Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam wszystkich serdecznie. Chcialem zakupic markowa wkrętarkę do użytku domowego. Moj wybor padl na ten model: http://allegro.pl/aeg-bs-18-g-li-wiertarko-wkretarka-li-ion-18v-18g-i1879164940.html No ale znajomy stwierdził, ze teraz jest to AEGówno i ze lepiej kupic cos z Milwuakee, Makity, czy Hitachi. Powiem, ze troszke mnie to zdziwilo, bo mam starą wiertarke AEG i jestem z niej bardzo zadowolony. Czy tak sie ta firma popsuła? Bardzo proszę o o pomoc w wyborze, (cena do okolo 1000 zl z niewielkim okładem) Serdecznie pozdrawiam
To sorry ale twój znajomy gó... się zna, AEG czy Milwaukee, czy Makita czy Hitachi są bardzo podobnej jakości. Już to tlumaczyłem w innym temacie, róznice tkwią w szczegółach. Po pierwsze AEG i Milwaukee stosują te same patenty i rozwiązania. Ale milwaukee w tej cenie co AEG nie znajdziesz, AEG ma wkrętarki serii G - czyli lekki kompakt. Najtańsze na rynku, podobnie ma Hitachi w tej cenie. Milwaukee zaczyna się od serii C - kompakt, a najtańsza 18V o to grubo ponad 1000zł. Makita ma ciut mniejsze ceny, ale i tak wyższe niż AEG czy Hitachi jeśli chodzi o Li-ion. Potem są róznice inne Makita i Hitachi mimo dobrych ogniw mają pewne problemy, ich ładowarki są o klasę niżej niż AEG czy Milwaukee. W dodatku Makita czy Hitachi mają zaległości jesli chodzi o zabezpieczenie ogniw, dopiero od niedawna to wprowadzają, gdzie AEG czy Milwaukee oraz np. Bosch stosują je od kilku ładnych lat. Co więcej do AEG w razie jakieś nieprzewidzianej awarii akumulatora, lub jego uszkodzeniu, możesz zaopatrzyć się w tańsze Akumulatory Ni-Cd, bo każda bateria o napięciu 18V pasuje do każdego modelu wkrętarki. A co to pojęcia, że jakaś firma się psuje z jakością, odpowiem pytaniem; A która firma się nie psuje?;)))) - odpowiedź w dobie chińskiej dominacji jest dość oczywista.
Wielkie podziekowanie za szybkie i fachowe rozjasnienie mi tematu. Zdecydowalem sie na AEG. Mam tylko male pytanko: czym sie roznia narzedzia AEG w kolorze pomarańczowym i niebieskim (ktore sa lepsze)? Rozumiem, ze jezeli chodzi o wiertarko-wkretarke bez udaru to ta z linku w moim pierwszy poście to najwyzszy model tej firmy. Jeszce raz pozdrawim i dziekuje.
Aeg kiedys bylo niebieskie obecnie zmienili kolor na pomaranczowo czarny wiec niebieskie sa starsze i z reguly w tansze troche. Co do modelu to najmocniejszy z 18v to jest bs 18c. Do 1000pln mozna takze kupic milwaukee c14dd. Dewalt li-ion jest drogi i slaby (chodzi mi o nm) metabo dobre choc ceny w pl to jakis kosmos jest.
Potwierdzam opinię nt. DeWalta - wysokie obroty na II biegu, ale moment kiepski. Oprócz tego brak wskaźnika naładowania akumulatora - porażka w tej kategorii cenowej.
Dziękuję za pomoc. Zostanę jednak przy wybranym modelu AEB, tańszy od Milwauke a parametry podobne. Zresztą do amatorskiego używania wystarczy. Do mniejszych rzeczy to własnie kupiłem Metabo METABO PowerMaxx Li 7,2. Przekonał mnie do tego urządzenia test na stronie PanaFleksa. Serdecznie pozdrawiam i jeszce raz dziekuję
Czesław, dziękuję za miłe słowa! Cieszę się, że test pomógł. Zapraszam do śledzenia aktualnych postów - dowiesz się z nich także o tym, czego raczej unikać ;-)
JK co to znaczy... "ich ładowarki są o klasę niżej niż AEG czy Milwaukee" ? Co z nimi jest nie tak ?
chciałem zapytac jak sie definiuje klase ładowarki i czy ładowarki metabo sa klase nizej/wyzej aeg/milwaukee czy klasę nizej/ wyzej makity/hitachi mam jeszcze wątpliwości czy ładowarki makity i hitachi są tej samej klasy ?
