Wyrzynarki Boscha

G
Paweł 2008-09-24 00:00

Wyrzynarki Boscha

Witajcie,
Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii: chcę kupić dobrą wyrzynarkę, najbardziej zależy mi na solidnym mechanizmie prowadzenia ostrza, bo sprzęt, który mam teraz jest daleki od ideału: nie da się ciąć nim po linii prostej dłużej, niż kilka centymetrów. Zauważyłem, że dobrą opinię ma sprzęt Boscha (seria PST: 650, 700 i 800) oraz B&D, np. KS999. Sprzęt do użytku domowego, głównie miękkie drewno, więc moc silnika nie ma wielkiego znaczenie (zresztą większość maszyn ma ok. 500W). Najbardziej zależy mi na opiniach tych, którzy ww sprzętem pracują lub go naprawiają.
Czy osłony przeciwodpryskowe do wyposażenie dodatkowe, dokładane do niektórych modeli? Czy warto kupić podobny sprzęt z drugiej ręki? Czytałem sporo o innych markach; nie upieram się przy Boschu, ale nie chcę płacić więcej za Makitę (no, chyba, że ktoś ma bardzo poważne argumenty). Jeszcze jedno: wyrzynarka ma służyć, jak wspomniałem, do prostych prac, jak docinanie listew, płyty, etc. Zależy mi także na tym, aby można było docinać elementy pod kątem 45 st. Jak to się sprawdza przy takich wyrzynarkach? A może lepiej kupić tańszy zestaw pilarka+wyrzynarka?

1

Producenci :

Kategorie :