Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam. Potrzebuje mocną wkrętarkę sieciową odpowiadającą akumulatorowej hilti sf 181a. Rozchodzi się o wkręcanie w drewno wkrętów 6x140. Trochę mnie dziwi podawanie przez producentów śr. wkręta bez długości, a przecież to równie ważne. Wkrętarka musi być do pracy ciągłej i najlepiej bez tego dociskowego sprzęgła.
Jesli ma być wkrętarka, to o lepsza będzie o niższej prędkości. ok 2500obr/min bo wtedy masz mocniejszy moment obrotowy. Polecić moge Kressa 650 TBS2500 oraz AEG S2500E. Zastanów się ewentualnie nad Zakrętarką udarową.
Z racji pełnionej funkcji pozwól że polecę: http://www.protool.pl/mediandoweb/index.cfm?ID_O_TREE_GROUP=4774&ID_O_PRODUCT=211745 Zakrętarka udarowa na wkręty 6 mm, to jednak chyba trochę za mocna.
To zalezy co się skręca;] ostatnio miałem przyjemność pobawienia się trochę wkrętarką udarową TD0101F, może nie ma tutaj precyzji, bity szybicej padają to wkręca się ja bardzo dobrze na takie głębokości. Te ponad 100Nm robi swoje.
Mi na pokazach przy wkręcaniu Spaxów 8 czy 10 na 360 w lite drewno wystarcza wkrętarka. Klucze udarowe to chyba bardziej do kręcenia kotew w beton.
Nie mówiłem o Kluczach udarowych, tylko o wkrętarkach. A jest to róznica, wkrętarki używa sie właśnie do wkręcania wkrętów o średnicy 6mm i wyżej. Ale z główkami na krzyżak lub Torxa, a klucze używa się głównie do srub metrycznych!
Witam, dzięki za propozycje. Udar nie wchodzi w grę bo za ciężkie. Co do 650 TBS 2500 to ma on 20 Nm, ale niestety mam złe doświadczenie z wcześniej posiadaną wiertarką no i ten wpinany przewód też nie wygląda na trwały. AEG S 2500 E jest troche słabsza 14Nm i nie jestem pewien czy przy pracy ciągłej nie będzie się grzała. DRP 13-2 EQ szkoda, że nie ma lepszego uchwytu, a przez 2 biegi jest więcej mechanizmów do psucia. Brałem jeszcze pod uwage: - HILTI ST 1800 - 22Nm ma ciekawe sprzęgło momentu obrotowego. Zna ktoś może jej cenę? - milwaukee TKSE 2500 Q - 25Nm posiada ona chyba sprzęgło dociskowe czego wolałbym uniknąć oraz wpinany przewód co też nie jest zaletą. Wcześniej używałem też słabszych wkrętarek makity, szybko się popsuły. Mam też 15 letnią boscha, która jest bezawaryjna, ale do tych wkrętów za słaba.
Co do wkretarki Kressa to bądź świadomy tego że robią je dla: Hilti czy Spita. Co do wypinanego przewodu, akurat rozwiązanie Kressa chyba jest nawet zwiększajce trwałość niż gołe zwykłe łącznie. W razi awarii przewodu kupujesz gotowy kabel. To szybsze niż wysyłka do serwisu, w przypadku Milwaukee jest podobnie, dodam że odpinany kabel stosuje jeszcze Festool, więc to raczej górna półka jakościowa, więc nie sądze żeby takie firmy pozwalałby sobie na awaryjne kable. Co Do AEG bo ma spory zapas mocy, 720W drogą nie chodzi, więc o szybkim przegrzewaniu też nie ma mowy. Poza tym od czego jest też aluminiowy korpus;) Milwaukee - cóż jest dośc droga już;) - Hilti nowe dwa razy droższe niż Milwaukee! Mógłbym polecć ci jeszcze makitę, bo spotkałem wiele pozytywnych opini, ale widze że jesteś osobiście zrażony.
Witam. Osobiscie uzywalem wlasnie tej makity o ktorej pisal JK (TD0101F) i musze przyznac ze jak za swoja cene to byla rewelacyjna. Bardzo silna. Wkrecalem nia kotwy,blachowkrety samowiercace fi 4 na 50 do profili stalowych a w drewno wchodzila z wkretem jak w maslo. Ma swiatelko w miejscu ktore jest bardziej odpowiednie. Potrafi sie troche nagrzac, jak dokrecalem kotwy nawet bardzo ale ogolnie dawala rade. W pracy byla ciagana po rusztowaniach i ziemi za "ogon" i sie nie polamala. Fakt jest udaorowa ale tez b. lekka.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.