Przecinak - nie ma czegoś takiego jak zestandaryzowana klasa ładowarek, w tym sensie, że nikt nie nadaje im certyfikatów, czy czegoś podobnego. Są ładowarki lepsze, w sensie parametrów i kultury pracy, są też takie, które obchodzą się z ogniwami w mniej kulturalny sposób (chodzi o maksymalne prądy i czasy ładowania, np). Dla przykładu: za lepsze uchodzą ładowarki AEG, Metabo, za gorsze - Hitachi. Zaawansowane ładowarki mają automatykę, która analizuje poziom naładowania poszczególnych ogniw, dba o odpowiednią temperaturę pracy, etc. - w przypadku baterii litowo-jonowych to właściwie standard. Niektórzy producenci, jak np. metabo stosuje system wymuszonego chłodzenia (nazywają to AirCooled) czyli wentylator w obudowie ładowarki. Pomimo, że stosują takie same ogniwa jak inni producenci, gwarancja na akumulator wynosi 3 lata. Inni, chcąc zapewnić maksymalnie szybką regenerację ogniwa, skracają czas ładowania do 20-30 minut (przy pojemnościach powyżej 1,5Ah), co wiąże się z wyższym prądem ładowania, a to nie są już dla akumulatora optymalne warunki. Ogniwa Li-Ion, w odróżnieniu od starych ogniw Ni-cd wymagają skrupulatnego monitorowania parametrów ładowania. Wynika to, m.in. z konstrukcji ogniwa li-ion (elektrolit jest w formie płynnej).
Ja tylko dodam że chłodzenie mają również ładowarki takich marek jak: AEG, Milwaukee, Wurth, Ridgid.
tam była ironia w pytaniu :) w szczegolnosci w drugiej czesci zla makita vs zle hitachi. Prawde mowiac aktualnie mam ds14dfl i bs14li i nie sadze aby hitachi zabijało aku. czasy ładowania sa porownywalen - oczywiscie to moze byc wyjatek potwierdzajacy regule. nie przesadzam. JK lubi klepac co mu slina pod jezyk przyniesie bez jakiejkolwiek argumentacji. Na koniec wychodzi ze jedyne sluszne jest siermiezne i w cale nie tanie aeg ew. milwaukee ew. tandetny einhell red.
Klepać to lubisz chyba ty, trzeba być świadomym tego co się mówi, jeśli porównujesz czasy ładowania i uważasz że ładowarka hitachi i aeg ładuje tak samo bo nie widzisz różnicy to masz nikłą wiedzę. I tyle. Nie rozumiesz też pojęcia złych ładowarek, gdybyś pracował hitachi i aeg codziennie, ładował je parę razy dziennie to za kilka miesięcy wiedziałbyś o czym mowa. To że ty nie odczuwasz różnicy, nie znaczy że wszystko jest w porządku. A jeśli chcesz ubliżać komuś to zmień forum.
Poza tym co złego jest w polecaniu tutaj marek narzędzi które się zna, sprzedajje czy uzywa w pracy? Ja polecam AEG, MIlwaukee, Kressa, Makitę, Einhella, czasem Boscha, B&D czy Skila. Bo znam te narzędzia, ma prównanie. Eryk poleca Dewalta, Pan Metabo polecam Metabo;) Pan fleks poleca te marki ktorych uzywa... w co w tym cholera złego? jestes na forum szukasz opini, a gdy ją dostejesz cos nie pasi że ludzie mają wyrobine zdanie? bez sensu.
słuchajcie pracuje na aku maktiy ładnych kilam lat li-on jesli chodzi o ładowarki bo troche w tą strone poszedł temat makita jest o tyle dobra bo ładuje aku 18 V li-on w 100% w 22 minuty gdzie jeso konkurencja np. chitachi 18 V dewalt 18 V ładują w 1 godz. w pracy ten czas jest dla mnie bardzo ważny zapewne zeby naładowac w tak krótkim czasie aku trzeba durzego prądu i wpływa to na trwałość aku ale służą mi już pare lat i śmigają bardzo dobrze- ja tylko ze względu na ładowarki makity wybieram tą markę mam rónierz chitachi sprzęt 18 V li-on równie dobry ale czasami brakuje mi czasu na naładowanie w pełni aku.:( zresztą jak i w dewalcie.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.