Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, Przymierzam się do zakupu typowo amatorskiej wyrzynarki. Znalazłem model 1061: Nie jest droga, niby posiada moc 800 W, laser i wydaje się być fajnym sprzętem, tylko że nie ma o niej nigdzie żadnych opinii i informacji, nawet na stronie Skila. Może ktoś zna ten model i mógłby coś o nim powiedzieć? Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie ma informacji bo to jest w sumie nowy produkt dopiero wchodzący do sprzedaży. W przypadku Sklia wiele modeli to jakby klony jakiegoś modelu podstawowego różniące się od pierwowzoru tyko szczegółami i np wyglądem zewnętrznym. Ten model Bosch wprowadził do sprzedaży kilka miesięcy temu i jest dostępny w OBI za 199 zł. Jest to zupełnie przyzwoita wyrzynarka za rozsądne pieniądze -typowy sprzęt dla majsterkowicza i jeśli chcesz ją używać w pracach domowych to spokojnie można ją kupić. Skil w ogóle robi dosyć dobre wyrzynarki jak i pilarki tarczowe -piszę o tym bo nie wszystkie ich wyroby są na podobnie przyzwoitym poziomie.
Witam !, również myślę o zakupie tego narzędzia - i podobnie szukałem opinii na temat tej wyrzynarki - ale nic rzeczowego i konkretnego nie udało mi się znaleźć . Wygrzebałem ją o kilkanaście złotych taniej w sklepie na allegro :) i chyba się zdecyduje - porównując moc , wyposażenie- to nawet - jak nie jest to Makita czy Hitachi - to do własnego użytku myślę ,że wystarczy - przynajmniej na te 2lata (gwarancja)
Moim zdaniem warto, ale zauważyłem jedną ciekawą rzecz na tej stronce, a miannowicie nowy młotek ze skila I z tego co widzę przynajmniej młotki udarowe skil zaczyna robić to co Einhell(red);) lub na odwrót. http://www.einhell.com/res/imageresource.aspx/9353DCE5-99AB-F17F-570E-FD7A27EA6BF0?width=514&height=549&quality=90 Chodź Einhell ma metalową obudowę;)
Moim zdaniem nie warto. I to nawet amatorsko nie warto, bo przecież amatorowi głównie zależy na dokładności robót. Kupiłem tę wyrzynarkę modelv Skil 1061 w OBI. Generalnie jak wszedzie, bajer ma zaciemnić niedoskonałości. Bejerem są: laser i zestaw brzeszczotów. Walizka to nie bajer, bo jest strasznie szajsowata. Luzy boczne na prowatnicy brzeszczota (kółko) nie pozwalają na dokładne cięcie. Jadąc wzdłuż kreski lasera brzeszczot i tak schodzi na bok, bo prowatnica ma luzy i w tym wypadku to laser wręcz przeszkadza, bo gdyby nie on, to by człowiek patrzył na brzeszczot i narysowaną przez siebie kreskę. Wycinarki Boscha nie mają tych luzów i tną dokładnie w linii prostej. Mam nawet wątpliwości co do tych 800 W. Chyba wzięte z księżyca.
Witam Dzisiaj założyłem podobny wątek. Ja szukam również wyrzynarki bo moja obecna przestała mi wystarczać. Jest głośna, szarpie i ogólnie mało precyzyjna. Tylko że ja za moją dałem 70zł a ta ma kosztować 3x tyle ? Oczywiście cena sprzed kilku lat za 380W, ale sprzęt chyba nie podrożał aż tak bardzo ? Dzisiaj chyba szukałbym czegoś z regulacją mocy / obrotów.
Czyli jakim budżetem na dzień dzisiejszy dysponujesz?? Podaj swój przedział i na pewno wybierzemy coś odpowiedniego. Pozdrawiam
Lepiej kupić coś tańszego, ale mieć pewność, że nie wtopisz kasy w podróbki, np. kupując drogie narzędzia przez internet.
Jestem posiadaczem wyrzynarki Skill. Kupiłem ją aby ułożyć kilkanaście metrów kwadratowych paneli MDF. Pierwsze wrażenia super - komplet brzeszczotów - jak do takiej pracy wystarczający, ogranicznik do cięcia, laser po którym prowadzi się wyrzynarka - super. Wszystko pięknie do czasu, aż nie przyszło mi przeciąć kawałka panela po długości. Okazuje się, że piła tnie krzywo, brzeszczot lata na boki, laser nie jest ustawiony równo do brzeszczotu i przecięcie kawałka nawet z użyciem ogranicznika powoduje krzywizny (rozbieżność nawet 1cm!!!) Brak jakiejkolwiek regulacji, kalibracji. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!. ZMARNOWANE PIENIĄDZE, BARDZO ŻAŁUJĘ SWOJEGO WYBORU!!!. Jeśli macie się uczyć na błędach lepiej uczcie się na błędach innych. Pozdrawiam.
Różnica 1 cm w cięciu? To chyba raczej nie wina narzędzia a majsterkowicza. 1 cm to jet precyzja cięcia pilnikem do paznokci. Pozdrawiam
pierdoly piszesz kup sobie taka w markecie za 50-100 zl to zobaczysz co to znaczy szajsowate a nie chwal tak tego boscha bo to jest dopiero shit czyba ze niebieski ale za te pieniadze to wybralbym makite ceny porownywalne lub mniejsze o jakosci nie pisze bo makita to makita lub black&decker-a choc juz gorszy ale lepszy od boscha zielonego!!!
jak fachowiec dupa to i z makity zrobi trupa w jedna dniowke tyle w temacie
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.