Wyrzynarka BLACK DECKER CD 301

G
jerzy 2010-02-26 21:07

Wyrzynarka BLACK DECKER CD 301

Może mógłby ktos mi pomóc.Kupiłem pięc lat temu wyrzynarke
B.D. CD 301 do prac domowych. Przez ten czas była używana z dziesięc razy.Ostatnio wycinałem otwór wentylacyjny w desce grubości 3 cm. i sie uszkodziła. Na kole zębatym uszkodzone są trzy zęby.No trudno ,choc w takiej firmie nie powinno miec to miejcsa .Bardzo mnie zaskoczono w serwisie stwierdzeniem że BLACK DECKER do CD 301 nie zapewnia cześci. Wszystko bym zrozumiał stary model, zmieniono produkcje ale CD 301 można dzisiaj kupi w cenie 100 -140 zł.Maszyna wyglada jak nowa z kuferkiem cóż kiedy nie użyteczna.Może ktos ma taka wyrzynarke w której jest coś innego uszkodzone lub podpowie gdzie taką zebatke dostanę.

G
P.G 2010-02-26 23:29

Re:Wyrzynarka BLACK DECKER CD 301

kolego dobra rada nie kupuj tego syfu szkoda ze tak nie pracoje jak wyglada serwis B D jest do bani doluz nie zaluj i kup makite tak jak ja zrobilem i bedziesz zadowolony

G
Wersom 2010-02-27 00:09

kolego dobra rada doluz nie zaluj i kup... /cytuj>
...słownik ortograficzny jeszcze.

G
Sasza 2010-02-27 07:51

Może mógłby ktos mi pomóc.Kupiłem pięc lat temu wyrzynarke
B.D. CD 301 do prac domowych. Przez ten czas była używana z dziesięc razy.Ostatnio wycinałem otwór wentylacyjny w desce grubości 3 cm. i sie uszkodziła. Na kole zębatym uszkodzone są trzy zęby.No trudno ,choc w takiej firmie nie powinno miec to miejcsa .Bardzo mnie zaskoczono w serwisie stwierdzeniem że BLACK DECKER do CD 301 nie zapewnia cześci. Wszystko bym zrozumiał stary model, zmieniono produkcje ale CD 301 można dzisiaj kupi w cenie 100 -140 zł.Maszyna wyglada jak nowa z kuferkiem cóż kiedy nie użyteczna.Może ktos ma taka wyrzynarke w której jest coś innego uszkodzone lub podpowie gdzie taką zebatke dostanę.
No właśnie !
A ktoś na tym forum w innym temacie i to nie tak dawno "piał" nad obsługą serwisową BD.
Model w sklepach a części "niet"
Co do tematu to moim zdaniem jedyna szansa to popytanie w warsztatach elektronarzędziowych.
Chłopaki mają zwykle części z rozbiórek albo dopasują coś z innej maszynki.
Czasem na giełdach można dostać stare padaczki na częsci.

G
Maariusz 2010-02-27 09:18

Na giełdach i targach sprzedawcy mają sporo części i wiele mogą pomóc. Mam wyrzynarkę B&D model CD999. Sprzęt po swojemu przerobiłem bo miał takie luzy, że szok. Więcej tego nie kupię, gdyż moim zdaniem to droższa jednorazówka. Do Euroteca jest podobno więcej części zamiennych

1