Wymiana filtru oleju

G
Krzysztof 2009-03-24 00:00

Wymiana filtru oleju

Witam! Czy ktoś wie,jak wymienia się filtr oleju w pile STHIL MS 180? Czy można samemu to zrobić,czy trzeba jechać do serwisu?

G
stihl 2009-03-25 00:00

Re:Wymiana filtru oleju

filtr oleju ?

G
Krzysztof 2009-03-25 00:00

Tak,filtr oleju do smarowania łańcucha-podobny do filtru paliwa.Jak się ten filtr wymienia? Mam problem,ponieważ nie smaruje łańcucha.

G
Nikoś 2009-03-25 00:00

Powiem ci,że filtu oleju ni musisz wymieniać wystarczy jak go przeczyścisz. W tym modelu jak i ms170 najczęściej wysiadają przewody olejowe. Odwruc pilarke dołem do gury i pod czarną ramą paąga jest ten przewud i możesz go zauwarzyć. Aby go sprawdzic wystarczy jak wezmiesz płaski srubokręt i lekko naciśniesz na niego, jeśli będzie twardy to jest do wyrzucenia. Zdarza się, że czasami wyskakuje to wystarczy go wcisnąć. Jeśli będzie tak jak ci napisałem to powiem ci jak go wymienić tak aby wszystko grało i pilarka nie musiała odwiedzać serwisu:). Pozdrawiam

G
Krzysztof 2009-03-27 00:00

Witam! Znalazłem ten wężyk od oleju.Przedmuchałem go w stronę zbiorniczka i w stronę prowadnicy.Jest dobrze,czysto ,ale olej nie jest podawany w strone prowadnicy.Na zapalonej pile bez prowadnicy,gdy dmuchne powietrzem w otwór olejowy to wtedy leci,ale tylko przez chwile.Co to może być? NIKOŚ może będziesz znał przyczyne i wiedział jak to naprawić? Podaje Ci swoje gg13721420,tak łatwiej nam bedzie się skontaktować.Pozdrawiam:)

G
Nikoś 2009-03-27 00:00

Niestety niemam gg, ale jestem pewien na 90% że to jest wina przewodu olejowego, bo jak on zesztywnieje to się robi nieszczelny i pompka łapie lewe powietrze. No chyba że jest mięciutki to wtedy powiem ci co może mieć jeszcze wine. Ale narazie stawiam na przewud. Pozdrawiam

1