaniu, czy potrzebuję takiej dużej głębokości cięcia??? Czy takie 800 mm to się często tnie? Ile ma płyta meblowa? Więcej, czy mniej?
Pytałeś co to AEG oraz co dają pewne rzeczy, wyjaśniłem. Skoro chcesz tylko Metabo, trzeba było nie pytać o te róznice. Głębokość cięcia - dziś płyta meblowa, jutro kilka kantówek 100X100 np. Wyrzynarka to jedyne tak małe urządzenie które potrafi ciąć takie rzeczy, Reszta to Piły szablaste, oraz duże narzędzia typu piła taśmowa. Co do tego Metabo z pokretłem to widziałeś model STE 65SP. To nie jest standarowe w wyrzynarkach. Standardowe pokrętło jest zawsze osobno. Jeśli chcesz sprawdzić, idź do tego sklepu i sprawdź sobie jak działa STE 65SP. Może sie przekonasz że to korzystne rozwiązanie.
Czy AEG to taka dobra firma to bym się zastanawiał.Mam wkrętarkę [kilka marek]. Numer jeden 8 letnia dewalt 2 miejsce bosch 3 letni któraś z kolej makita ta ma 2 lata pozostałe padły po 2 latach parkasade czy jak to jest z lidla kupiona bo tania działa jak glupia dewalt 2 letni -litowa bateria w porównania nie do tej starej [stara lepsza wygodniejsza bateria trzyma jak głupia] no i AEG coś koło 5 lat kupiona bo droga mocna. Baterie już mam 3 oryginały żaden nie trzymał dobrze nawet roku.[kupiłem teraz zamiennik ciekawe co będzie]
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.