Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Hej, niedługo zostanę tatą i pomyślałem że zrobię Bobasowi kołyskę. Kasę, którą wydałbym na tę kołyskę chce przeznaczyć na brakujące narzędzia które wykorzystam do jej konstrukcji. Brakuje mi porządnej wyrzynarki. Mam jakąś supermarketową 400W za 40pln i w sumie swoje wysłużyła ale niestety brzeszczot ucieka na boki tak strasznie że nie chce jej używać do tej konstrukcji. Tak więc chcę kupić coś nowego/lepszego. Później będzie mi służyła do amatorskich prac w drewnie Budżet: około 300pln, ale jeśli znajdzie się coś w miarę dobrego i tańszego to super Pożądane wyposażenie (kolejność przypadkowa): Walizka, funkcja podrzynania, szybka wymiana brzeszczotu, laser albo inny wskaźnik, regulacja obrotów, wystarczająca moc (cokolwiek by to znaczyło), fajny wygląd :) Moje propozycje: Ferm FDJS-710 (mam wkretarkę Ferma i jest naprawdę super, brak walizki) - około 120pln Graphite 710W (niezłe opinie w sieci) około 140pln Black & Decker KS 900 (600W) - około 240pln Bosch PST 800 PEL (500W) (700 nie ma podrzynania) - około 320pln. Pytanie czy jest sens tyle płacić tylko dlatego że to Bosch? Myślałem też o Skilu 1061 (800W) ale ponoć fatalnie ucieka brzeszczot i tnie krzywo Makity w tej cenie nie mają podrzynania i mają małą moc (450W) Będę wdzięczny za Wasze opinie poparte doświadczeniem :) Gorąca prośba o nie pisanie porad typu: "Tylko Bosch!" i koniec... Niech to będzie poparte jakimiś argumentami Z góry bardzo dziękuję Wam za pomoc Pozdrawiam Piotrek
Nie szukaj wyrzynarki z bajerami typu laser, ale solidnej konstrukcji. Prawie każda tania z marketu będzie krzywo cięła. Jak założysz dobry brzeszczot to kołyskę bez problemu wytniesz. Za 300pln to kupisz sprzęt typowo amatorski. Bosch to firma której wyrobom można zaufać.
Co rozumiesz przez sformułowanie: Każda z marketu? - Makita z marketu będzie cieła krzywo, a eurotec na allegro prosto? Mariusz - mej litość i wyrażaj się dokładniej;P Co do tematu: Racja nie szukaj bajerów typu, laser...itp. Skila bym nie skreślał, mimo że wydali model 1061(nieudany) to reszta wyrzynarek jest całkiem udanych.np: http://allegro.pl/skil-masters-4800-wyrzynarka-710w-z-podcinaniem-i1593609214.html mocna i bardzo przyzwoita wyrzynarka w tej cenie. Posiada wszystko co powinna, dużą moc, podrzynanie, regulacje prędkości, miekką rękojeść, częściowo aluminiowa obudowa przekładni. Kolejna bardzo dobra wyrzynarka poniżej 300zł to: http://allegro.pl/einhell-red-wyrzynarka-rt-js-85-750w-f-vat-nowosc-i1598280423.html - polecam z całą odpowiedzialnością. Mocna, wyrzymała, wygodna. Brak jej tylko walizki. Co do Boscha, to odradzam PST 650, znacznie bardziej opłaca się dołożyć do modelu nowszego PST 700E - ważne bo ma regulacje prędkości, niby jest walizka ale brak podrzynania. Jeśli chodzi o B&D to niezła jest rzeczywiście KS 900EK, Są również doobre oferty odkupienia używanej wyrzynarki profesjonalnej, która niewiele pracowała(czasem dosłownie kilka cięć) i ktoś chce odzyskać cześć pieniędzy...np: http://allegro.pl/wyrzynarka-atlas-copco-aeg-step-75-540w-walizka-i1587943416.html Ewentualnie też profesjonalne narzędzie ale nowe z gwarancją: http://allegro.pl/wyrzynarka-makita-4329-450w-regulacja-i-podcinanie-i1584594667.html - fakt że bez żadnych bajerów, ale solidna w 100%
A jeszcze jedno pytanie a propos Boscha. Czy taki silniczek 500W jest wystarczający żeby spokojnie ciąć drewno 30-50mm? Słyszałem opinię że 500W Boscha to i tak 'więcej/lepiej' niż 800W jakieś mniej renomowanej firmy. Kusi mnie ten Bosch 800 zwłaszcza że fajnie by się komponował z prowadnicą PLS 300, którą bym mógł zakupić w późniejszym czasie O Einhellu też myślałem ale słyszałem kilka opinii że po linii Bawaria się zepsuli i to nie ta jakość co jeszcze kilka lat temu. Wczoraj w Castoramie widziałem walizkę na elektronarzędzia za 14pln więc walizka nie jest już takim problemem. Dociąłbym sobie ew jakaś gąbkę i po kłopocie
Za 300 zł Makita czy to z marketu czy z Allegro rewelacją nie będzie. Dobra wyrzynarka kosztuje więcej bo musi kosztować. Szukaj okazji na A... bo firmy czasami robią wyprzedaż i można taniej kupić dobry sprzęt. Ja tam nikomu B&D bym nie polecał bo miałem i wiem jak to działa.
Makita ta może rewelacyjna nie jest, ale w tej cenie ciężko o coś bardziej solidnego. Co do Einhella, to chyba jakieś głupoty słyszałeś;) - jakto po lini Bawaria się zapsuł?? Linia Bawaria jest najstarsza i najtańsza, troszke droższa niż noname, ale i mniej awaryjna. Lina RED i wyrzynarka RT-JS85 nie ma nic do jakości lini bawaria. Tym bardziej że lina Red w einhellu to nowa gama produktów, nigdy wcześniej Einhell nie miał tak zaawansowanych i wyrzymałych narzędzi.
Wybór padła na Boscha PST 800 PEL. Jest dobrej firmy, ma walizkę ładnie wygląda i ma jakieś tam gadżety :) Dziś przyszła i mam nadzieję że będę zadowolony :) Dziękuję Wam bardzo za pomoc Pozdrawiam Piotrek
Teraz kup dobre brzeszczoty i praca będzie przyjemnością, Polecam brzeszczoty Bosch, Hitachi.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.