Wkrętarka Parkside do okazjonalnego użytku

A
Ania 2019-11-12 14:26

Wkrętarka Parkside do okazjonalnego użytku

Witam

Próbowałam znaleźć podobny temat ale jakoś wśród najnowszych stronie nie mogłam. Potrzebuję wkrętarki do skręcenia mebli (szafka do łazienki, meble pokoju i przedpokoju, około 12 sztuk mebli). Może uda mi się od kogoś pożyczyć ale rozważam też zakup z lidla. Czy ten sprzęt Parkside jest aż tak zły?
Po skręceniu tych mebli pewnie narzędzie to będzie użyte może raz na pół roku. Potrzebuję jej tylko jako wkrętarki (mam wiertarkę - słabo się na tym znam więc nie wiem jak to napisać - na kablu, z udarem, firmy Metabo, ale ona się chyba nie nada do skręcania mebli?)
Uważacie, że w moim przypadku taka wkrętarka da radę czy inwestować w jakiś lepszy sprzęt?
Z góry dziękuje za pomoc :)

G
Marek 2019-11-14 20:55

Re: Wkrętarka Parkside do okazjonalnego użytku

Wiertarką na upartego posklada się meble, o których Pani napisała, ale lepiej skorzystać z wkrętarki. Po pierwsze wygodniej, a po drugie można sobie ustawić siłę dokrecania (mówię w uproszczeniu) i ma się bardziej pod kontrolą prace. A poza tym na lewym biegu mozna latwo wykrecac wkrety jak coś nie pójdzie. Ja polecam akumulatorowa wkrętarkę Itamati ISR1835. Ostatnio skręcałem nią dwa biurka, słupek w łazience i rozkręciłem stare odpowiedniki tych nowo kupionych. Wkretarka jest w przystepnej cenie i myślę, że do takiego użytku jak Pani chce mieć, to spokojnie wystarczy.

1