Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
To też nie jest głupie urządzenie na domowe potrzeby: http://allegro.pl/wiertarko-wkretarka-sieciowa-skil-6222-ab-osprz-i1226478115.html
Akurat tego skila odradzam, brak regulacji prędkości na przycisku, mało precyzyjne narzędzie.
Ok, decyzja zapadła: BOSH GBH 2-26 DFR. Niektórzy nie rozumieją dlaczego mi do prac w drewnie takie urządzenie. Już odpowiadam. Aktualnie będę pracował w drewnie, ale za kilka lat mam zamiar się zacząć budować i chciałbym, żeby sprzęt, który kupię służył również do tego. Po za tym nie wiadomo co jeszcze w życiu mnie czeka i nie chciałbym za pół roku wydawać kolejne 400 zł na jakąś wiertarkę, bo ta którą teraz kupię nie wystarczy mi. A później znów itd. Podsumowując, powyższe urządzenie wywiercić dziurę we wszystkim, począwszy od drewna, skończywszy na betonie i kamieniu, czy tak? Jeżeli tak to zostaje tylko wkrętarka akumulatorowa do wkręcania i wykręcania śrub i wkrętów. Co polecacie? Nie biorę pod uwagę ceny, jak trzeba, to wydam więcej niż zamierzałem, byle by zrobić dobry zakup, żeby sprzęt wytrzymał jakiś czas. Czy dobrze rozumiem, że przy zakupie BOSH GBH 2-26 DFR, należałoby wybrać taką wkrętarkę, która będzie wiercić dziury w drewnie, a wszystko dlatego, że jest to wygodniejsze, niż używanie powyższego BOSHa? Czyli jest to tak mocne urządzenie, że przestaje być precyzyjne w drobnych robótkach, czy tak?
Owszem ciężko wierci się tym precyzyjnie w drewnie, ale gorzej w metalu. W drewnie fajnie się tym wierci duże otwory przelotowe, przez surowe drewno, wtedy używając wiertła sds do beton i zostawiając włączony udar wiercisz w drewnie. Tak pracują na placach budowy, nie bawią się w zmianę głowicy i wierteł.
A wkrętarkę już ci tutaj polecaliśmy, coś na pewno z Li-ion, te AEG w tej cenie to nowość. za niecałe 700zł masz wkrętarkę z momentem obrotowym 52Nm! lub niecałe 600zł z momentem 36Nm ale lżejszą a i tak silniejszą niż wiele wkretarek w tej klasie.
A to? 30 Nm: BOSH GSR 10,8-2-LI i jakieś 550zł z możliwością negocjacji przy zakupie w jednym miejscu dwóch urządzeń :>
Pasterz ale ważny jest też miękki moment obrotowy, ten bosch ma 13Nm co nie jest jakąś rewelacją. A wiem że bosch zawsze lubi przesadzać że swoimi parametrami.
Kupujac mlotek i ta wkretarke gsr 10,8 moze sie okazac ze ta wkretarka nie poradzi sobie z wierceniem w drewnie i metalu(a sds bedzie za malo precyzyjny) i bedziesz potrzebowal 3 narzedzia. Wiec chyba lepiej kupic porzadna wiertarko-wkretarke ktora i wywiercisz i przykrecisz bez problemu.
Pasterz masz zamiar się budować... a nie wiesz co jeszcze Cię w życiu czeka... Wybierz urządzenie które Ci jest teraz potrzebne a nie za kilka lat. Wybór tego boscha do pracy w drewnie to jest paranoja. Zupełnie nieprecyzyjne urządzenie do takich prac. Ciężki, nieporęczny, umęczysz się nim i nic więcej. Do betonu tak, ale nie do drewna. Po cholerę Ci do domu taki drogi młotek w ogóle ? W kwestii wkrętarki: O serii GSR 10,8V było już na forum poszukaj. Kiepski moment obrotowy przy wkręcaniu miękkim dyskwalifikuje ten sprzęt do pracy w drewnie. Na twoim miejscu wybrałbym młotek skila 1765 MA + np. Hitachi ds14dfl (ok 555 pln) lub Metabo bs 14,4 li (620 pln). Na allegro ktoś sprzedaje Metabo bs 18 li za 500 tyle, że bez gwarancji prawdopodobnie. W założonym budżecie powinieneś się zmieścić... nowy młotek skil 1765 + nowe metabo bs 18 li lub wspomniane aeg bs 14 c ew tańsza wkrętarka 14,4V od metabo, hitachi lub aeg.
Jeżeli ktoś chce wiercić młotowiertarką w drewnie to jego sprawa. Na budowie tak robią to nie znaczy, że w domu też tak trzeba. Wolałbym narazie kupić tańszy młot i dwubiegową wiertarkę a potem wkrętarkę.
Ta wkrętarka z boscha może nie jest taka zła, tylko że mimo wszystko czasem będzie za słaba. To idealne narzędzie pomocnicze, do drobnych prac i wkręcania śrubek. ale gdy przyjdzie wiercenie lub wkręcanie grubszych i długich srub i wkrętów to 13Nm jest mało, Więc lepiej kupić tak jak ci radzono najlepiej w pierszej koleności kupować narzędzia niezbędne, a w drugiej te które wygodą uzupełnią twój przydomowy warsztat. Sam mam dwie wkrętarki;]
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.