wykrywacz DMF zoom

G
RYś 2009-11-08 00:00

wykrywacz DMF zoom

Zakupiłem wykrywacz przewodów DMF zoom i przyznam, ze albo nie umiem się nim posługiwać, albo ma on jakąś wadę. Sęk w tym oiż prawie zawsze w pobliżu (nawet 10cm) od przewodów zakazuje wiercenia. Czy ktoś z Was posługuje się nim na codzień? Może miernik ma za dużą czułość?

G
Robert 2009-11-09 00:00

Re:wykrywacz DMF zoom Bosch

Witam,
Miałem do czynienia z tym wykrywaczem raz. POŻYCZYEŁ GO KIEDY OD KOLEGI JAK MIAŁEM REMONT.
Dobrze pokazuje przewody z z napieciem - sygnałem przeywanym dosć dokładnie +- 3 cm według mnie; zależy jak się go przyłozy. Z przewodem bez produ radził sobie gorzej , niezawsze tak dokłądnie pokazał lub gubił syganł.
Ogólnie za te pieniądze DMF 10 zomm i jest warty swej ceny .
Może ktoś pracował nim wiecej , może trzeba jeszcze cos ustawić - nie wiem nie bawiłem się nim zbyt wiele,
Jeżeli ktoś może powiedzieć cos więcej to jestem sam ciekaw
Pozdrawiam

G
T.W 2009-11-09 00:00

Re:wykrywacz DMF zoom

Też jestem zainteresowany takim wykrywaczem przewodów i nie chce popełnić błędu przy wyborze.
MOże znacie jakiś odpowiednik z innej marki? lepszy?

G
Nikoś 2009-11-13 00:00

Tez jestem zainteresowany wykrywaczem Dmf 10 zoom
I decyduję się na ten model.
Dużo opinii można przeczytać tutaj :
http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/3718_Wykrywacz_DMF_10_Zoom.html#opinions
Pozdrawiam

G
SaQ 2009-11-14 00:00

Wydaje się być nieco za czuły (w sensie, że tam, gdzie tak naprawdę da się już wiercić on jeszcze krzyczy, że nie wolno, ale z dwojga złego lepiej w tą stronę :) ). Poza tym ok. Mam nadzieje, że po dłuższym z nim obcowaniu wyczuję go i się dogadamy na 100%

G
Piotr 2009-11-14 00:00

Wykrywacz jest rzeczywiście bardzo czuły. W efekcie jeden raz zignorowałem jego wskazania uznając, że chyba trochę przesadza ze wskazaniami i...... przewierciłem przewody. W użyciu wymaga cierpliwości i wprawy

G
T T 2009-11-14 00:00

Najbardziej zadziwiające jest wykrywanie przez niego rurek podłogówki z PEX-ALU-PEX. Dla mnie najbardziej przydatne

1