Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Proszę, praktycy i użytkownicy, pomóżcie w wyborze. Jak wkrętarko-wiertarka dla amatora? Prace domowe, prace w pasiece amatorskiej: skręcanie uli, wiercenie w cienkich miękkich listewkach drewnianych, itp.: Einhell TC-CD 18-2 Li, za 239 zł w OBI http://einhell.pl/produkt?category=narzedzia&product_code=tc-cd-18-2-li-(1x1,5ah)-wiertarko-wkretarka-4513846 moment 38 Nm, waga 1,37 kg, uchwyt do 10 mm, 2 biegi, 1 akumulator Lux-tools ABS-18 Li-C Li, za 255 zł w OBI https://www.obi.pl/wkretarki/lux-wiertarko-wkretarka-abs-18-li-c-li-set-akumulatorowa-18-v-1-5-ah/p/2665388 moment 30Nm, waga ? (nie podają, ale chyba nie odbiega od reszty) uchwyt do 13 mm, 2 biegi, 2 akumulatory, walizka Nutool Red NPK182XLPL, za 219 zł w Leroy-Merlin https://www.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertarki-wkretarki-mloty-udarowe/wiertarko-wkretarki/wiertarko-wkretarka-npk182xlpl-18-v-1-3-ah-litowo-jonowa-nutool-red,p448081,l161.html Moment 19 Nm, uchwyt do 10 mm, 1 bieg, waga 1,5 kg Wszystkie 18V i bez udaru. Einhell najmocniejszy i wydaje się najbardziej markowy, ale ma 1 akumulator. Mam już klasyczną wiertarkę z udarem tej firmy i jest OK. Tylko czy brak drugiego aku będzie dla mnie naprawdę istotny? Moje prace nie są b. intensywne i długie. Co wybrać?
Cześć. Ja mam wkrętarkę Graphita z tej nowej serii energy https://www.narzedzia.pl/wiertarko-wkretarka-graphite-energy-58g016,75594.html, wiadomo, że skusiła mnie cena zestawu z torba, bo tez szukałem czegoś do domu, ale żeby nie za drogie było. Ale opini nie miało jakoś złych więc wziąłem i jestem zadowolony. jak do sporadycznych prac to jedno aku wystarczy, ale ja dokupiłem sobie jeszcze jedną baterię, bo mojej żonie marzą się meble z palet i pomyślałem, że przy dłuzszej pracy faktycznie jedna bateria może być za mało.
No właśnie. To jest czwarta alternatywa. Nie znalazłem jej wcześniej. I poważnie o niej również myślę. Czy faktycznie jest mocniejsza od Einhella? Zauważyłem, że ta komplecie z torbą i resztą jest 58G016 jest minimalnie słabsza od kupionej osobno 58G224. 44 Nm a 48 Nm, ma to jakieś większe znaczenie? Za to jest to seria Energy - akumulator pojemniejszy (2 vs. 1,4 Ah) i krótszy czas jego ładowania( 1 vs 3 godz.). Co wybrać? Czy ktoś ich używał i mógłby się podzielić?
Ja kupiłem w ubiegłym roku ten model Lux-Tools. Byłem e trakcie przygotowania nowego domu do przeprowadzki, a jak wiadomo wtedy nie brakuje prac wykończeniowych, przy których potrzebna jest wkrętarka. Spełniła (i nadal spełnia) swoje zadanie w 100%. Uważam to za bardzo dobry zakup. Podświetlenie przy wkręcaniu (naprawdę przydatne), dwie baterie w zestawie (wydajne), walizeczka. Gdybym musiał teraz kupić wkrętarkę, bez zastanowienia wybrałbym jeszcze raz ten model.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.