Wybór blachy i kleju do stworzenia wisiora.

G
Juno Reactor 2009-07-21 00:00

Wybór blachy i kleju do stworzenia wisiora.

Witam, od pewnego czasu szukam pewnego symbolicznego wisiora, jednak nawet za granicą nie ma czegoś takiego w sprzedaży. Postanowiłem więc, że zrobię go sobie sam. Wpadłem na pomysł żeby posklejać ze sobą kilka odpowiednio wcześniej wyciętych arkuszy blachy. Wisior będzie miał wymiary około 10x5cm. Planuję sklejenie 6 warstw więc arkusz A4 powinien w zupełności wystarczyć. Gdzie można dostać odpowiednią do tego celu, połyskującą blachę i klej, oraz czego konkretnie mam szukać? Jeśli mielibyście jakieś lepsze pomysły na wykonania wisiora, piszcie śmiało. Z góry dziękuję za wszelkie porady.

G
Belax 2010-01-14 13:09

Re:Wybór blachy i kleju do stworzenia wisiora.

Blachę to nie wiem gdzie kupić, natomiast mogę Ci dać namiar na świetne kleje, które z pewnością dobrze skleją blachę.
http://www.kleje-loxeal.pl

G
Sławek1 2010-01-14 16:34

Re:Wybór blachy i kleju do stworzenia wisiora.

Przecież możesz wykonac to z blachy nadającej się do galwanizowania i dac do niklowania!
A jeżeli masz problem z zakupem blach chromoniklowej to odwiedź okoliczne złomowiska! Piekna blyszcząca blacha z doskonałą gładzią znajduje się np. w starych suszarkach fotograficznych( kupisz za psie pieniadze na allegro).
pozdrawiam sławek

1