Wymiana elektro narzędzi w firmie

G
D.P.B. FIRMA 2012-05-29 14:18

Wymiana elektro narzędzi w firmie

Tak jak w temacie. Obecnie używam Dewalt'a i chyba przy nim zostanę. czekam na propozycję innych firm. ewentualnie kontakt z przedstawicielem firmowym dewalt. to co mnie interesuje:
młoto-wiertarka np. Dewalt D25124K
Wyrzynarka np. Dewalt DW333K
Wkrętarka np. Dewalt DW274K
Młot wyburzeniowy np. Dewalt D25831K
Pilarka szablasta np. Dewalt DW304PK
Szlifierka kątowa np. Dewalt D28134
Akumulatorowa wiertarko-wkrętarka np. Dewalt DCD780L2

Interesują mnie narzędzia jednej firmy ponieważ kupując w pakiecie można wynegocjować lepsze rabaty, a co najważniejsze jeden serwis.

G
PanFleks 2012-05-29 16:55

Re: Wymiana elektro narzędzi w firmie

Prościej chyba nie można ;-)

Tomasz Wąż
Dyrektor handlowy
Tel.: 52 323 68 07
Tel. kom.: 512 054 939
e-mail: t.waz@rotopino.pl

http://www.narzedzia.com.pl/sklep/Kontakt/

Kupowałem kilka rzeczy, jestem bardzo zadowolony z cen i obsługi.
Doradzą Ci co i jak. Co do innych narzędzi nie wiem, czy ktoś pomoże. Nie napisałeś do czego mają służyć te narzędzia, etc. Czy Twoja firma jest z Koszalina, czy są inne o tej samej nazwie?

G
D.P.B. FIRMA 2012-05-29 19:51

narzędzia te będą normalnie zgodnie z ich przeznaczeniem eksploatowane. A firma Jest z Gościcina powiat Wejherowo.
dzięki za pomoc. pozdrawiam

G
PanFleks 2012-05-29 20:47

Oj, nie zrozumieliśmy się do końca ;-)
Ja nie przepytywałem Cię z zasad bezpieczeństwa, chodziło o to, co zamierzasz robić, czyli jaki profil ma Twoja firma ;-)
Pamiętaj, że DeWalt udziela rocznej gwarancji na swoje narzędzia (oprócz akumulatorowych XR).
Nie są także kompatybilne pomiędzy poszczególnymi modelami - chodzi mi o akumulatory i ładowarki...:(

G
D.P.B. FIRMA 2012-05-30 08:24

Wykonujemy projektowanie i wykończenia wnętrz, obiektów mieszkalnych, hoteli, i budynków użyteczności publicznej, w kraju i zagranicą.

myślałem też o narzędziach Festool Protool ale niestety relacja cena/jakość jak na polskie warunki mało atrakcyjna . Oczywiście interesują mnie nowe narzędzia z fakturą.

G
JK. 2012-05-31 01:22

Stosunek jakości do ceny w protoolu czy festoolu jest zły?;)

G
D.P.B. FIRMA 2012-05-31 09:35

Jeśli chodzi o moją działalność to tak , zajmujemy się kompleksowym wykańczaniem wnętrz a więc potrebuje bardo wielu narzędzi. Dla kogoś kto się zajmuje wąską specializacją to narzędzia napewno godne polecenia bez dwóch zdań.
jutro mam spotkanie z przedstawicielem hilti i hitachi zobaczymy jak bardzo są elastyczni.

Zdaję sobie sprawe że jednorazowe wydanie na elektronarzędzia 10 tys. PLN to dla dużej firmy śmieszne pieniądze ale dla mnie to jednak zakup co najmniej na kilka lat i muszę go dobrze przemyśleć.

G
ethan 2012-05-31 09:48

10 tysięcy to zbyt duża kwota, żeby "wtopić" ją w Hitachi.
Zastanawiałeś się nad Metabo?
Za taką kasę kupisz sprzęt z gwarancją na 3 lata, 3 lata na akumulatory, i pakiet serwisowy, czyli przez pierwszy rok wymianę wszystkich części bez względu na powód uszkodzenia masz za free...
Młotki mają zbliżone do konkurencji, ale np. akumulatorówki i gwarancja jest nie do pobicia. Część rzeczy to to samo co AEG, ale AEG nie da Ci takiej gwarancji. Zerknij na ich stronę, to jest opcja warta rozważenia...

G
D.P.B. FIRMA 2012-05-31 22:15

A swoją drogą bardo miło wspominam narzędzia AEG choć te sprzed 15 lat, ciekawe jak teraz z jakością ?? najstarszy młotek jaki posiadam to Kress zakupiony przez mojego ojca w 1988r i naprawdę nie odstaje nic a nic od dzisiejszych wynalazków może tylko ergonomią i wagą .

G
JK. 2012-05-31 23:01

Kressa też mogę polecić, jednak mają stosunkowo nieduży wybór narzędzi, brakuje im np: Szlifierek taśmowych, pił ukosowych. Także 3 lata gwarancji. Jeśli chodzi o Protoola to nie jest tak źle, znajdziesz u nich i wiertarki, wkrętarki, szlifierki katowe, pilarki, wyrzynarki, młoty udarowe a jesli nie ma np: szlifierki oscylacyjnej czy mimośrodówki to Festool ją ma;) Jedynie wyburzeniowych młotów brak;)
Jesli chodzi o kressa:
Młotek 800PE
Wyrzynarka 520STE
Wkrętarka 505TBS
Młot wyburzeniowy: ABH 1300
Piła szablasta 1200SPE
Szlifierka kątowa: 1200 WSX
Wkrętarka Aku: 180 AFB 3,0 set
Czyli pełna oferta;)

1